Πρακτικός Οδηγός… Ημέρας! Από την Έλενα Φόρτη

“Πάλι δευτέρα αύριο…” “Είμαι τόσο αγχωμένη, μακάρι όλα να πάνε καλά…” “Δεν προλαβαίνω καθόλου, ίσως να ξυπνάω πιο νωρίς…” “Δεν αισθάνομαι πολύ καλά ψυχολογικά…” “Δεν ξέρω τι φταίει!..”. Αγαπημένες και αγαπημένοι, σας προτείνω 4 τρόπους για αισιόδοξο και θετικό ξεκίνημα ημέρας, είστε έτοιμοι;

 

Σου λέει κάτι η μόδα;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρκετά συχνά η ψυχολογία μου διαμορφώνεται ανάλογα με το τι ένδυμα επιλέγω να φορέσω. Προφανώς αν φόραγα κάτι “κακόγουστο” δεν θα ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, απλά η ενδυματολογική επιλογή έχει ένα μικρό αντίκτυπο στο πως θα ξεκινήσει η μέρα. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ξένο, «Στυλ είναι η ψυχολογία που έχει ο κάθε άνθρωπος όταν ξυπνάει». Η Ψυχολογία προχωράει παράλληλα με την ενδυμασία, λόγου χάρη, όταν είμαστε χαρούμενοι συνηθίζουμε να φοράμε κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα. Επομένως, επιλέξτε το ένδυμα και το υπόδημα έχοντας στο μυαλό σας, την διάθεση που θέλετε να έχετε την επόμενη ημέρα.

Καλό το ξενύχτι αλλά…

 

Έχουμε ακούσει πολλαπλές φορές είτε από ειδήμονες είτε από απλούς ανθρώπους ότι, πρέπει να κοιμόμαστε σωστά. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πάνω στο θέμα της ανεπάρκειας ύπνου έδειξαν την αλλαγή της ψυχολογίας, με τα αρνητικά συναισθήματα να κυριαρχούν έναντι των θετικών. Ακόμη, είναι γνωστή η περίπτωση που ένας άνθρωπος κοιμηθεί λίγες ώρες και το πρωί αισθάνεται γεμάτος ενέργεια, σημάδι ότι ο συγκεκριμένος τύπος ύπνου είναι ο ανάλογος για εκείνον/εκείνη. Προσωπικά, παίζει ρόλο και το πότε ξυπνάς άλλο στις 9 και άλλο στις 11, δεδομένου ότι έχεις κανονίσει ή προγραμματίσει να κάνεις πράγματα και ξαφνικά, αρχίζεις να αγχώνεσαι για την πιθανότητα αν θα τα βγάλεις πέρα. Οπότε ξυπνάμε όσο μπορούμε νωρίς….

Οργάνωση  VS  Χάος  = 1 – 0

 

Όσοι με γνωρίζουν επαρκώς, ξέρουν πως χωρίς πρόγραμμά δεν λειτουργώ!! Η Jamie Novak δίνοντας μυστικά για πιο οργανωτική ζωή, υποστηρίζει ότι αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση και είναι πιο χαλαροί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στην ζωή τους. Επίσης, ένα πρόγραμμα σας βοηθά να τακτοποιήσετε τις υποχρεώσεις σας καλύτερα και να τις διευθετήσετε γρηγορότερα. Μια (προσωπική) συμβουλή που μπορώ να σας δώσω, αν θέλετε και εσείς είναι η εξής. Την προηγούμενη μέρα ξεκαθαρίστε ποιες είναι οι αναγκαίες υποχρεώσεις της επόμενης και ταξινομήστε τες ανάλογα την ώρα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, προσπαθήστε να το εφαρμόσετε!!

Διατροφή… ούτε κατά διάνοια!

 

 Και όμως, το σωστό πρωινό είναι που κάνει την διαφορά. Σε αυτή την περίπτωση, ισχύει ότι αναφέρθηκε στο πρώτο, δηλαδή, η ψυχολογική κατάσταση που βρισκόμαστε επηρεάζει αναπόφευκτα και την διατροφή μας. Παραδείγματος χάρη, τα άτομα που διατρέχονται είτε από στεναχώρια είτε από άγχος, καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα τροφής από όσο χρειάζεται και οδηγούνται στα πρώιμα στάδια παχυσαρκίας. Εξάλλου, αρκετός κόσμος έχει δηλώσει πως από τότε που άλλαξε διατροφικές συνήθειες, αισθάνεται διαφορετικά και πιο θετικά. Μερικές ιδέες είναι: δημητριακά με γάλα, αυγά, φρούτα, γιαούρτι, φρέσκο χυμό. Βέβαια ο καθένας επιλέγει τη διατροφή που επιθυμεί και τον ικανοποιεί.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;