Ειδική Μονάδα Οδοντοθεραπείας ΑμεΑ στο Γ.Ν. Κέρκυρας

Ειδική Μονάδα Οδοντοθεραπείας με εξειδικευμένο προσωπικό, που μπορεί να αναλάβει δύσκολες περιπτώσεις, όπως ατόμων ΑμεΑ. Στην οποία η συνεργασία με τον ασθενή χρειάζεται ειδικούς χειρισμούς, λειτουργεί πλέον στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Είναι το πρώτο περιφερειακό Νοσοκομείο, που διαθέτει το συγκεκριμένο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό για την οδοντιατρική περίθαλψη ατόμων ΑμεΑ υπό γενική αναισθησία, ενώ είναι το τέταρτο σε σειρά νοσοκομείο στην Ελλάδα.

Ο εξοπλισμός

Η αγορά του εξοπλισμού της Ειδικής Μονάδας Οδοντοθεραπείας για ΑμεΑ, που κόστισε περίπου 10.000 ευρώ. Αποκτήθηκε από τις δωρεές που κατατέθηκαν στον κοινό λογαριασμό που έχει ο Ιατρικός Σύλλογος με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων. Στην προσπάθεια αυτή συνέδραμαν πολλοί επιχειρηματίες,  πολίτες του νησιού και σωματεία.

‘Η δημιουργία της Ειδικής Μονάδας Οδοντιατρικής για ΑμεΑ, των οποίων οι φυσικές, νοητικές και ψυχικές αναπηρίες δεν τους επιτρέπουν να συνεργαστούν για οδοντιατρικές και στοματικές εργασίες. Αυτό ηταν ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας, που σήμερα, μετά από την άμεση ανταπόκριση του νέου διοικητή του ΓΝ Λεωνίδα Ρουμπάτη, έγινε πράξη’ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Ζουμπουλίδης.

Ο στόχος της μονάδας

Η Ειδική Μονάδα Οδοντοθεραπείας στο Νοσοκομείο έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων με αναπηρία. Παράλληλα μπορεί να εξυπηρετήσει και άτομα, κυρίως παιδιά, τα οποία πάσχουν από υπερκινητικότητα. Όπως ανέφερε ο διοικητής του ΓΝ Λεωνίδας Ρουμπάτης. ‘Η Ειδική Μονάδα Οδοντοθεραπείας ΑμεΑ με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό λύνει ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα. Μια ολοκληρωμένη μονάδα οδοντοθεραπείας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ενώ εξοπλίζει το νοσοκομείο με επιπλέον δημόσιες παροχές στον χώρο της υγείας’.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

‘Είμαστε οι τέταρτοι πανελλαδικά που ασχολούνται με παιδιά ειδικών αναγκών, με ολοκληρωμένη οδοντοθεραπεία. Πρόκειται για άτομα που δεν συνεργάζονται για τοπική αναισθησία στον οδοντίατρο, έτσι γίνεται γενική αναισθησία και ολοκληρώνονται όλες οι στοματικές οδοντιατρικές θεραπευτικές αγωγές σε μία φορά, ενώ μετά ακολουθεί απλά ο συνήθης οδοντιατρικός έλεγχος’ επισημαίνει ο διευθυντής της Οδοντιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, που έχει εξειδικευτεί και στο συγκεκριμένο μηχάνημα.

Μακάρι η δημιουργία αυτής της μονάδας ΑμεΑ, της τέταρτης κατά σειρά να είναι μια αρχή για ένα καλύτερο μέλλον. Για ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις άλλα με ίσες ευκαιρίες για όλους μας.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρυσή Δημάκη

Σπουδάζω τουριστικά σε ιδιωτικό ιεκ στα Χανιά, και ενδιαφέρομαι για τον τουρισμό των ΑμεΑ. Ασχολούμαι 10 χρόνια με τους παραδοσιακούς χορούς και το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την παραδοσιακή μουσική, και τις τέχνες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;