Be my eyes: Γίνε τα μάτια ατόμων με προβλήματα όρασης και βοήθησε στην καθημερινότητά τους

Be my eyes
Πηγή: thebetterstoryawards.com

Σκοτάδι. Το μόνο που βλέπουν αυτοί οι άνθρωποι είναι σκοτάδι. Δεν βλέπουν χρώματα, δεν βλέπουν πρόσωπα, δεν βλέπουν αντικείμενα, βλέπουν μονάχα όσα φαντάζονται. Σκέψου λοιπόν πόσες μικρές ή μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν καθημερινά. «Πώς θα περάσω τον δρόμο; Πώς θα συνδυάσω τα ρούχα μου; Πώς θα μαγειρέψω; Πώς θα πάω για ψώνια;» Απάντησε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις τους, δανείζοντάς τους τα μάτια σου.

Η εφαρμογή «Be my eyes»

Η εφαρμογή «Be my eyes»  στηρίζεται στην πρωτότυπη ιδέα αλληλεπίδρασης ατόμων χωρίς και με προβλήματα όρασης με σκοπό την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των δεύτερων.  Δημιουργήθηκε από τον Hans Jorgen Wiberg, ο οποίος όντας τυφλός αναγνωρίζει την ανάγκη αντίστοιχων ανθρώπων για βοήθεια σε κάποιες καθημερινές εργασίες απαλλαγμένοι ταυτόχρονα από αισθήματά εξάρτησης από κοντινά τους άτομα. Η εφαρμογή έχει βοηθήσει πάνω από εκατόν πενήντα χιλιάδες ανθρώπους με προβλήματα όρασης σε ολόκληρο τον κόσμο με την ταυτόχρονη συμβολή σχεδόν τριών εκατομμυρίων εθελοντών.

 Δυνατότητες μέσω της εφαρμογής

Ο λίγος χρόνος προς διάθεση και η θέληση για προσφορά βοήθειας είναι τα μόνα προαπαιτούμενα για να ενταχθείς και εσύ  στην ομάδα των εθελοντών. Η βοήθεια που θα προσφέρεις στρέφεται κυρίως γύρω από απλές εργασίες (μέσω ανταλλαγής φωτογραφιών) όπως είναι να ελέγξεις αν ένα προϊόν έχει λήξει,  τι χρώμα έχει μια μπλούζα, τι περιέχει ένα δοχείο ή αν ο φούρνος είναι στην σωστή θερμοκρασία.

Σίγουρα το να προσφέρεις βοηθώντας σε πολλά μικρά κομμάτια της καθημερινότητας ενός ατόμου με πρόβλημα όρασης είναι σπουδαίο. Μα το «Be my eyes» δεν σταματάει εκεί. Πώς θα ένιωθες αν βοηθούσες ένα ζευγάρι να διαβάσει τα αποτελέσματα του τεστ εγκυμοσύνης; Να είσαι εσύ εκείνος που θα τους ανακοίνωνες ένα από τα σπουδαιότερα και πιο χαρμόσυνα νέα της ζωής τους. Πώς θα ένιωθες αν βοηθούσες μια τυφλή μητέρα να «δει» τον αγώνα μπάσκετ του μικρού της γιου ή να τον βοηθήσει στα μαθήματα του; Πώς θα ένιωθες αν ήσουν εσύ αυτός που θα ευθύνεται για τόσο όμορφα γεγονότα απλά προσφέροντας ελάχιστο από τον χρόνο σου;

Be my eyes
Πηγή: maryvee.com

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως το να βοηθήσεις έναν άνθρωπο να απλοποιήσει την ζωή του δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Γιατί λοιπόν να μην γίνεις και εσύ μέρος αυτής της υπέροχης πρωτοβουλίας; Κάνε εγγραφή τώρα στην εφαρμογή για να συμβάλλεις και εσύ στην διευκόλυνση της ζωής ενός τυφλού ατόμου, για να βλέπει και εκείνο σαν και εσένα , για να γίνεις … τα μάτια του και να δει την ζωή αλλιώς. Με άλλη ματιά. Με χρώματα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ναταλία Βελώνια-Μπελλώνια

Γεια! Ονομάζομαι Ναταλία και σπουδάζω χημεία στο πανεπιστήμιο Κρήτης. Όπως και η συγγραφέας Harper Lee "...πιστεύω ότι υπάρχει μόνο ένα είδος ανθρώπων: Άνθρωποι".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;