Όταν δε νιώθεις αρκετά εμφανίσιμος. Από την Κατερίνα Φούκα

Υπάρχουν άνθρωποι που νιώθουν λιγότερο ευνοημένοι από τη φύση, που νιώθουν λιγότερο όμορφοι σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα, τα πρότυπα που προβάλλονται μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή μας έχουν κάνει να πιστέψουμε ότι πρέπει να είμαστε τέλειοι, όμορφοι κ.τ.λ.

Συχνά παρατηρούμε να προβάλλονται άνθρωποι που είναι, αν όχι τέλειοι, έχουν μια εξωτερική αρμόνια, ισορροπία άλλα και άνθρωποι που διακατέχονται από  μια υπερβολή πχ (σιλικόνη). Με αποτέλεσμα  αυτές οι υπερβολές να έχουν περάσει στο υποσυνείδητο του ατόμου με συνέπεια η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση τους πέφτει ή ανεβαίνει, ανάλογα αν ταιριάζουν σε αυτά τα καλούπια ή όχι.

Αυτό βεβαία δεν συμβαίνει μονό με τις γυναίκες άλλα το τελευταίο διάστημα έχει να κάνει και με τους άντρες, καθώς προβάλλεται το πολύ γυμνασμένο σώμα με την υπερβολική γράμμωση, το τέλειο κούρεμα και την υπερβολική περιποίηση. Έτσι λοιπόν το ‘εμπορικό κομμάτι’ χρησιμοποιεί ειδικά ‘εργαλεία’ για να ζήσει. Να μας περάσει ότι έτσι πρέπει να είμαστε, για να είμαστε ερωτικά επιθυμητοί και συνεπώς να πάρουμε αγάπη, αυτό που θέλουμε όλοι, αυτός είναι και ο λόγος να είμαστε αρεστοί για να πάρουμε αυτήν την αγάπη γιατί γεννηθήκαμε με αγάπη και πεθαίνουμε με την ανάγκη της αγάπης και κατά τη διάρκεια της ζωής μας προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να είμαστε ‘κάτι συγκεκριμένο’ για να πάρουμε αυτήν την αγάπη αλλιώς δεν αξίζουμε.

Σύμφωνα όμως με όσα προαναφέραμε, δεν χρειάζεται να εναρμονιστείς με τα πρότυπα που προβάλλονται με εξαίρεση φυσικά τη σωματική φροντίδα και την υγιεινή που έχει να κάνει αποκλειστικά με την καθαρότητα του σώματος μας και του εαυτού μας. Οι άνθρωποι που έχουν ελκυστικούς συντρόφους διπλά τους, σπάνια είναι εξωτερικά όμορφοι αυτό συμβαίνει επειδή διακατέχονται από μια εσωτερική ομορφιά και όχι απαραίτητα από τον υλικό κόσμο που μπορεί να κατέχουν. Η εσωτερική γοητεία ξεκινά από τη στιγμή που θα κάψουμε να μας ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων προς το άτομο μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχίστε λοιπόν να γίνεστε ο εαυτό σας, να καλλιεργήσετε τη πεποίθηση ότι δεν με αφορά τι λέει ο περίγυρος μου και να μείνετε πιστοί στα πιστεύω σας , στο είναι σας και σε αυτά που θέλετε εσείς να πραγματοποιήσετε είτε συμφωνεί ο περίγυρο σας είτε όχι, δεν αναφέρομαι σε πράξεις που προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις στους γύρους σας άλλα για πράγμα που σας αρέσουν. Αν θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι, μη το αναφέρετε πουθενά. Δεν χρειάζεται να δέχεστε απόψεις από τους υπόλοιπους όπου από ανασφάλεια και φόβο κι από την ανάγκη να νιώθουν ασφαλείς σας αποτρέπουν να κάνετε αυτό που εσείς θέλετε πραγματικά.

Προσπαθούμε λοιπόν να βρούμε τη θέση μας σε αυτό τον κόσμο, ανεξαρτήτως χώρας, μη θεωρείτε δεδομένο ότι πρέπει να ακολουθούμε αυτό που προβάλλει το κοινωνικό σύνολο. Το κοινωνικό σύνολο είναι ένα κοπάδι που κατευθύνεται και δεν έχει κανένα νόημα να γίνουμε μέρος αυτού του κοπαδιού γιατί αυτό που θα εισπράξουμε θα είναι χαμηλή αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και ανία.

Συνεπώς ένας κενός άνθρωπος δεν θα έχει κάτι να προσφέρει γιατί δεν έχει γοητεία, όπως και ένας όμορφος άνθρωπος αν είναι κενός δεν έχει κάτι προσφέρει. Τα άτομα που μπορούν να προσφέρουν και είναι γοητευτικά είναι αυτά που μιλάνε μέσα από τη καρδιά τους.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;