SparkShorts και Loop: οι ταινίες μιρκού μήκους της Pixar και η άλαλη πρωταγωνίστρια με αυτισμό

SparkShorts ονομάζεται η νέα σειρά ταινιών μικρού μήκους που θα κυκλοφορήσει η Pixar τις τελευταίες μέρες του 2019. Όλες οι ταινίες έχουν δημιουργηθεί από νέους animators της Pixar, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσουν ελεύθερα δικές τους ιστορίες, χωρίς να έχουν τη συνηθισμένη επίβλεψη, με σκοπό να δημιουργηθούν ταινίες με νέους αφηγηματικούς ορίζοντες. Οι έξι ταινίες μικρού μήκους  είναι όλες κάτω των 10 λεπτών και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Οι έξι ταινίες ονομάζονται “Purl”, “Smash and Grab”, “Kitbull”, “Float”, “Loop” και “Wind”.

Όλες οι ιστορίες είναι ξεχωριστές και έχουν μοναδικά νοήματα. Οι ταινία “Purl” αναφέρεται στην ιστορία ενός μάλλινου κουβαριού που πιάνει δουλειά σε μια εταιρία η οποία στελεχώνεται από άνδρες πανομοιότυπα ντυμένους με κοστούμια, που ακολουθούν μια συγκεκριμένη κουλτούρα lifestyle. Η Purl, προσπαθεί να αναγνωριστεί από αυτόν τον επαγγελματικό κύκλο, κάνοντας κάποιες θυσίες…

Η ταινία “Smash and Grap” είναι η ιστορία δύο ρομπότ, τα οποία μετά από χρόνια εγκλεισμού σε ένα εργαστήριο, προσπαθούν να δραπετεύσουν και αναζητούν την ελευθερία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο “Kitbull” βλέπουμε την ιστορία ενός σκύλου pitbull και μιας  αδέσποτης γάτας και την απίθανη φιλία που αναπτύσσουν μεταξύ τους.

Στην ταινία Float εξιστορείται η ζωή ενός πατέρα που ανακαλύπτει ότι ο γιός του είναι κατά έναν ασυνήθιστο τρόπο διαφορετικός από τα άλλα παιδιά. Ο πατέρας προσπαθεί να κρύψει τις ικανότητες του παιδιού του από τον υπόλοιπο κόσμο, μέχρι που αυτές γίνονται φανερές…

Στο Wind βλέπουμε μια γιαγιά με τον εγγονό της που μαζί προσπαθούν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να δραπετεύσουν σε μια καλύτερη ζωή.

Τέλος, στην ταινία Loop βρίσκονται συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι με κανό ένα άλαλο κορίτσι με αυτισμό και ένα αγόρι. Για να ολοκληρώσουν οι δυο τους το ταξίδι τους, θα πρέπει να μάθουν να επικοινωνούν και να βλέπουν τον κόσμο ο ένας μέσα από τα μάτια του άλλου!

Loop
Πηγή εικόνας: unboxholics.com

H ταινία Loop θα κυκλοφορήσει τελευταία από τη σειρά Sparkshorts, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου του 2020 και η αγωνία είναι μεγάλη, καθώς η ταινία φαίνεται πολλά υποσχόμενη! Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι πλέον βλέπουμε πρωταγωνιστές σε ταινίες για ενήλικες και για μικρούς, χαρακτήρες πέρα από τα συνηθισμένα πρότυπα των αψεγάδιαστων πρωταγωνιστών των κινουμένων σχεδίων. Κινούμενα σχέδια με ήρωες με τους οποίους μπορούν να ταυτιστούν

 όλα τα παιδιά είναι πλέον πραγματικότητα!

 Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Loop είναι ένα κορίτσι σαν όλα τα άλλα, ένα κορίτσι μου μπορεί να είναι πρωταγωνίστρια σε μια ταινία και που μπορεί να πρωταγωνιστεί στη ζωή! Ένα άλαλο, αυτιστικό κορίτσι επιλέγεται για πρωταγνωνίστρια της ταινίας και με αυτόν τον τρόπο η Pixar κάνει ένα πολύ σπουδαίο βήμα, το οπόιο ευχόμαστε να μην είναι παρoδικό.

Κάθε παιδί πρέπει να μπορεί να βρίσκει τον εαυτό του στις ταινίες που παρακολουθεί, να μπορεί να ταυτιστεί με τους ήρωες, να μπορεί να νιώθει ότι η διαφορετικότητα είναι κάτι όμορφο, το οποίο δεν κρύβουμε, δεν θάβουμε κάτω από το χαλί, αλλά το αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο! 

 

Αναμένουμε λοιπόν την κυκλοφορία της ταινίας Loop και ελπίζουμε να ανταπικρίνεται στις προσδοκίες μας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Μερτύρη

«Θυμήσου να κοιτάς τα αστέρια και όχι τα πόδια σου. Προσπάθησε να καταλαβαίνεις ό,τι βλέπεις και να αναρωτιέσαι τι κάνει το σύμπαν να υπάρχει. Να είσαι περίεργος. Όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η ζωή, πάντα υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις και να πετύχεις. Σημασία έχει απλώς να μην τα παρατήσεις».

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;