” Η κόρη μου με σύνδρομο Down γέμισε την ζωή μας καλοσύνη”

σύνδρομο Down

Η συγκινητική δήλωση της ηθοποιού Catherina Scorsese για την κόρη της με σύνδρομο Down. Η γνώστη ηθοποιός από την σειρά του ‘’Grey’s anatomy’’ δήλωσε για την κόρη της ότι ‘‘είναι τέλεια σαν έμενα’’. Περιέγραψε το πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί ‘‘διαφορετικό’’ από τα άλλα.

Η δήλωση της ηθοποιού

Η Caterina Scorsone μίλησε στο περιοδικό People. ‘’τα παιδιά με σύνδρομο Down δεν απουσιάζουν, δεν είναι διάφανα έχουν μορφή, φωνή και επιθυμίες. Είναι κατά μια έννοια πολύ παραπάνω άνθρωποι από εμάς τους υπόλοιπους’’. Με τα λογια αυτή η ηθοποιος τεκμιριωσε αυτή την θεώρηση. Μίλησε για την αξιαγάπητη κορη της, Pippa που γεννήθηκε με σύνδρομο Down. Συγκινεί με τις περιγραφές της για τη μητρότητα και πως επηρέασε την ίδια και την οικογένεια της αυτό το γεγονός.

Πηγή εικόνας: all4mama.gr

Η Caterina έχει τρεις κόρες. Την 8χρονη Eliza,Βτην Lucky και την Pipa. Για την Pipa είπε χαρακτηριστικά ότι αρχικά είχε ανάμεικτα συναισθήματα. Όπως αναφέρει και η ίδια: «Όταν γεννήθηκε η κόρη μου Pippa, φοβόμουν. Δεν ήξερα τίποτα για την τρισωμία 21, το όνομα μιας ακολουθίας ενός τρίτου αντιγράφου του 21ου χρωμοσώματος, γνωστότερο ως σύνδρομο Down. Δεν ήξερα τίποτα. Το μόνο που ήξερα για το σύνδρομο Down ήταν ότι οι άνθρωποι το αντιμετώπιζαν με φόβο. Οπότε σκέφτηκα ότι πρέπει να το αντιμετωπίσω και εγώ με τον ίδιο τρόπο».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η γέννηση της Pippa

Με τη γέννηση της Πίπα η ζωή της έσφυζε από καλοσύνη, όπως δηλώνει η ηθοποιός. Ιδιαίτερα όταν  ήρθε σε επαφή με άλλες οικογένειες με «διαφορετικά παιδιά». «Δεν ήξερα τι σημαίνει πραγματικά οικογένεια μέχρι που μπήκα στην κοινότητα παιδιών με αναπηρίες. Γνώρισα οικογένειες που αγαπούν και αγκαλιάζουν άτομα με το σύνδρομο Down. Αυτοί οι υπέροχοι, αληθινοί άνθρωποι άπλωσαν τα χέρια τους, όταν γεννήθηκε η Πίπα, και μας τράβηξαν στην πιο χαρούμενηδυνατή αγκαλιά που είχα ποτέ». 

Σήμερα υποστηρίζει την ιδέα του ότι η γέννηση ενός μωρού με σύνδρομο Down είναι κάτι που πρέπει να γιορτάζεται, όχι να μας προκαλεί φόβο.. Όπως είχε αναφέρει σε μια παλαιότερη συνέντευξή της, «αυτό που αλλάζει όταν κάνεις παιδιά είναι πως τίποτα δεν βρίσκεται πια στον έλεγχό σου. Πρέπει να ακολουθήσεις ό,τι συμβαίνει. Πλέον έχεις πολύ κοντά, στη ζωή και στο σπίτι σου, κάποιους ανθρώπους με πολύδιαφορετικές προσωπικότητες από τη δική σου».

Πηγή εικόνας: goodmorningamerica.com

 

Πηγή άρθρου: all4mama.gr

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρυσή Δημάκη

Σπουδάζω τουριστικά σε ιδιωτικό ιεκ στα Χανιά, και ενδιαφέρομαι για τον τουρισμό των ΑμεΑ. Ασχολούμαι 10 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς και το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την παραδοσιακή μουσική, και τις τέχνες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;