Πιτσιρικάς με αναπηρικό αμαξίδιο κάνει για πρώτη φορά τραμπολίνο

Ένας πιτσιρικάς με αμαξίδιο ζει τις καλύτερες ώρες την ζωής του!  Όπως θα δούμε και στο βίντεο η χαρά και η επιθυμία κυριαρχούν. Η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο για να πραγματοποιήσει αυτό που άλλα παιδιά κάνουν με μεγαλύτερη ευκολία, το να διασκεδάσουν στο τραμπολίνο. Και ποιος δεν έπαιζε στο τραμπολίνο μικρός; Ή και μεγάλος;

Ο πιτσιρικάς ήρωας της ιστορίας…

Ο Wyatt έχει δισχιδή ράχη ή αλλιώς spina bifida. Στην πραγματικότητα σημαίνει ‘ράχη με σχισμή’. Ο νόσος αυτή έχει ποικιλία μορφών και είναι αποτέλεσμα της ανεπαρκούς ανάπτυξης της σπονδυλικής στήλης. Επηρεάζετε και από τον νωτιαίο μυελό άλλα και των μηνίγγων. Γενικότερα επηρεάζεται από τα προστατευτικά καλύμματα του εγκέφαλου και του νωτιαίου μυελού. Η νόσος αυτή αποτελεί μια από τις συχνότερες “ανωμαλίες” του νευρικού ιστού. Η συχνότητα της νόσου υπολογίζεται σε αναλογία 8 στις 10.00 γεννήσεις. Παρόλα αυτά ο μικρούλης που κινείται με αμαξίδιο κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα!

Πηγή εικόνας: offsite.com

Τα λόγια της μητέρας

Η μητέρα του μικρού μας ηρώα, δηλώνει συγκινημένη με την αγάπη και την στοργή που προσφέρουν απλόχερα στα παιδιά οι άνθρωποι. Πηγαίνει τον γιο της 1 φορά την εβδομάδα στο γυμναστήριο Fitness & Gymnastics TNT Kid τα δυο τελευταία χρονιά. Όπως αναφέρει η μητέρα: “βλέπουμε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους να δουλεύουν με παιδιά με αναπηρία και να ανακαλύπτουν τις δυνατότητες που εμείς οι γονείς δεν ξέραμε ότι είχαν”.

Αυτό το παιδάκι που κινείται με αμαξίδιο, είναι ένα παράδειγμα για όλους μας. Μας δείχνει ότι όταν ζεις και μεγαλώνεις σε μια πόλη ή χωρά που σέβεται τα δικαιώματα σου και συνεχώς προσπαθεί για το καλύτερο, μπορείς και εσύ να φτάσεις πιο ψηλά. Μέσα στα χρονιά, υπάρχει σημαντική εξέλιξη για την αναπηρία, άλλα δύστυχος όχι παντού. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλήγμα που κρατά κάποιους ανθρώπους μακριά από τα όνειρα τους. Ας κάνουμε αυτό τον κόσμο καλύτερο για όλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Πηγή άρθρου: amea-care.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρυσή Δημάκη

Σπουδάζω τουριστικά σε ιδιωτικό ιεκ στα Χανιά, και ενδιαφέρομαι για τον τουρισμό των ΑμεΑ. Ασχολούμαι 10 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς και το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την παραδοσιακή μουσική, και τις τέχνες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;