Εξατομικευμένες υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία

Οι εξατομικευμένες υπηρεσιες για άτομα με αναπηρία, οι υπηρεσίες φροντίδας, υποστήριξης και αποκατάστασης αποτελούν μια συνεχή ανησυχία για τα άτομα με αναπηρία.

Κάθε άτομο με αναπηρία, εκτός από διαφορετικές ανάγκες υποστήριξης ή φροντίδας, έχει και διαφορετικές απαιτήσεις. Γίνεται αντιληπτό ότι η παροχή της ίδιας υπηρεσίας διαφέρει από άτομο σε άτομο. Σημαντικό κριτήριο επιλογής παρόχου, αποτελεί η δυνατότητα εξατομίκευσης της παρεχόμενης υπηρεσίας.

Σίγουρα, ο πιο καθοριστικός παράγοντας επιλογής μιας εξατομικευμένης υπηρεσίας, είναι η τιμή πώλησης της. Θα διαλέγατε όμως μια υπηρεσία μόνο για τη χαμηλή τιμή της, χωρίς να λάβετε υπόψη τη δυνατότητα προσαρμογής της στις ανάγκες σας αλλά και στις απαιτήσεις σας;

εξατομικευμένες υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία
Πηγή εικόνας: shedia gr

Δεν πρόκειται για κάποια παραξενιά των ατόμων με αναπηρία. Η δυνατότητα επιλογής/αγοράς εξατομικευμένων υπηρεσιών, δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας. Το άτομο με αναπηρία αλλά και το κοντινό του περιβάλλον καθησυχάζεται, όταν μπορεί να απευθυνθεί σε κάποιον άλλο, γνωρίζοντας ότι θα ανταποκριθεί στις ανάγκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί της ουσίας, πρόκειται για τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού δικτύου γύρω από το άτομο με αναπηρία. Ενός δικτύου παρόχων, που μπορούν να ικανοποιήσουν επαρκώς και με ασφάλεια, τις απαιτήσεις του ατόμου.

Κοστίζουν ακριβά οι εξατομικευμένες υπηρεσίες;

Η παροχή οποιασδήποτε εξατομικευμένης υπηρεσίας σε άτομα με αναπηρία, δεν είναι μια απλή συναλλαγή. Υπάρχει πλήθος παραμέτρων και παραγόντων που δύναται να καθορίσει το βαθμό ικανοποίησης του κάθε καταναλωτή. Κι όπως επισημάναμε ο κάθε καταναλωτής διαφέρει.

Έχει δημιουργηθεί μια σύγχυση σχετικά με το κόστος των εξατομικευμένων υπηρεσιών σε άτομα με αναπηρία. Πολλοί πιστεύουν ότι πρέπει να ξοδέψουν αρκετά παραπάνω χρήματα για να αγοράσουν αυτό που χρειάζονται. Ίσως να ισχύει τις περισσότερες φορές.

εξατομικευμένες υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία
Πηγή εικόνας: vouliwatch.gr

Βασικά, αυτό που χρειάζεται είναι μία ενδελεχής έρευνα αγοράς, προτού καταλήξουμε στην επιλογή του παρόχου. Εξατομικευμένη υπηρεσία δεν σημαίνει απαραίτητα κι ακριβή. Εξυπακούεται ότι ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή μια η αγορά μιας ακριβής υπηρεσίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι περιλαμβάνει και τη δυνατότητα εξατομίκευσης.

Ο επακριβής καθορισμός των πραγματικών αναγκών ενός ατόμου με αναπηρία, θα βοηθήσει αρκετά. Θα εξοικονομηθούν χρόνος κι αποθέματα ενέργειας κατά την έρευνα αγοράς. Εάν η έρευνα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα, ενδέχεται να επέλθει κόπωση και τελικά να επιλεχθεί μια συμβιβαστική λύση κι όχι η ιδανική.

Σημειώνεται ότι η εύρεση της εξατομικευμένης υπηρεσίας, αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός για το άτομο με αναπηρία. Αντίθετα, η διαρκής αναζήτηση κι η συνεχής απογοήτευσης μπορεί να αποθαρρύνει το άτομο με αναπηρία και να οδηγήσει στον αποκλεισμό.

Σχέση αλληλεξάρτησης

Υπάρχει μεγάλη γκάμα υπηρεσιών που παρέχονται στα άτομο με αναπηρία. Υπηρεσίες αποκατάστασης, υπηρεσίες προσαρμοσμένης μετακίνησης, υπηρεσίες υποστηρικτικής διαβίωσης, υπηρεσίες φροντίδας, υπηρεσίες προσαρμοσμένης ψυχαγωγίας, ιατρικές υπηρεσίες, φαρμακευτικές υπηρεσίες κ.α.

Επαγγελματικοί κλάδοι εξαρτώνται (μερικώς ή ολικώς) οικονομικά από τα άτομα με αναπηρία. Αντίστοιχα, τα άτομα με αναπηρία εξαρτώνται από το επίπεδο ποιότητας κι εξατομίκευσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων που εμπορεύονται αυτοί οι κλάδοι.

Η βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης ενός ατόμου με αναπηρία αποτελεί βασική επιδίωξη. Οι προκλήσεις και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν είναι αρκετά και διαφορετικά ανά περίπτωση.

Επομένως, η αναζήτηση για εξατομικευμένες υπηρεσίες για τα άτομα με αναπηρία είναι θεμελιώδες ώστε να επιτευχθεί ο παραπάνω σκοπός.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;