Ότι δεν λύεται κόπτεται. Από την Ειρήνη Πυλαρινού

Να μένεις όπου χωράς και να φεύγεις όπου στριμώχνεσαι το μόνο που σου έμεινε είναι η αξιοπρέπεια σου.
Είσαι έξυπνος άνθρωπος έχεις λογική και έχεις και καρδιά ζύγισε τα λίγο και θα είσαι ευτυχισμένος.
Έχεις ένστικτο και μπορείς να διακρίνεις που σκορπάς χαρά και που όχι, όλα σου μιλάνε από εξ αρχής όλα σου μιλάνε στην πορεία.
Μην περιμένεις ξεκάθαρες απαντήσεις από τους ανθρώπους και αν τους βρεις να είσαι χαρούμενος που για λίγο τους βρήκες.
Οι άνθρωποι πλέον δεν μιλούν με λόγια αλλά με πράξεις, εσύ περιμένεις έναν αληθινό λόγο ενώ έχεις αληθινές πράξεις, και βγαίνεις ο θιγμένος.
Γιατί να είσαι το θύμα; Πως το επιτρέπεις αυτό;
Ο φίλος  σου, ο σύντροφος σου, ο συγγενείς σου θα σου δείξει με απλές πράξεις κατά πόσο του περισσεύει και κατά πόσο όχι, ποιος λόγος να μένεις και να υπεραναλύεις τα πάντα;
 Μα γιατί αναλώνεσαι στην κόλαση ενώ υπάρχει και ο παράδεισος;
Αφού ξέρεις, αφού το βλέπεις μην παιδεύεσαι με το να το ακούσεις γιατί δε θα το ακούσεις.
Αδύναμος είσαι και πιάνεσαι από αυταπάτες για να μένεις κολλημένος σε ανθρώπους και καταστάσεις που σε κόβουν στα μέτρα τους.
Ο αληθινός φίλος σου, ο αληθινός σύντροφος σου, δεν θα σου δώσει το δικαίωμα των δεύτερων σκέψεων και των αμφιβολιών.
Θα είσαι εκεί ήρεμος, γαλήνιος, θα παίρνεις και θα δίνεις πριν σου ζητήσουν η να ζητήσεις.
Θα είστε φάροι ο ένας απέναντι στον άλλον που θα αναβοσβήνουν ρυθμικά, όχι ο ένας να σβήνει και ο άλλος να ανάβει και εναλλάξ.
Να φεύγεις όπου στριμώχνεσαι, γιατί αν μείνεις θα σου κοπούν πολλές ανάσες, και εσύ γεννήθηκες για να ανασαίνεις, όταν βγήκες από την μήτρα πήρες την πρώτη σου ανάσα, και τώρα την κόβεις γιατί στριμώχνεσαι;
Να  είσαι ελεύθερος, για να ζήσεις την ζωή σου με αυτούς που αγαπάς και σε αγαπάνε, και όσο και αν λένε εγώ θα σε αγαπώ και μην σε νοιάζει πλάνη είναι, απωθημένο είναι, αρρώστια είναι, επιθυμία περιμένοντας για κάτι που δεν θα γίνει, και αν γίνει πολύ μαγειρεμένο θα είναι, άνοστο και δεν θα τρώγεται!!
Αποχώρησε αθόρυβα, με αξιοπρέπεια και κράτα την δροσιά σου για μέρη που διψάνε και όχι για μέρη που έχουν ξηρασία!!
Να είσαι το ψαλίδι και όχι το μέτρο!!
Γιατί η αξιοπρέπεια ούτε εννοείται, ούτε υπονοείται!!
Όπως έλεγε και ο Μέγα Αλέξανδρος
Ό,τι δεν λύεται κόπτεται!!!
Δεν φοβάμαι ένα στρατό λιονταριών που διοικούνται από ένα πρόβατο. Φοβάμαι ένα στρατό προβάτων που τα διοικεί ένα λιοντάρι!

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;