Nick Vujicic: Ένας άνθρωπος έμπνευση!

Nick Vujicic: Ένας άνθρωπος έμπνευση!
O Nick Vujicic. Πηγή Εικόνας:medium.com

Αισιοδοξία, αστείρευτη ενέργεια και μία ζωή γεμάτη εμπειρίες! Ο Nick Vujicic μας διδάσκει ότι η δύναμη ενός ανθρώπου μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να οδηγήσει σε μία υπέροχη ζωή.

Οι δυσκολίες

Ο Nick Vujicic γεννήθηκε το 1982 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Εξαιτίας μίας σπάνιας πάθησης γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια. Είχε μόνο δύο μικρές, παραμορφωμένες πατούσες, τις οποίες χειρούργησαν οι ιατροί, ώστε να χωρίσουν τα δάκτυλά του. Ο σκοπός της εγχείρησης ήταν να μπορεί με τις πατούσες του να χρησιμοποιεί αντικείμενα.

Από την παιδική του ηλικία η ζωή του ήταν γεμάτη προκλήσεις. Πέρα από το γεγονός ότι η έλλειψη χεριών και ποδιών του δημιουργούσε δυσκολίες στην καθημερινότητά του, βίωνε τον εμπαιγμό των συμμαθητών του για την αναπηρία του. Κανείς δεν έκανε παρέα μαζί του με αποτέλεσμα να αισθάνεται μόνος και περιθωριοποιημένος. Άρχισε να πιστεύει ότι λόγω της διαφορετικότητάς του δεν άξιζε.  Στενοχωριόταν που δεν μπορούσε να κάνει ποδήλατο ή να παίξει ποδόσφαιρο, όπως οι συμμαθητές του. Θεωρούσε ότι ποτέ δεν θα μπορούσε στην κατάστασή του να παντρευτεί ή να βρει μία δουλειά.

Η κατάθλιψη

Η συμπεριφορά των συμμαθητών του και οι απογοητεύσεις που βίωνε από τη σύγκριση του εαυτού του με τους άλλους, του προκάλεσαν κατάθλιψη. Άρχισε να πιστεύει ότι η ζωή του δεν είχε κανένα νόημα. Σκέφτηκε μάλιστα να αυτοκτονήσει. Αυτό που τον εμπόδισε από το να πραγματοποιήσει αυτή τη σκέψη, ήταν η άπλετη αγάπη που εισέπραττε από την οικογένειά του.

Η αναστροφή προς την αισιοδοξία

Η ζωή του Nick Vujicic άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο όταν διάβασε ένα γεγονός από την Αγία Γραφή. Η ανάγνωση της ιστορίας του εκ γενετής  τυφλού ανθρώπου που θεραπεύτηκε από το Χριστό τον ενέπνευσε. Διότι ο Χριστός εξήγησε στους μαθητές του ότι ο λόγος που γεννήθηκε ο άνθρωπος αυτός τυφλός, ήταν για να δουν μέσα από τη θεραπεία του οι άνθρωποι τα θαύματα του Θεού. Μέσω της ιστορίας αυτής συνειδητοποίησε ότι όλοι έρχονται με ένα σκοπό σε αυτή τη ζωή. Κατάλαβε ότι ο Θεός έχει σχέδια για εκείνο και ότι η ζωή του δεν ήταν άχρηστη όπως νόμιζε πρωτύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιπλέον, εμπνεύστηκε από την ιστορία ενός ανθρώπου με αναπηρία, ο οποίος ξεπέρασε τα εμπόδια και γνώρισε την επιτυχία στη ζωή του. Τη συνέντευξη του ανθρώπου αυτού τη διάβασε ο Nick Vujicic σε μία εφημερίδα που του είχε δώσει η μητέρα του.  Με αφορμή τις προαναφερθείσες ιστορίες, οδηγήθηκε στο σταδιακό κτίσιμο μίας ισχυρής αυτοπεποίθησης. Από πολύ νεαρή ηλικία άρχισε να ψάχνει για το νόημα της ζωής και για το σκοπό που τελικά θα είχε η δική του.

Πώς βρήκε το νόημα της ζωής του;

Ο επιστάτης του σχολείου του γνώριζε την ιστορία του Nick Vujicic. Υπήρξε ο πρώτος άνθρωπος που του πρότεινε να γίνει παρακινητικός ομιλητής (motivational speaker). Ο Nick αρνήθηκε, διότι θεωρούσε πως δεν ήξερε τίποτα ώστε να μιλήσει. Για αρκετό καιρό ο επιστάτης επέμενε έως ότου ο Nick αποδέχτηκε τελικά την ιδέα. Εκφώνησε τον πρώτο του λόγο στην ηλικία των 19 ετών. Τότε ανακάλυψε το νόημα της ζωής του. Θα εκφωνούσε ομιλίες με σκοπό να παρακινεί τους ανθρώπους να βρουν το δικό τους σκοπό στη ζωή και να αγγίξουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Ο Nick Vujicic έχει επισκεφθεί περισσότερες από 57 χώρες και έχει εκφωνήσει περισσότερους από 3.000 λόγους. Με τη ζωή του έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο. Δίνει επίσης διαλέξεις για τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) και έχει συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη περιστατικών εκφοβισμού στα σχολεία.

 

Nick Vujicic: Ένας άνθρωπος έμπνευση!

Ο Nick Vujicic με την οικογένειά του. Πηγή εικόνας: pinterest.com

Συγγραφικό έργο

Ο Nick Vujicic είναι συγγραφέας των παρακάτω βιβλίων:

  • Be the Hands and Feet: Living Out God’s Love for All His Children.
  • The Power of Unstoppable Faith: Your Keys to a Fulfilled Life.
  • Stand Strong.
  • Attitude is Everything: The Story of an Extraordinary Life.
  • Unstoppable: The Incredible Power of Faith in Action.
  • Life Without Limits: How to Live a Ridiculously Good Life.
  • 31 Days to a Hope Inspired Life.

Έχει κυκλοφορήσει επίσης ένα DVD με τίτλο Life’s Greater Purpose.

Επιπλέον πληροφορίες

Ακολούθησε σπουδές σχετικές με το εμπόριο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη λογιστική και τον οικονομικό προγραμματισμό στο πανεπιστήμιο του Griffith στην Αυστραλία.

Εκτός από παρακινητικός ομιλητής είναι επιπλέον συγγραφέας, μουσικός και καλλιτέχνης. Του αρέσει το κολύμπι, το ψάρεμα, το ποδόσφαιρο, τα θαλάσσια σπορ και η ζωγραφική.

Ίδρυσε τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Life Without Limbs και Attitude is Altitude μέσω των οποίων επηρεάζει θετικά τη ζωή πολλών ανθρώπων και προλαμβάνει τα φαινόμενα εκφοβισμού.

Παντρεύτηκε την Kanae Miyahara το 2012 και το ζευγάρι έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Διαμένουν στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Πηγή άρθρου:

Naveen Reddy (2021). Inspiring Biography of Nick Vujicic. Youth Motivator. Ανακτήθηκε στις 06-03-2021 από Inspiring Biography of Nick Vujicic – Youth Motivator (youthmotivator4life.com). (Τελευταία πρόσβαση στις 06-03-2021).


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αναστασία Ιωσηφίδου

Είμαι ειδική παιδαγωγός από τη Θεσσαλονίκη. Αγαπώ τις ξένες γλώσσες, την αρχαία και τη βυζαντινή ιστορία και τα videogames.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;