Τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς κοινωνικό βοήθημα για ΑμεΑ

αναπηρία

Το 2020 είναι η χρονιά των πρωτοφανών γεγονότων. Τα νέα δεδομένα επί το καθεστώς του covid-19 έχουν ‘ταράξει τα δεδομένα. Μια ανακοίνωση λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου ταράζει ακόμα μια φόρα την κοινωνία της χωράς μας. Για πρώτη φόρα, τα φετινά Χριστούγεννα, τα άτομα με αναπηρία θα μείνουν χωρίς το κοινωνικό βοήθημα.

”Για πρώτη φορά, δε θα πάρουμε τίποτα”

Ο ιδρυτής της διαδικτυακής κοινότητας «ο Συνήγορος των ΑμεΑ», Ανδρέας Μπαρδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, έκανε γνωστό το γεγονός ότι φέτος  τα άτομα με αναπηρία δεν θα λάβουν κοινωνικό βοήθημα για πρώτη φόρα. Στην θέση αυτού, θα λάβουν ένα ΚΕΑ επιπλέον, όσοι λαμβάνουν αυτό το επίδομα ήδη και μόνο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Μπαρδάκης: ‘Για πρώτη φορά, δε θα πάρουμε τίποτα. Υπάρχει διεθνώς παραδοχή ότι τα άτομα με αναπηρίες είναι τα πιο φτωχά, καθώς είναι δύσκολο να βρεθεί δουλειά για αυτά, εξαιτίας του ρατσισμού και των διακρίσεων, ειδικά σε μία στιγμή που η ανεργία θερίζει.’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς απάντηση από τους εκπρόσωπους της Πολιτείας, τα άτομα με αναπηρίες μένουν στον ‘αέρα’. ταυτόχρονα δεν υπάρχει καμία ενέργεια κινητοποίησης. Τόσο από την πλευρά του Αναπηρικού κινήματος, τόσο και από τα ΜΜΕ και την κοινωνία.

Διαμαρτυρόμενος έντονα ο κύριος Μπαρδάκης, ανάφερε ότι κανείς δεν έχει ασχοληθεί αρκετά με τα άτομα με αναπηρίες. Η κατάσταση και οι ανάγκες των ατόμων αυτών είναι αυξημένες ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας. ‘’Υπό τη νέα υπουργική απόφαση και τη ΦΕΚ για την απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν εξαρτώνται οριζοντίως τα άτομα με αναπηρίες, όπως είχε δηλώσει ψευδώς στις 14 Νοεμβρίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος’’

”Αιτήματα χωρίς απάντηση”

Σε επικοινωνία της με την ΕΡΤ Κομοτηνής, η εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στην Αθήνα, η κυρία Μπερδέκλη, η ομοσπονδία ζητά επιπλέον ένα προνομιακό επίδομα για τα Χριστούγεννα. Επιπλέον και μία σύνταξη στους δικαιούχους. Ωστόσο δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την πλευρά της Πολιτείας.

Ο κύριος Μπαρδάκης, κατάγγελλε για ψευδή ενημέρωση σχετικά με τις εξαιρέσεις των ατόμων με αναπηρίες και των συνοδών τους από τα μέτρα μετακίνησης λόγο καραντίνας. Κάτι που επιβεβαιώθηκε με την επιβολή προστίμου σε συνοδό ατόμου με αναπηρίες, παρά την βεβαίωση συζύγου και το επικυρωμένο χαρτί αναπηρίας ΚΕΠΑ.

 

Πηγή άρθρου: zarpanews.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρυσή Δημάκη

Σπουδάζω τουριστικά σε ιδιωτικό ιεκ στα Χανιά, και ενδιαφέρομαι για τον τουρισμό των ΑμεΑ. Ασχολούμαι 10 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς και το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την παραδοσιακή μουσική, και τις τέχνες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;