Ο βασιλιάς (Στίβεν Κινγκ) και εγώ. Από τον Άνθιμο Γεροχρήστο

Όποιος βλέπει τον τίτλο του άρθρου σίγουρα θα σκέφτεται τι πρότυπος τίτλος και πόσο ευφάνταστος είναι. Αλλά εγώ σαν καλός οικοδεσπότης θα προσπεράσω αυτά τα σχόλια και θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία όχι φανατικά βέβαια αλλά διαβάζω αρκετά. Όπως δηλαδή ένας συνηθισμένος άνθρωπος μέχρι που έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο του βασιλιά -ναι έτσι θα τον λέω από εδώ και πέρα.

Ήταν μια συλλογή διηγημάτων τρόμου που ήταν καινούργια για την ελληνική αγορά το όνομα αυτής της συλλογής ήταν το παζάρι των καλών ονείρων, που μου είχε δώσει ένας φίλος μου για να διαβάσω. Μπορώ να πω ότι από τις πρώτες σελίδες κιόλας το βιβλίο με είχε κερδίσει και το διάβαζα πολύ ευχάριστα. Κάθε ιστορία από τις 21 που περιέχει είχε κάτι να σου δώσει. Άλλες ήταν πιο τρομακτικές άλλες όχι τόσο. Άλλες με καλό τέλος και άλλες πάλι όχι-κάτι που το συνηθίζει ο βασιλιάς στα έργα του και μάλιστα έχει κατηγορηθεί ότι δεν σέβεται πολύ τους χαρακτήρες του. Καθώς λοιπόν τελείωσα το βιβλίο αμέσως έψαξα να βρω το επόμενο βιβλίο του βασιλιά για να το διαβάσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μπορούσα. Βρήκα ίσως το βιβλίο που με έχει σημαδέψει όσο κανένα άλλο και σίγουρα το αγαπημένο μου βιβλίο. Και το όνομα αυτού είναι νεκροταφείο ζώων. Ένα βιβλίο που ο ίδιος ο συγγραφέας φοβόταν να δημοσιεύσει αλλά κατόπιν πιέσεων της συζύγου του το έκανε.

Φοβήθηκε ότι ήταν πολύ τραβηγμένο για την δεκαετία του 1970 και ότι ο κόσμος δεν θα το έπαιρνε με καλό μάτι αλλά κάτι τέτοιο ευτυχώς δεν συνέβη ποτέ. Το βιβλίο έκανε πολύ καλή πορεία και έγινε και ταινία -πριν λίγο καιρό έγινε και ένα remake της παλιάς ταινίας, προσωπικά μου αρέσει περισσότερο η πρώτη ταινία. Μετά συνέχισα με το πράσινο μίλι και το joyland. Φυσικά πολλά βιβλία του Στίβεν Κινγκ μεταφερθεί στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση για την ακρίβεια πιο λίγα είναι αυτά που δεν έχουν γίνει ταινία η σειρά παρά το αντίθετο. Να αρχίσω από το πράσινο μίλι, την τελευταία έξοδος την λάμψη. Είναι τόσο μεγάλη η λίστα που δεν θα μας φτάσει ένα άρθρο για να την τελειώσουμε. Ως λάτρεις του βασιλιά λοιπόν έχω δει όπως καταλαβαίνετε και πολλές ταινίες με θέμα τα βιβλία του που αρκετές μάλιστα είναι μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ. Στην προσωπική του ζωή ο Κινγκ είναι παντρεμένος με την επίσης συγγραφέα Ταμπιθα και έχει 3 παιδιά τον Όουεν τον Τζον (που όπως μπορείτε να μαντέψετε είναι και αυτοί συγγραφείς) και την Ναόμι. Στον παρελθόν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με το αλκοόλ και τις τοξικές ουσίες αλλά βγήκε νικητής από αυτήν την μάχη παρόλο που δεν ήταν εύκολο.

Όσο για την σχέση που έχω ακόμα και τώρα με τον βασιλιά είναι αναλλοίωτη στον χρόνο και διαβάζω συνέχεια έργα του με τελευταίο να είναι το κοράκι που μάλιστα θα γίνει και σειρά-ναι τι έκπληξη ήταν αυτή. Είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας και όπως έγραψαν για εκείνον είναι ο μεγαλύτερος παραμυθάς του αιώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;