Tips για ευεξία. Από τη Ρωξάνη Τραϊφόρου

SHARE

Η ευεξία ορίζεται ως “η καλή κατάσταση της υγείας”. Όταν  έχουμε ευεξία νιώθουμε γεμάτη ενέργεια και είμαστε  σε θέση να αντιμετωπίσουμε κάθε τι που θα συμβεί στην καθημερινότητά μας. Όμως πολλές φορές στις δύσκολες στιγμές  νομίζουμε ότι δεν έχουμε το ψυχικό σθένος να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να την αποκτήσουμε;

  • Την απάντηση την δίνει το <<wellness coaching>>,το οποίο συνεισφέρει ο άνθρωπος να φέρει σε ισορροπία  τις τρεις διαστάσεις του, σώμα- ψυχή – πνεύμα αλλά και σε σχέση με την συναναστροφή του με το περιβάλλον του.
  • Διατροφή: Δεν υπάρχει  ένας κανόνας για όλους. Ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες, επομένως δεν λειτουργούν όλες οι τροφές και τα συμπληρώματα διατροφής το ίδιο.
  • Ελεύθερος Χρόνος: Η εποικοδομητική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μπορεί να καταστεί άκρως αναζωογονητική για τον άνθρωπο, καθώς αν περνά ευχάριστα τον χρόνο του κάνοντας κάτι που τον “γεμίζει” ψυχικά νιώθει γεμάτος ευεξία και ξεκούραση. Η ενασχόληση με ένα χόμπι που του αρέσει η οτιδήποτε άλλο τον κάνει να αισθάνεται καλά μπορεί να το εντάξει εδώ.
  • Η επαφή με την φύση/ Ταξίδια:  Η επαφή με την  φύση μας δημιουργεί το αίσθημα της χαλάρωσης και της οικειότητας με το περιβάλλον, καθώς η φύση αποτελεί για τον άνθρωπο την “Μητέρα Γη”. Μια βόλτα στην θάλασσα ή ένας χαλαρός περίπατος σε μία πεδιάδα η οπουδήποτε υπάρχει το στοιχείο της φύσης είναι ό,τι καλύτερο για τον άνθρωπο.
  • Η επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας: μπορεί να μας γεμίσει άγχος χάνοντας την ευεξία μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να σκεφτόμαστε θετικά κάθε κατάσταση που προκύπτει και να προσπαθούμε να την επιλύσουμε η να την εξομαλύνουμε όσο μπορούμε. Η ποιότητα των συναισθημάτων και που βιώνουμε και των σκέψεων που κάνουμε είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες δημιουργίας ευεξίας η στρες.
  • Σωματική άσκηση: Με την σωματική άσκηση ο άνθρωπός αποβάλλει το στρες και την αρνητική ενέργεια και πλημμυρίζεται από υγιές σώμα και πνεύμα.

Προκειμένου λοιπόν ο άνθρωπος να αποκτήσει την ευεξία και επομένως και την μακροζωία, χρειάζεται να αντισταθεί στους δύσκολους ρυθμούς της καθημερινότητας που ίσως του δημιουργούν στρες και δηλητηριάζουν την ψυχική του ευεξία. Βέβαια ο σύγχρονος  τρόπος ζωής καθιστά την απόκτηση της ευεξίας πολύ πιο δύσκολή αλλά ο κάθε άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να τα παρατά στην ζωή του, αλλά σκεπτόμενος θετικά μπορεί να μαγνητίσει κάθε τι θετικό ισορροπώντας έτσι όλους τους τομείς της ζωής του.

Advertisement

Και πιστέψτε με αν ο άνθρωπος νιώθει καλά μπορεί να νικήσει τα πάντα!

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG