Το γατάκι με σύνδρομο down που έγινε πηγή έμπνευσης

Πηγή εικόνας: specialolympicsma.org

Η Μάγια, ένα αξιαγάπητο γατάκι θέλει να δείξει στον κόσμο ότι η ‘διαφορετική’ εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου δεν το κάνει άσχημο, άλλα μοναδικό. Η δημοφιλής γατούλα, με τους 440 χιλιάδες ακολούθους στο instagram περνά ένα μήνυμα μέσα από τις αναρτήσεις της. Το σύνδρομο down δεν την περιορίζει πουθενά, έτσι θέλει να δείξει σε όλους και ειδικά στα παιδία ότι είναι τόσο γλυκιά και παιχνιδιάρα, όπως ένα οποιοδήποτε άλλο ζωάκι.

Ένα παραπάνω χρωμόσωμα; Και;

Στην γέννηση της, η Μάγια, παρουσίασε μια γενετική αλλοίωση,  σύνδρομο Down.  Το σύνδρομο αυτό επηρεάζει 1 στις 773 γάτες και περιλαμβάνει γνωστικές κύριος δυσκολίες. Αρχικά όλοι πίστευαν ότι το σύνδρομο Down επηρέαζε μόνο ανθρώπους. Η Μάγια όμως, απέδειξε ότι ισχύει και στα ζώα. Οι γάτες, από την φύση τους ναζιάρες κάνουν των κάθε ένα να τις ερωτευτεί. Ωστόσο η Μάγια, με αυτήν την ιδιαίτερη ομορφιά της κάνει τις άλλες γατούλες να ζηλεύουν, καθώς δεν μοιάζει με καμιά άλλη γάτα.

Η διάσωση και το καταφύγιο

σύνδρομο
Πηγή εικόνας: pet-sitting.gr

Η Μάγια ζούσε σε ένα εγκαταλελειμμένο καταφύγιο της Βιρτζίνια οπού την βρήκαν και την έσωσαν με πολύ κόπο τον Ιούνιο του 2017. Η διάσωση έγινε από την Tara Kawczynski, ιδρυτής του καταφυγίου The Odd Cat Sanctuary. Οι συνθήκες στις όποιες ζούσε το γατάκι ήταν αισχρές. Έτσι η Tara αποφάσισε να την μεταφέρει επείγοντος στο καταφύγιο της για να του προσφέρουν την αγάπη και την φροντίδα που χρειαζόταν. Παράλληλα βρήκαν και ένα μέρος για την Μάγια, ώστε να περάσει εκεί το υπόλοιπο της ζωής της. Εκεί της δόθηκε και το όνομα της. Είχε καθημερινή περιποίηση και προσοχή στο νέο της σπίτι. Σε ηλιακά 8 μηνών, οι φροντιστές του καταφύγιου παρατήρησαν ότι ήταν πολύ μικρή. Εντόπισαν προβλήματα όρασης και κάτι “περίεργο” στην εξωτερική της εμφάνιση, που την έκανε αξιαγάπητη. Στο καταφύγιο η Μάγια αγαπήθηκε πολύ άλλα ήταν η ώρα για την αναζήτηση μιας μόνιμης κατοικίας. Έτσι το καταφύγιο δημοσίευσε μια φωτογραφία της Μάγια στο Facebook, με την οποία αναζητούσαν νέα οικογένεια και το γατάκι.

Το νέο σπίτι της Μάγια

Σε λίγο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν αρκετές αιτήσεις για την υιοθεσία της Μάγια. Όλοι οι αιτούντες πέρασαν από έλεγχo μέσω των προφίλ τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, έτσι ώστε το καταφύγιο να βεβαιωθεί ότι είναι οι κατάλληλοι.

Η Lauren και ο Harrison έβλεπαν τις ενέργειες του The Odd Cat Sanctuary. Όταν είδαν τη δημοσίευση υπέβαλαν αίτηση για να γίνουν οι θετοί γονείς της Μάγιας. Με από έρευνα η Τάρα κατάλαβε αμέσως ότι η Lauren θα ήταν η κατάλληλη μητέρα για την Μάγια. Η Lauren ήταν μια γυναίκα με ευαισθησία στα ζωάκια και άτομα με αναπηρίες. Το παρελθόν της ήταν γεμάτ0 χαμόγελα και φωτογραφίες με ένα σκυλί με αρθρίτιδα και διαβήτη. Στο περιβάλλον της επίσης, υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτό θα την έκανε την τέλεια μητέρα για την Μάγια. Η στιγμή που συναντήθηκαν ήταν πραγματικά μαγική. Την ερωτεύτηκε ακόμα περισσότερο και ένιωσε ότι η ζωή της γέμισε ευτυχία. Έτσι την υιοθετείσαι και ζουν ευτυχισμένοι πλέον στο σπίτι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή έμπνευσης για ένα υπέροχο βιβλίο

Η Lauren δημοσίευσε την ιστορία της αξιαγάπητης Μάγια στο διαδίκτυο. Με τον τρόπο αυτό είχε την ευκαιρία να αλλάξει την γνώμη του κόσμου σχετικά με τα άτομα με σύνδρομο Down. Η αγάπη, η τρυφερότητα και η καλοσύνη είναι τα ποιο όμορφα συναισθήματα που κάποιος μπορεί να λάβει. Ο καλύτερος τρόπος έκφρασης αυτών τον υπεροχών συναισθημάτων, ήταν ένα εικονογραφημένο βιβλίο. Το βιβλίο με τίτλο Meet Maya Cat, όπου η Lauren αφηγείται την όμορφη ιστορία της Μάγια, συνοδευόμενη από χρώματα και εικόνες που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και την κοινωνία. 

Πηγή αρθρου: pet-sitting.gr

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρυσή Δημάκη

Σπουδάζω τουριστικά σε ιδιωτικό ιεκ στα Χανιά, και ενδιαφέρομαι για τον τουρισμό των ΑμεΑ. Ασχολούμαι 10 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς και το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την παραδοσιακή μουσική, και τις τέχνες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;