5 ελληνικές startups που καινοτόμησαν

1. Taxibeat

Το Taxibeat είναι μία ελληνική Start Up, η οποία ιδρύθηκε το 2011 από  το Νίκο Δανδάκη και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το Περού.  Πρόκειται για μία εφαρμογή στην οποία ο εκάστοτε χρήστης που αναζητά ταξί, μπορεί να ελέγξει προφίλ διάφορων οχημάτων και στο τέλος να επιλέξει αυτό της αρεσκείας του. Παράλληλα ο κάτοχος του οχήματος μπορεί να διαφημιστεί χωρίς καμία χρονική ή οικονομική δέσμευση. Έτσι το taxibeat δημιουργεί μία win-win σχέση μεταξύ πελάτη και παρόχου.

Φέτος ο γερμανικός όμιλος Daimlen εξαγόρασε το 100% του Taxibeat. Η ομάδα του Taxibeat θα παραμείνει στην Αθήνα με στόχο να εδραιώσει την εικόνα της στη Λίμα και την Λατινική Αμερική, αφού εκεί θα λειτουργεί αυτόνομα.

Αποτέλεσμα εικόνας για taxi

2. Pockee

Το Pockee είναι μία εφαρμογή η οποία σε βοηθάει όταν ψωνίζεις στο super market. Πιο συγκεκριμένα η συγκεκριμένη εφαρμογή διαθέτει κουπόνια από διάφορα super market της χώρας με τα οποία συνεργάζεται, τα οποία αφορούν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης σε ένα σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για super market

Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιείται η εφαρμογή είναι ο εξής: ο καταναλωτής σκανάρει τα προϊόντα που βρίσκονται στον εκπτωτικό κατάλογο και αυτά προστίθενται στο καλάθι του. Αφότου πληρώσει στο ταμείο, κρατάει την απόδειξη και τη εισάγει τον αριθμό της απόδειξης στην εφαρμογή. Τέλος μέσα σε 1-7 ημέρες κατατίθεται στο λογαριασμό του (τραπεζικός λογαριασμός ή PayPal)  το ποσό που του αναλογεί. Εναλλακτικά μπορείς να δωρίσεις το ποσό που σου αντιστοιχεί στο Χαμόγελο του παιδιού.

Έτσι ο καταναλωτής κάνει οικονομία, ενώ η εκάστοτε επιχείρηση διαφημίζεται χωρίς κανένα αρχικό κόστος επένδυσης , ενώ παράλληλα  βλέπει τα κέρδη της να αυξάνονται.

3. NEWLAW

H NEWLAW είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που ανήκει στη δικηγορική εταιρεία Τσιλώνης-Βογιατζόγλου, η οποία σου επιτρέπει να ξεκινήσεις την επίλυση της νομικής σου υπόθεσης από το σπίτι/γραφείο/δρόμο κλπ

Η πλατφόρμα ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2015 από δύο έμπειρους δικηγόρους, οι οποίοι αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα πράγματα κάνοντας τον … λίγο πιο γρήγορο! Έτσι ο χρήστης κερδίζει όχι μόνο χρόνο, αλλά και χρήματα αφού οι τιμές είναι χαμηλότερες λόγω του ότι απαιτούνται λιγότερα ραντεβού, ενώ παράλληλα μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσής του online από το προφίλ του.

Στην πλατφόρμα του NEWLAW μπορείτε μάλιστα να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες, τις παροχές, καθώς και την ίδια την επιχείρηση. Την ιστοσελίδα μπορείτε να τη βρείτε εδώ!

4. e-Food

To e-Food είναι η πρώτη online, ελληνική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορείς να παραγγείλεις οφαγητό ή καφέ στο σπίτι σου, χωρίς επιπλέον χρέωση. Ως ιδέα ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011, ενώ βγήκε “on air” τον Ιανουάριο του 2012. Έπειτα εξαγοράστηκε πλήρως από την γερμανική Delivery Hero, ενώ πλέον θεωρείται μία από τις 5 πιο ανερχόμενες ελληνικές εταιρείες.

5. Douleutaras.gr

Πρόκειται για μία  ελληνική πλατφόρμα εύρεσης αξιόπιστων επαγγελματιών για το σπίτι. To Douleutaras.gr προσφέρει ποικιλία επαγγελματιών σε διάφορους τομείς οι οποίοι αφορούν την κατοικία. Ο κάθε χρήστης μετά τη χρήση της πλατφόρμας δύναται να βαθμολογήσει τον επαγγελματία αναλόγως με την εμπειρία που είχε. Έτσι από τη μία ο χρήστης μπορεί να βρει άμεσα ένα αξιόπιστο επαγγελματία στην τιμή που επιθυμεί και από την άλλη ο επαγγελματίας διαφημίζεται σε μία πλατφόρμα που απευθύνεται αποκλειστικά στο κοινό στο οποίο απευθύνεται και ο ίδιος. Ο CEO του Douleutaras.gr μίλησε παλαιότερα στο maxmag.gr. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, διάβασε τη συνέντευξή του εδώ!

Πηγές:

Beat – Κάνε μια διαδρομή και ανακάλυψε ξανά την πόλη σου.


https://goo.gl/FE9SsC
https://goo.gl/FE9SsC
https://goo.gl/FsbLuP
http://www.epixeiro.gr/article/3140
https://goo.gl/HbVoRS
https://www.douleutaras.gr/


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαριανθη Δοβρη

Σπουδάζω Φιλολογία, αλλά κάθε μέρα θέλω να μαθαίνω και κάτι διαφορετικό. Όταν βρίσκω χρόνο διαβάζω λογοτεχνία, ταξιδεύω ή ψάχνω το επόμενο πράγμα με το οποίο θα ασχοληθώ. Πιστός μου σύντροφος σε κάθε ασχολία μου -νέα ή παλιά- ο καφές.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;