Όταν κάτι μέσα σου «ουρλιάζει» μα εσύ παραμένεις σιωπηλός . Από τη Στέλλα Σιμωνίδου

Έχει τύχει να νιώσει κανείς από εσάς πως το άτομο που έχει δίπλα του δεν τον καλύπτει;

Μην αισθάνεστε ενοχικά ή πως αδικείτε κάποιον επειδή δεν σας προσφέρει όσα προσφέρετε εσείς ή όσα θα είχατε ανάγκη. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να έχουμε είναι να γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας και τις απαιτήσεις που έχουμε από τους άλλους. Φυσικά πάντα καλό θα είναι να τοποθετούμε όρια ώστε να μην γινόμαστε άπληστοι  προς ανθρώπους που μόνο καλή διάθεση και μεγαλοψυχία δείχνουν απέναντί μας αλλά αυτό δεν μας απαγορεύει να εξωτερικεύουμε τις εσωτερικές μας επιθυμίες και να αναμένουμε από τον σύντροφό μας να τις ικανοποιήσει. Αυτό είναι ένα θεμελιώδες κομμάτι μίας ανθρώπινης σχέσης είτε αυτή είναι ερωτική ,είτε φιλική και πάει λέγοντας. Η χημεία μας με τον άνθρωπό μας καθορίζεται από την καθημερινή επαφή μαζί του και την κάλυψη των βαθύτερων μας αναγκών.

Δεν είναι ντροπή ούτε για μια γυναίκα και σαφώς ούτε για έναν άντρα να εκφράσει κάποια επιθυμία που θα τον ευχαριστούσε να υλοποιήσει ο/η σύντροφός του, πάσης φύσεως είναι αυτή. Αν νιώθετε παραμέληση ή αδιαφορία και δεν μπορείτε να βρείτε έναν κοινό άξονα επικοινωνίας καλό θα είναι να φεύγετε. Το να αναλωνόμαστε και να σπαταλάμε πολύτιμη ενέργεια σε άτομα που μας δημιουργούν την αίσθηση του ανικανοποίητου ή της δυσαρέσκειας θα προκαλέσει την μελλοντική φθορά μας και όχι μόνο σε συναισθηματικό τομέα αλλά και  πνευματικό.

Ο άνθρωπος έχει την ανάγκη να εξελίσσεται πνευματικά και να ανακαλύπτει επιπλέον πτυχές του εαυτού του με το πέρασμα του χρόνου. Με την επιλογή λοιπόν ενός συντρόφου που μας στερεί την δημιουργικότητά μας ή μας μετακινεί πολλά βήματα  πίσω από τους αρχικούς μας στόχους θα αποτύχουμε ολοσχερώς. Το να εγκαταλείψει κανείς ένα τοξικό άνθρωπο ή έναν απαθή σύντροφο που δεν του δίνει σημασία είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως αγαπάει και σέβεται τον εαυτό του. Να πιστεύετε στον εαυτό σας και να καθορίζετε εσείς την αξία σας η οποία δεν εξαρτάται από κανέναν άλλο. Το σωστό άτομο που θα σταθεί δίπλα σας  θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σε βάθος τον χαρακτήρα σας και να εκτιμήσει την ύπαρξή σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή δεν αφήνει δυστυχώς πολλά περιθώρια ώστε να αφήνουμε καταστάσεις να μας «δηλητηριάζουν».  Θα πρέπει εμείς όμως πρώτα να έχουμε αποδεχτεί τον εαυτό μας και να έχουμε βελτιώσει τυχόν συμπεριφορές που στέκονται εμπόδια στην εξέλιξή μας ώστε στην συνέχεια να αναζητήσουμε εκείνον τον σύντροφο, οποίος θα μπορέσει να μας υποστηρίξει και να φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;