Ορειβάτης αναρριχήθηκε σε ουρανοξύστη στο Χονγκ Κονγκ με το αναπηρικό του αμαξίδιο

Ορειβάτης αναρριχήθηκε σε ουρανοξύστη στο Χονγκ Κονγκ με το αναπηρικό του αμαξίδιο
Πηγή εικόνας: www.moneycontrol.com

Ένας 37χρονος ορειβάτης κατάφερε να αναρριχηθεί σε ουρανοξύστη στο Χονγκ Κονγκ με το αναπηρικό του αμαξίδιο.

Το όνομα αυτού, Lai Chi-Wai. Ο Lai κατάφερε να σκαρφαλώσει σε ύψος άνω των 250 μέτρων με το αναπηρικό του αμαξίδιο, με απώτερο σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για ασθενείς με κακώσεις στο νωτιαίο μυελό. Μάλιστα, με τη γενναία αυτή πράξη του κατάφερε να συγκεντρώσει 670.639 δολάρια από δωρεές.

Ορειβάτης αναρριχήθηκε σε ουρανοξύστη στο Χονγκ Κονγκ με το αναπηρικό του αμαξίδιο
Πηγή εικόνας: www.moneycontrol.com

Ο 37χρονος ορειβάτης καθηλώθηκε στο αναπηρικό αμαξίδιο πριν από 10 χρόνια, όταν εξαιτίας ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω. Όμως το ατύχημα δεν τον απομάκρυνε από τη μεγάλη του αγάπη. Ο ίδιος συνέχισε την αναρρίχηση, συνδέοντας το αναπηρικό του αμαξίδιο με ένα σύστημα τροχαλίας.

Όπως δήλωσε ο Lai για αυτή του την προσπάθεια «Ήμουν αρκετά φοβισμένος. Ανεβαίνοντας ένα βουνό, μπορώ να κρατηθώ από βράχους ή μικρές τρύπες, αλλά με το γυαλί, το μόνο στο οποίο μπορώ να βασιστώ είναι το σχοινί στο οποίο κρέμεται». Όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που επιχείρησε κάτι τέτοιο. Πριν από πέντε χρόνια, ανέβηκε στο Lion Rock, ένα βουνό που αποτελεί σήμα κατατεθέν της τοπικής λαϊκής κουλτούρας του Χονγκ Κονγκ. «Εκτός από τη ζωή, αναρωτήθηκα τι με οδηγεί; Άρχισα λοιπόν να το κυνηγάω, γνωρίζοντας ότι υπήρχε πιθανότητα να ανέβω βουνά, ακόμη και σε αναπηρική καρέκλα», δήλωσε ο Lai, συμπληρώνοντας «Κατά κάποιο τρόπο, ξέχασα ότι ήμουν άτομο με ειδικές ανάγκες, μπορούσα ακόμα να ονειρευτώ και θα μπορούσα ακόμα να κάνω αυτό που μου άρεσε να κάνω». Nα σημειώσουμε πως πριν το ατύχημα, είχε στεφθεί τέσσερις φορές πρωταθλητής αναρρίχησης στην Ασία, φθάνοντας μάλιστα και στην όγδοη θέση παγκοσμίως.

Ορειβάτης αναρριχήθηκε σε ουρανοξύστη στο Χονγκ Κονγκ με το αναπηρικό του αμαξίδιο
Πηγή εικόνας: www.moneycontrol.com

Αν και δεν κατάφερε να «αγγίξει» την κορυφή του ουρανοξύστη, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, ο Lai θέλησε μέσα από αυτή του την προσπάθεια να περάσει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο. «Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τις δυσκολίες των ατόμων με ειδικές ανάγκες, μερικοί πιστεύουν ότι είμαστε πάντα αδύναμοι, χρειαζόμαστε βοήθεια, χρειαζόμαστε ενίσχυση, χρειαζόμαστε τον οίκτο των ανθρώπων. Αλλά, θέλω να πω σε όλους, δε χρειάζεται να είναι έτσι», δήλωσε ο 37χρονος ορειβάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

Παραπληγικός αθλητής με αναπηρικό αμαξίδιο αναρριχήθηκε σε ουρανοξύστη στο Χονγκ Κονγκ (αναρτήθηκε 4/2/2021). Ανακτήθηκε από meallamatia.gr (τελευταία πρόσβαση 12/2/2021)

In wheelchair, paraplegic Lai Chi-wai climbs up skyscraper in Hong Kong (αναρτήθηκε 17/1/2021). Ανακτήθηκε από www.reuters.com (τελευταία πρόσβαση 12/2/2021)

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;