Όταν η χαρά στέκεται εμπόδιο στην ευτυχία μας. Από την Στέλλα Σιμωνίδου

SHARE

Όταν νιώθουμε πως ο τόπος δεν μας χωράει και πλήττουμε με το παραμικρό καλό είναι να αναζητούμε μέσα μας τα βαθύτερα αίτια. Πολλές φορές φοβόμαστε την θλίψη ,το αίσθημα αδυναμίας και την αποξένωση μας από τους ανθρώπους.

Φαντάζομαι όλοι σας θα έχετε γνωρίσει έναν άνθρωπο που θα υποπτεύεστε ότι πάσχει από κατάθλιψη , είναι περίεργος η και απλώς αντικοινωνικός. Όμως πολύ φοβάμαι πως αυτή η ‘’κρίση’’ χτυπάει σε όλους μας την πόρτα με διαφορετικό τρόπο. Μην απογοητεύεστε και βγάζετε συμπεράσματα επειδή τα συναισθήματά σας εκδηλώνονται λιγάκι διαφορετικά ή με έντονο τρόπο.

Σε κανέναν δεν αρέσει να ξυπνήσει ένα πρωινό και καθώς όλα κυλάνε φυσιολογικά και ήρεμα στην καθημερινότητά του ξαφνικά να αρχίσει να κλαίει με λυγμούς. Ο ψυχικός μας κόσμος, μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ποικίλα συναισθήματα που γεννιούνται μέσα από διαφορετικές καταστάσεις. Σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και πολλά θετικά γεγονότα να μας συμβαίνουν μπορεί να αισθανθούμε τον φόβο για το αύριο και να εκφράσουμε ένα συναίσθημα αρκετά αντικρουόμενο ως προς το χαρούμενο γεγονός που διαδραματίζεται μπροστά μας. Αυτές οι εκδηλώσεις λύπης, πίεσης και συσσωρευμένου-πιθανώς- στρες δεν έκαναν κανένα “τρελό”, “ελαττωματικό” ή “παράξενο” απλώς συναισθηματικά φορτισμένο στην διαχείριση μιας κατάστασης είτε αυτή είναι ένα απλό συμβάν, ανάμνηση ή και ολόκληρη η καθημερινότητα.

Πώς όμως μια στιγμή χαράς μπορεί να σταθεί υπαίτια για να μας χαλάσει η διάθεση και να αρχίσουμε τις αρνητικές σκέψεις; Η απάντηση είναι απλ: Όταν μας συμβαίνει κάτι καλό που ίσως καιρό περιμέναμε αρχίζει η φοβία και το άγχος για την διατήρηση αυτής της κατάστασης. «Θα παραμείνουν άραγε τα πράγματα έτσι όπως τα ονειρεύτηκα;», «Είναι αυτή η κατάλληλη και σωστή επιλογή για εμένα;».

Σας διαβεβαιώνω πως η λογική σκέψη σώζει ζωές και επενδύει κανείς ένα σταθερό και οργανωμένο μέλλον πάνω σε αυτή αλλά όταν γίνεται έμμονη ιδέα το να υπεραναλύουμε καταστάσεις και συμβάντα ευχάριστα που προέκυψαν στην ζωή μας μπορεί και να μας καταστρέψει. Αφήστε όσο είναι δυνατόν το καλό να σας οδηγήσει δίνοντάς του εσείς την κατεύθυνση που θέλετε να πάτε έχοντας τις επιφυλάξεις σας αλλά χωρίς να σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο στην αναζήτηση προβλημάτων εκεί που ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Advertisement

Μπορεί να έχετε πιεστεί και ταλαιπωρηθεί αρκετά μέχρι να πετύχετε αυτό που επιθυμούσατε σε όποιον τομέα της ζωής σας και αν περιλαμβάνεται αλλά είναι κρίμα αυτός ο κόπος και η αγωνία αντί να τελειώνουν να ανακυκλώνονται. Τα όμορφα πράγματα στην  ζωή είναι για να τα χαιρόμαστε και όχι να τα προδικάζουμε και να τα αφήνουμε να μας αγχώνουν!

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG