Το 2017 οι μεγαλύτεροι εκατομμυριούχοι παγκοσμίως έγιναν κατά 1 τρισεκατομμύριο πλουσιότεροι

εκατομμυριούχοι

Οι εκατομμυριούχοι του κόσμου δεν είναι μόνο πλουσιότεροι – παίρνουν πολύ, πολύ  περισσότερα συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο.

Αναφερόμενος στον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων , το Bloomberg ανέφερε ότι οι 500 κορυφαίοι εκατομμυριούχοι στον κόσμο κέρδισαν σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια – δηλαδή 1.000.000.000.000 δολάρια – το 2017, χάρη σε μεγάλο βαθμό στις ανερχόμενες χρηματιστηριακές αγορές. Με μια σύγκριση, αυτό είναι πάνω από τέσσερις φορές περισσότερος πλούτος συγκριτικά με πέρυσι.

Ο ιδρυτής του Amazon, Jeff Bezos , ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου , είχε το μεγαλύτερο κέρδος το 2017. Προσθέτει 34,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή του αξία, η οποία ανέρχεται σήμερα σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

εκατομμυριούχοι

Ο Mark Zuckerberg , ιδρυτής του Facebook, και ο Bernard Arnault , διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας LVMH για πολυτελή προϊόντα, σημείωσαν επίσης σημαντικές αυξήσεις στον πλούτο τους φέτος. Ο Zuckerberg, που κατατάσσεται από το Bloomberg ως το πέμπτο πλουσιότερο άτομο στη Γη, πρόσθεσε περίπου 23 δισεκατομμύρια δολάρια στην τύχη του. Ο Arnault, στην έκτη θέση, σημείωσε αύξηση 24,5 δισ. Δολαρίων.

Στα τέλη του 2017, οι 500 κορυφαίοι εκατομμυριούχοι σύμφωνα με το δείκτη του Bloomberg κατέχουν συνολική καθαρή αξία ύψους 5,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – από 4,4 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σύνολο του τρέχοντος έτους είναι μεγαλύτερο από το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ιαπωνίας ή της Γερμανίας ή του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας μαζί .

Σύμφωνα με τον Forbes, περισσότεροι εκατομμυριούχοι περπατούν στη Γη περισσότερο από ποτέ. Το περιοδικό δήλωσε τον Μάρτιο ότι υπήρχαν συνολικά  2.043 εκατομμυριούχοι στον κόσμο – αύξηση άνω των 230 από το 2016.

Από τους νέους δισεκατομμυριούχους, ο μεγαλύτερος αριθμός (76) προέρχεται από την Κίνα, δήλωσε ο Forbes. Οι ΗΠΑ ήταν η δεύτερη, με 25 νέες παρουσίες πλούτου.

Ο Ρόμπερτ Φρανκ του CNBC δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ενώ το 2017 ήταν ένα καλό έτος για τους εξαιρετικά πλούσιους, το 2018 θα είναι « χρόνος άνθησης για δισεκατομμυριούχους ». Ο αριθμός των εκατομμυριούχων και των δισεκατομμυριούχων πιθανότατα θα «φτάσει σε υψηλό επίπεδο». Και ο Μπέζος πιθανότατα θα κρατήσει τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο.εκατομμυριούχοι

Εν τω μεταξύ, το χάσμα στον πλούτο εξακολουθεί να αυξάνεται μεταξύ των εξαιρετικά πλούσιων και όλων των άλλων, όπως αναφέρεται σε μια έκθεση Credit Suisse από τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το πλουσιότερο 1 τοις εκατό κατέχει πλέον το ήμισυ του παγκόσμιου πλούτου των νοικοκυριών, σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση Παγκόσμιου Πλούτου της τράπεζας . Αντίθετα, το φτωχότερο μισό των ενηλίκων συλλογικά ελέγχει λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου πλούτου.

πηγή: HuffPost.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Θάνος Μπαμπης

Είμαι 24 ετών και σπούδασα Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Παρ' όλα αυτά το μυαλό μου ήταν χαμένο στο πως θα ανακαλύψω τον κόσμο, να τον απαθανατίσω και θα μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με άλλους. Γι αυτό και ταξιδεύω συχνά, φωτογραφίζω συχνότερα και κάνω πλάκες συνέχεια. Όταν δεν ασχολούμαι με τα παραπάνω μου αρέσει να λιώνω σε βιβλία και game (κυρίως games), και να δοκιμάζω νέα πράγματα με αρκετή δόση αδρεναλίνης.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;