Ψευτογιατρός: Θύμα ένα κορίτσι με αναπηρία

κορίτσι με αναπηρία
Πηγή εικόνας: thenewspaper.gr

Σάλο έχει προκαλέσει το περιστατικό του ψευτογιατρού στη Λάρισα. Ο 47χρονος επιχείρησε να εξαπατήσει κορίτσι με αναπηρία αποσπώντας την χρήματα. Δεν είναι πρώτη φορά που ο ίδιος χρησιμοποιεί δόλια μέσα για να αποσπάσει χρήματα. Μάλιστα, έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονίες κατά συρροή. Η τακτική του ήταν να αποσπάει χρήματα από ανθρώπους, οι οποίοι τον εμπιστευόντουσαν, διότι  τους υποσχόταν τη κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Το κορίτσι με αναπηρία σώθηκε. Ήδη οι γονείς του νεαρού κοριτσιού είχαν έρθει σε επαφή με τον γιατρό και αποφάσισαν αυτός να αναλάβει τη κόρη τους. Μία, όμως, σειρά από γεγονότα έφερε στην επιφάνεια τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Ο άντρας έβαζε στο στόχαστρο άτομα που βρίσκονταν σε μια ευάλωτη κατάσταση και αναζητούσαν ιατρική φροντίδα. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αλλιώς παρά αξιολύπητο, καθώς προσβάλλει εξαιρετικά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ο άντρας, σύμφωνα με έρευνες, υποστήριζε πως μπορεί να θεραπεύσει άτομα με καρκίνο, καθώς ισχυριζόταν πως είχε στη κατοχή του εξειδικευμένα σκευάσματα κατάλληλα για την περίπτωση. Ακόμη, ανέφερε πως τα προμηθευόταν από την Ελβετία και περιμένει μέχρι την τελική έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν 45 θύματα του απατεώνα γιατρού, εκ των οποίων ένα 16χρονο αγόρι, μία 14χρονη και ένας 76χρονος είχαν τραγικό τέλος.

Ψευτογιατρός
Πηγή εικόνας: e-thessalia.gr

Το χρονικό της απάτης

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώνεται πως ο άντρας είχε παρουσιαστεί σε έναν κύριο με προβλήματα υγείας ως βοτανολόγος που εργαζόταν στη πολεμική αεροπορία. Τον συνάντησε πρώτη φορά στο Άγιο Όρος. Ο άντρας συνήθιζε να πηγαίνει εκεί για να «ψαρεύει τα θύματά του». Στον κύριο, λοιπόν, με τα προβλήματα υγείας παρουσιαζόταν με τη στολή πιλότου για να καταστήσει βέβαιο πως εργαζόταν στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας. Τελικά, όμως, οι άνθρωποι που έπεσαν θύματα απάτης δικαιώθηκαν και ο άντρας αποκαλύφθηκε.

Τι έγινε λοιπόν; Ο κύριος με το πρόβλημα υγείας υποβάλλονταν συχνά σε φυσιοθεραπείες από ένα φυσιοθεραπευτή, ο οποίος παρακολουθούσε και το κορίτσι με αναπηρία. Κατά τη συνάντηση του φυσιοθεραπευτή με την οικογένεια του νεαρού κοριτσιού ακούστηκε το όνομα «κ. Κοντός». Ο φυσιοθεραπευτής επισήμανε πως το όνομα του ήταν οικείο και στο μεταξύ τους πληροφόρησε πως ένας κύριος με το ίδιο όνομα έχει αναλάβει ως βοτανολόγος τη θεραπεία ενός άλλου κυρίου. Η μητέρα έχοντας πληροφορηθεί κάτι τέτοιο το αναφέρει στο γιατρό θέλοντας να γνωστοποιήσει αν όντως παρουσιάζεται ο ίδιος με διαφορετική ταυτότητα σε άλλο θεραπευόμενο. Ο ίδιος αμφισβητεί την εν λόγω κατηγορία εις βάρος του και στη συνέχεια δεν αποκρίνεται στο τηλεφωνικό κάλεσμα. Το κορίτσι με αναπηρία σώθηκε.

ψευτογιατρός
Πηγή εικόνας: neosagon.gr

Οι ψεύτικες δηλώσεις του 47χρονου

Ο 47χρονος απατεώνας προσέλκυε πελάτες ως γιατρός προβάλλοντας ψευδή στοιχεία. Ισχυριζόταν πως είχε στενές διασυνδέσεις με πολιτικά και δικαστικά πρόσωπα καθώς και με υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας. Ακόμη, δήλωνε πως « ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και  είχε επαφές με το Άγιον Όρος, συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας». Από το 2012 φρόντισε να μην υπάρχει το όνομά του σε έγγραφα της εφορίας και πολεοδομίας. Ακόμη, δεν είχε λογαριασμό σε τράπεζες και αποζημιωνόταν με μετρητά και επιταγές. Χαρακτηρίζεται ως «ψευτογιατρός που Κορωπίου», ο άντρας που δήλωνε πως είναι γνώστης πρωτοποριακών θεραπευτικών τεχνικών. Ο άντρας που δεν δίστασε να εξαπατήσει ανθρώπους άρρωστους που είχαν περισσότερο από κάθε άλλον ανάγκη τη στήριξη και τη πραγματική βοήθεια. Ο άντρας που δεν λυπήθηκε να δώσει τέλος σε ανθρώπους που όσο ζούσαν εναπόθεταν ψεύτικες ελπίδες σε λάθος άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαρία Τσουρέκα

Απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στα Γιάννενα. Απέκτησε εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και συνεχίζει τις σπουδές της στην Εργοθεραπεία. Εργάζεται εθελοντικά ως φιλόλογος σε κοινωνικό φροντιστήριο και η αγάπη της; Τα παιδια!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;