Ο ΠΑΟ ΑμεΑ δημιουργεί τμήμα κολύμβησης

Το σωματείο Παναθηναϊκός ΑμεΑ, επεκτείνει τη δράση του με τη δημιουργία τμήματος κολύμβησης. Υπεύθυνος του προγράμματος θα είναι ο Παναγιώτης Παϊπέτης, ομοσπονδιακός προπονητής ΑμεΑ και  τεχνικός της ομάδας. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν στους αγώνες θα είναι άτομα με κινητική αναπηρία και με μερική ή ολική απώλεια όρασης.

Ποια τα οφέλη της κολύμβησης για τα ΑμεΑ;

κολύμβησης
Πηγή εικόνας: ippokampos-amea.gr

Η αντίσταση, η άνωση και η υδροστατική πίεση του νερού μπορούν να το καθοριστούν ως θεραπευτική μέθοδο. Στην θεραπευτική κολύμβησης και στην αποκατάσταση χρησιμοποιούν οι δράσεις του νερού σε σύνδεσμο με την παρέμβαση των ειδικών. Η θεραπευτικές μέθοδοι στο νερό απευθύνονται από βρέφη των δυο μηνών και άνω έως και τεσσάρων ετών.  Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στη βελτίωση και την ανάπτυξη του κινητικού, όσο και του κοινωνικού τομέα. Στοχεύουν ακόμα στην γενική ενίσχυση των συναισθηματικών λειτουργιών του ατόμου. Οι δράσης αυτές πραγματοποιούνται από πτυχιούχους προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής, φυσικοθεραπευτές και λογοθεραπευτές με εξειδίκευση στην παρέμβαση στο νερό. Οι ειδικοί στόχοι των προγραμμάτων είναι η μυϊκή δύναμη και αντοχή, ευχέρεια κίνησης και ευλυγισία, η βελτίωση της περιφερικής και λεμφικής κυκλοφορίας, η ενίσχυση της συγκέντρωσης και της προσοχής, ο ανάπτυξη του προσανατολισμού και η αυτονομία.

Η ομάδα του ΠΑΟ ΑμεΑ

Η ταξινόμηση σε κατηγορίες είναι περιπλοκή για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες στην ομάδα κολύμβησης. Οι κατατάξεις γίνονται ανάλογα με τον τύπο της αναπηρίας. Η μυϊκή δύναμη, ο σωστός συντονισμός κινήσεων και η ευκολία κίνησης είναι τα πρώτα που εξετάζονται. Έπειτα ο αθλητής αξιολογείται μέσα στο νερό ανάλογα με την λειτουργική του δυνατότητα.

Στόχος του σωματίου είναι να προσφέρει σε αθλητές κάθε ηλικίας την δυνατότητα να αθληθούν. Στήριγμα της προσπάθειας οι έμπειροι προπονητές που συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων ΑμεΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η αθλητική και παράλληλα κοινωνική προσπάθεια βασίζετε κύριος σε εθελοντικές δράσεις. Εξίσου σημαντική είναι η συμβολή των χορηγών με την χρηματική του στήριξη. Μεγάλη είναι επίσης η ανταπόκριση των φιλάθλων της ομάδας του παναθηναϊκού που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία με την συμμετοχής τους στους αγώνες σε όλη την χωρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγές άρθρου:

  • paoamea.gr
  • ippokampos-amea.gr

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρυσή Δημάκη

Σπουδάζω τουριστικά σε ιδιωτικό ιεκ στα Χανιά, και ενδιαφέρομαι για τον τουρισμό των ΑμεΑ. Ασχολούμαι 10 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς και το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την παραδοσιακή μουσική, και τις τέχνες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;