Eria Resort: Ένα ξεχωριστό ξενοδοχείο

eria resort
Πηγή εικόνας: booking.com

Το Eria resort αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα ειδικά για ΑμεΑ. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να φιλοξενεί άτομα με ειδικές ανάγκες. Σε ένα φιλόξενο κλίμα είναι σε θέση να φιλοξενεί και τους συγγενείς ή τους φίλους των ΑμεΑ.

Eria Resort
Πηγή εικόνας: elounda.com

Ιδρυτής την εγκατάστασης αυτής, ο Γρηγόρης Αρχοντάκης, έχει σπουδάσει φαρμακευτική και μάλιστα είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την ομοιοπαθητική και την φυτοθεραπεία. Μέσο της εργασίας του, δημιούργησε μια αλυσίδα καταστημάτων, την Medical Shop. Τα καταστήματα αυτά ειδικεύονται στο εμπόριο ιατρικών, παραϊατρικών και ορθοπεδικών αγαθών. Μέσω αυτού, έχοντας καθημερινή επαφή με άτομα ΑμεΑ, πήρε την απόφαση για την ίδρυση του Eria resort.

Το Eria resort λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2004. Έως και σήμερα, κάθε χρόνο πραγματοποιεί το όνειρο κάθε ατόμου με κινητικές δυσκολίες, για τις ομορφότερες και άνετες διακοπές του. Το κατάλυμα έχει σχεδιαστεί εκ θεμελίων, έτσι ώστε να εξυπηρετεί με άνεση και ασφάλεια την διαμονή ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Το ξενοδοχείο βρίσκετε στον νομό Χανίων, στην Κρήτη στο γνωστό παραθαλάσσιο για την ιστορία του χωρίο, Μάλεμε. Η περιοχή έχει πλήρες πρόσβαση για αναπηρικά αμαξίδια και η τοποθεσία συνδυάζει την θεά του βουνού, με εκείνη του απέραντου γαλάζιου της θάλασσας.

 Δωμάτια

Το ξενοδοχείο αποτελείται από έντεκα δίκλινα δωμάτια και 2 σουίτες με χωρητικότητα έως και τέσσερις κλίνες. Το κάθε δωμάτιο του Eria Resort έχει διαφορετική διακόσμηση, αφήνοντας πάντα την ζεστή αίσθηση της φιλοξενίας. Όλοι οι χώροι είναι ευρύχωροι και υπάρχει άνετη πρόσβαση σε αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή εικόνας: eria-resort.gr

Yπηρεσίες

Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι υπάρχουν δωρεάν παροχές σε κάθε δωμάτιο, οι οποίες διευκολύνουν το άτομο να είναι αυτόνομο. Ειδικότερα, εκτός τις συνηθισμένες συσκευές που περιλαμβάνονται σε ένα δωμάτιο, περιλαμβάνονται :

  • Αναρτήρας
  • Ενδοεπικοινωνία
  • Κρεβάτι με ηλεκτρικό ρυθμιζόμενο τηλεχειριστήριο
  • Διακόπτης κινδύνου με κουμπί ή κορδόνι

Μεγάλο ζήτημα αποτελεί επίσης για πολλά άτομα ΑμεΑ ο χώρος που υπάρχει στο μπάνιο. Στο κατάλυμα αυτό, με της σωστές εγκαταστάσεις δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ένα άτομο με κινητικές δυσκολίες. Είναι όλα διαμορφωμένα έτσι ώστε οι διακοπές να είναι πραγματικά ονειρικές.

Πηγή εικόνας: eria-resort.gr

Ειδικές υπηρεσίες

Το Eria Resort  σε συνεργασία με τα Medical stores, προσφέρει “μοναδικές” υπηρεσίες. Προσφέρει την πρωτότυπη θα λέγαμε υπηρεσία, που επιτρέπει στα ΑμεΑ να ενοικιάζουν αμαξίδια και πιθανό εξοπλισμό από το κατάλυμα. Στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου οι πελάτες μαζί με την κράτηση μπορούν να δηλώσουν τι επιθυμούν και να ενημερωθούν για τις τιμές από τον κατάλογο που είναι αναρτημένος εκεί.

Εκδρομές & ξενάγησης

Έχοντας την γνώση από το ξενοδοχείο, ο κ. Αρχοντάκης αποφασίζει να ιδρύσει κάτι ακόμα, την Eria Travel.  Έχοντας ζήτηση από τούς ταξιδιώτες για της υπηρεσίες τους σε όλο το νησί, με την υλοποίηση αυτής της ιδέας, πλέον αυτό είναι εφικτό. Μέσω του γραφείου είναι δυνατόν το κάθε άτομο με ειδικές ανάγκες να οργανώσει το ταξίδι του από την αρχή, με την βοήθεια των εργαζομένων, οι οποίοι πρόθυμοι βρίσκονται στις υπηρεσίες των πελατών. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι μέσω του Eria Travel  διοργανώνονται και οι εκδρομές. Υπάρχει αναρτημένο το πρόγραμμα της εβδομάδος στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν πριν την άφιξη τους τις ενεργείς του ξενοδοχείου.

Όλα αυτά, και ακόμα πολλά, κάνουν το Eria Resort να ξεχωρίζει. Δομημένο για άτομα ΑμεΑ έτσι ώστε να νιώθουν άνετα και να απολαύσουν τις διακοπές στο νησί. Ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Μια πρωτοβουλία που άλλαξε τον τρόπο σκέψης για τον τουρισμό.

Πηγή Εικόνας: https://www.facebook.com/ERIARESORT/

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρυσή Δημάκη

Σπουδάζω τουριστικά σε ιδιωτικό ιεκ στα Χανιά, και ενδιαφέρομαι για τον τουρισμό των ΑμεΑ. Ασχολούμαι 10 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς και το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την παραδοσιακή μουσική, και τις τέχνες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;