Πού θα στηριχθεί ο Τσίπρας για τις επόμενες εκλογές; Από τη Ρία Βασιλείου

Ρία Βασιλείου
Πηγή εικόνας: http://www.mononews.gr/first-top-stories/news-politiki-dimoskopisi-metron-analysis-provadisma-10-monadon-sti-nd-megali-apogoitefsi-gia-tin-ikonomia

[punica-dropcap]Τ[/punica-dropcap]ο εύλογο ερώτημα για τις επόμενες εκλογές: Γιατί πρέπει να στηριχθεί ο Τσίπρας;

Ο Τσίπρας και ο Σύριζα δέχονται πολλή κριτική και η σύμπραξή τους με τους Ανελ, όσο και αν έχει την εξήγηση της, δεν αφομοιώνεται. Όμως, απ’ ότι φαίνεται υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για τους οποίους οι πολίτες τείνουν να δώσουν την υποστήριξή τους στην κυβέρνησή τους, ως τις επόμενες εκλογές.

Ο πρωταρχικός λόγος που διαφαίνεται είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο προς στιγμήν στο δημόσιο βίο. Εφόσον οι κληρονόμοι που συγκεντρώνονται για να τον ανταγωνιστούν δε φέρουν καλύτερα προσόντα. Παραδείγματος χάριν, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ο Μητσοτάκης και η Γεννηματά, εκπροσωπούν τα δυο κόμματα που στιγματίζουν τη χώρα με τη διαφθορά και τη χρεωκοπία. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και η ζυγαριά γέρνει προς τη διαφάνεια του Σύριζα λόγω της μικρής θητείας του στο πηδάλιο της διακυβέρνησης της χώρας.

Παρόλα αυτά, η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα, ανέλαβε να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα εξόδου από το Μνημόνιο με δημοσιονομική εξυγίανση και μεταρρυθμίσεις και αυτό το εφαρμόζει, όπως όλοι της το αναγνωρίζουν. Συνεπώς η Κυβέρνηση χρεώνεται το κόστος υλοποίησης μιας πολιτικής περιορισμών, για την οποία δεν είναι η εκάστοτε αρμόδια, αλλά όμως σηκώνει το βάρος της ευθύνης των προηγουμένων κυβερνήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι το κόμμα του Σύριζα και οι εκπρόσωποι του δεν έχουν ανάμειξη με τα σκάνδαλα και τους χώρους διαπλοκής και διαφθοράς. Η αντιπολίτευση έχει ανοιχτό μέτωπο με την απομύζηση των οικονομικών πόρων της χώρας και τα πάρε δώσε της με τη μαύρη αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειωτέον, η εξάρτηση της πολιτικής από το χρήμα και τα ΜΜΕ είναι μια από τις αιτίες της καταστροφής της χώρας. Αυτή τη σχέση φρόντιζαν υπερ του δέοντος το Πασοκ και η Νέα Δημοκρατία. Ενώ ο Τσίπρας δεν έχει αποκτήσει τέτοια εξάρτηση και αυτό είναι ωφέλιμο για την πολιτική του πορεία.

Με μια μικρή εκτίμηση λοιπόν, ο Σύριζα φέρει το προβάδισμα στη μάχη των επόμενων εκλογών. Επιπροσθέτως οι εξωθεσμικοί παράγοντες δεν καλούν τον πρωθυπουργό για οδηγίες. Συνεπώς τα κόμματα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και οι πολίτες θα αποφανθούν για το τι μέλλει γενέσθαι. Αν εμφανιστεί κάτι καλύτερο, πρώτοι οι πολίτες άλλωστε θα το επιλέξουν και θα δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους, μέχρι τότε όμως πρέπει να αρκεστούν στη λιγότερο ζημιογόνα επιλογή που τους δίδεται.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;