Μαθήματα ζωής από μπαλαρίνα χωρίς χέρια

Μαθήματα ζωής από μπαλαρίνα χωρίς χέρια
Πηγή εικόνας: www.reuters.com

Μία 16χρονη μπαλαρίνα χωρίς χέρια από τη Βραζιλία, παραδίδει μαθήματα ζωής και κάνει τη μέρα μας καλύτερη!

Η Βιτόρια Μπουένο, μία νεαρή μπαλαρίνα από τη Βραζιλία, εντυπωσιάζει τον κόσμο με τις χορευτικές της ικανότητες. Παρά το γεγονός πως γεννήθηκε χωρίς χέρια, αυτό δεν την εμπόδισε να κυνηγήσει το όνειρό της και να επιδοθεί στην ιδιαίτερη αγάπη της, το χορό. «Είμαστε περισσότερα από τις αναπηρίες μας», δηλώνει η ίδια.

Ο φυσικοθεραπευτής της ήταν ο πρώτος που παρατήρησε το πάθος της για το χορό και ενημέρωσε τους οικείους της. Στα πρώτα μαθήματα, η μητέρα της ήταν διστακτική, φοβούμενη πως η Βιτόρια δε θα μπορούσε να προσαρμοστεί. Οι φόβοι της μεγάλωναν από την αντιμετώπιση του κόσμου, που όπως δηλώνει η ίδια, έκαναν ουρές έξω από το σπίτι και σήκωναν τα μανίκια της προκειμένου να δουν την ιδιαιτερότητά της.

Μαθήματα ζωής από μπαλαρίνα χωρίς χέρια
Πηγή εικόνας: www.reuters.com

Οι φόβοι της όμως διαψεύστηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Η νεαρή διαπρέπει στη μεγάλη της αγάπη, το μπαλέτο, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια. Αναφορικά με τα χέρια, η νεαρή δηλώνει πως για την ίδια αυτά είναι απλά μια λεπτομέρεια και πως δεν τα χρειάζεται καθόλου. Άλλωστε, βλέποντάς την κανείς να χορεύει επάνω στη σκηνή, ξεχνάει ότι χορεύει χωρίς αυτά.

Η αγάπη της για το χορό δεν περιορίζεται μόνο στο μπαλέτο. Εκτός από αυτό, χορεύει επίσης τζαζ και κλακέτες. Επιπλέον, η ίδια είναι ιδιαιτέρως ενεργή στα social media, όπου κανείς μπορεί να παρακολουθήσει τις εντυπωσιακές πιρουέτες της αλλά και την καθημερινότητά της. Η νεαρή μπαλαρίνα δηλώνει πως τη χαροποιεί ιδιαίτερα μάλιστα το γεγονός πως αποτελεί έμπνευση αλλά και πρότυπο για χιλιάδες άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ας γίνει το παράδειγμά της, παράδειγμα προς μίμηση!

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

Μπαλαρίνα χωρίς χέρια: Η 16χρονη Βραζιλιάνα που εμπνέει -«Είμαστε περισσότερα από τις αναπηρίες μας» (αναρτήθηκε 11/2/2021). Ανακτήθηκε από iefimerida.gr (τελευταία πρόσβαση 4/3/2021)

Benassato, L. (11/2/2021). Brazilian ballerina born without arms soars with her attitude. Ανακτήθηκε από www.reuters.com (τελευταία πρόσβαση 4/3/2021)

 

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;