Παράσταση “Απόηχος” της χορευτικής ομάδας Έξις

Πηγή Εικόνας:Viva

Η επαγγελματική ομάδα χορού Έξις παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα τη νέα της παράσταση Απόηχος. Αποτελείται από έξι χορευτές και χορεύτριες με ή χωρίς αναπηρία οι οποίοι συν-κινούνται και συνάπτουν σχέσεις. Φιγούρες και σώματα κινούμενα μέσα στον χώρο με ακαθόριστη μορφή δημιουργούν αισθήσεις και εικόνες. Η μια στιγμή διαδέχεται την επόμενη χωρίς συγκεκριμένη σειρά με σταθερή αναφορά τον χρόνο. Αυτό που απομένει είναι ο απόηχος μιας ανάμνησης.

Στόχος των χορογράφων είναι έξι χορευτές και χορεύτριες με τη δική τους μοναδική ταυτότητα και φυσιογνωμία να ενώσουν τις κινητικές τους γνώσεις και να φέρουν στην επιφάνεια τις δικές τους τεχνικές μέσα από τον αυτοσχεδιασμό. Η κίνηση αποτελεί ένα βιωμένο συναίσθημα του ανθρώπου. Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο καθένας τον ρυθμό, την ταχύτητα ή την ποιότητα της κίνησης είναι πολύ διαφορετικός και ξεχωριστός για τον καθένα. Οι σχέσεις αρχίζουν όταν οι άνθρωποι συναντιούνται και παίρνουν μορφή μέσα από τη σύμπραξη βιωμάτων. Η ερώτηση που πλανάται στο τέλος αυτής της παράστασης είναι “Τι μένει στο τέλος μίας σχέσης; Που πάει η νέα εμπειρία;”

Απόηχος της κίνησης.
Απόηχος στιγμών.
Απόηχος της καρδιάς.
Τι μένει στο τέλος;
Αίσθηση, συναίσθημα και αναμνήσεις σαν απόηχος της ζωής.

 

Συντελεστές:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύλληψη – Χορογραφία: Άννα Βεκιάρη, Νατάσα Γάτσιου

Συνδημιουργία υλικού: Άννα Βεκιάρη, Νατάσα Γάτσιου, Ειρήνη Ζάττα, Σταύρος Ζαφείρης,
Ηλίας Κουρτπαρασίδης, Μαρία Κώττη

Ερμηνευτές/τριες: Άννα Βεκιάρη, Νατάσα Γάτσιου, Ειρήνη Ζάττα, Σταύρος Ζαφείρης, Ηλίας Κουρτπαρασίδης, Μαρία Κώττη

Μουσική: Αργύρης Γ.

Κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη

Προγραμματισμός φωτισμών: Βασίλης Οικονόμου

Φωτογραφία: Κώστας Χατζόγλου

 

Ημέρες: Σάββατα 7, 14, 21 & Κυριακές 8, 15, 22 Μαρτίου

Ώρα: 21:30

Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό: 8 ευρώ, Μειωμένο: 5 ευρώ

Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου και ηλεκτρονικά στο Viva.gr

Τηλέφωνα κρατήσεων: 2130411546 & 6947975002

Στο θέατρο ΊΣΟΝ – Μελενίκου 33, Βοτανικός (Μετρό Κεραμεικός)

Ο χώρος είναι πλήρως προσβάσιμος σε χρήστες αμαξιδίου και εμποδιζόμενα άτομα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παναγιώτα Τουρλή

Oνομάζομαι Παναγιώτα Τουρλή, φοιτήτρια του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στα 22 μου χρόνια ζω και λειτουργώ με γνώμονα τις ασχολίες που αγαπώ και με γεμίζουν,ασχολίες όπως το διάβασμα, τα ταξίδια και ο χρόνος με τους ανθρώπους μου!Φράση που θα χαρακτήριζε τη φιλοσοφία μου απέναντι στην ζωή είναι αυτή του παιδαγωγού Λέο Μπουσκάλια "Να ζείς,να αγαπάς και να μαθαίνεις".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;