Κωφός άνδρας υιοθέτησε κωφό σκυλάκι και του δίδαξε την νοηματική γλώσσα

κωφός

Ένας κωφός άνδρας, ο Nick Abbot πήρε την απόφαση να υιοθετήσει ένα σκυλάκι τον Emerson. Όχι μόνο πρόσφερε σε ένα αδέσποτο ένα ζεστό σπίτι, άλλα και μαθαίνοντας του την νοηματική γλωσσά. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους

Η αρχή της ιστορίας

Ο Nick Abbot, κατοικεί στο Maine των ΗΠΑ. υιοθέτησε ένα γλυκό και αγαπησιάρικο  κουτάβι τον Emerson από το καταφύγιο ζώων όταν ήταν μόλις 3 μηνών. Ο Emerson και τα αδέρφια του διασώθηκαν από το κέντρο όταν ήταν μόλις 2 μηνών και υπέφεραν από επιληψία. Δεν μπορούσε να τραφεί και αργότερα ανέπτυξε έναν σοβαρό ιό. Ευτυχώς, ο Emerson τα κατάφερε. Τα προβλήματα υγείας όμως που ανέπτυξε τον άφησαν πίσω, ενώ όλα του τα αδέρφια να υιοθετούνται.

Έως την ώρα που ήρθε ο Nick. Ο ίδιος μίλησε για την πρώτη φόρα που συναντήθηκαν ‘ ήρθε κατευθείαν σε εμένα στην πόρτα και έκατσε στα πόδια μου. Ήταν σαν να με επίλεξε. Και αμέσως κατάλαβα ότι θα τα πηγαίναμε πολύ καλά και ότι ο ένας θα καταλάβαινε τον άλλον’.

Πηγή εικόνας: socializemypet.gr

Η νοηματική γλώσσα

Ο Nick είναι κωφός, όπως και ο Emerson. Έτσι πήρε την απόφαση να του διδάξει τη νοηματική γλώσσα ώστε να έχουν επικοινωνία. Το αξιαγάπητο κουτάβι θα κάτσει όταν ο ιδιοκτήτης του δείξει το γράμμα ‘s’. Όταν ο Nick του δείξει το σήμα της ίσιας γραμμής θα ξαπλώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως είπε ο Nick, «Το δέσιμο που έχουμε είναι μοναδικό. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο πολύ καλά. Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι ήταν γραφτό να συναντηθούμε. Είναι ένας ιδιαίτερος σκύλος».

Το καταφύγιο ζώων ανέφερε πως δυσκολευόταν πολύ να βρει στο μικρό κουτάβι ένα σπιτικό. Όλοι έβλεπαν τις ιδιαιτερότητές του ως εμπόδιο για την συνύπαρξη τους και έτσι το απέρριπταν. Ο Nick, είχε δει την αγγελία από το Facebook. Όπως είπε, τα χαρακτηριστικά του Emerson ήταν αυτά που τον έκαναν να αποφασίσει ότι το κουταβάκι αυτό, θα ήταν η καλύτερη επιλογή του.

Πηγή άρθρου: socializemypet.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρυσή Δημάκη

Σπουδάζω τουριστικά σε ιδιωτικό ιεκ στα Χανιά, και ενδιαφέρομαι για τον τουρισμό των ΑμεΑ. Ασχολούμαι 10 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς και το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την παραδοσιακή μουσική, και τις τέχνες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;