Ο πρώην τραπεζίτης hideo (kojima)-Από τον Άνθιμο Γεροχρήστο

Αν ήθελα να κάνω μια τυπική εισαγωγή (όπως κάνει ο ίδιος στα παιχνίδια του) , τότε θα έπρεπε αυτό το κείμενο να κρατήσει περισσότερο από το καλοκαίρι. Αλλά σωστά μαντέψετε δεν θα το κάνω. Αυτό το άρθρο θα είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς video game στον κόσμο. Και το όνομα του κυρίου αυτού είναι hideo kojima. Ένας κλασικός Ιάπωνας μετρίου αναστήματος ( ναι ακόμα και για τους Ιάπωνες δεν θεωρείται ψηλός) με γυαλιά και αρκετή δόση τρέλας. Πάμε λοιπόν να μάθουμε πως ξεκίνησαν όλα για τον δημιουργό του metal gear solid.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή, ο παππούς του hideo kojima πέθανε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο εξαιτίας της πυρηνικής επίθεσης των Αμερικανών εναντίον των Ιαπώνων . Μετά από χρόνια έρχεται στην ζωή ο ήρωας μας. Καθώς λοιπόν ο μικρός hideo μεγάλωνε έμαθα για την τρομερά δυσάρεστη ιστορία του παππού του και κάπως έτσι καταλαβαίνουμε γιατί σε όλα του σχεδόν τα παιχνίδια έχει βάλει μέσα στην πλοκή την πυρηνική ενέργεια και γενικά τα πυρηνικά όπλα. Μετά το πανεπιστήμιο και ακόμα να πω ότι δεν είχε στο μυαλό του ο hideo kojima να βγάλει κάποιο video game ( στο πίσω μέρος του μυαλού του όμως…) και έτσι έπιασε δουλειά σε μια τράπεζα της Ιαπωνίας, για να βγάζει τα προς το ζην του. Και επειδή έχετε διαβάσει τον τίτλο του άρθρου ναι ναι παράτησε αυτήν την πολύ καλή δουλειά για να κυνηγήσει το όνειρο τού , την δημιουργία εξ ολοκλήρου βιντεοπαιχνιδιών. Φαντάζομαι όμως ότι ούτε ο ίδιος θα πίστευε πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα έχουν τα παιχνίδια του σε ολόκληρο τον κόσμο. Και αυτό δεν το λέω μόνο για τον αριθμό πωλήσεων που έχουν σημειώσει τα παιχνίδια του αλλά και γενικότερα η επιρροή που έχουν αφήσει πάνω στην κουλτούρα της εποχής μας.

Η αρχή αυτού του εγχειρήματος φυσικά δεν ήταν εύκολη, υπήρξαν πολλές δυσκολίες αλλά ο hideo δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι και πλέον είχε βάλει στόχο στην ζωή του να ακολουθήσει το επάγγελμα του δημιουργού βιντεοπαιχνιδιών. Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός με την σειρά του metal gear solid ( και εγώ ανήκω σε αυτούς τους ανθρώπους) και ιδιαίτερα όταν η σειρά πέρασε στο playstation . Στις μέρες μας δεν νομίζω ότι υπάρχει video gamer που δεν γνωρίζει τον snake τον πρωταγωνιστή της σειράς, αν υπάρχει κάποιος που διαβάζει το άρθρο και δεν έχει παίξει της σειράς metal gear solid, ελπίζω να σταματήσει ότι κάνει τώρα και να ξεκινήσει επιτέλους αυτό το διαμάντι της βιομηχανίας των video game. Επίσης είχε αρχίσει να ασχολείται με ένα πολύ μεγάλο franchises όπως είναι το silent hill ( οποίος αγαπάει τα παιχνίδια τρόμου θα λατρεύει ήδη τα παιχνίδια όλης της σειράς). Επίσης τις ημέρες υπάρχουν έντονες φήμες ότι ετοιμάζει να δημιουργήσει ένα παιχνίδι τρόμου και για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει αρχίσει να βλέπει ταινίες horror παρότι στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν έβλεπε τέτοιου είδους ταινίες γιατί το βράδυ δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ενώ το τελευταίο του παιχνίδι μέχρι στιγμής είναι το death stranding. , Που κυκλοφόρησε το 2019.

Υπάρχουν ακόμα πολλές ιστορίες γύρω από αυτόν τον μεγάλο δημιουργό video games , και όπως είναι αυτονόητο δεν χωράνε μέσα σε ένα άρθρο. αλλά νομίζω ότι δεν θα άφησα δυσαρεστημένους με τις περιπέτειες του hideo kojima που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και τελικά τα πέτυχε, άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μας να κάνουμε όνειρα και να τα πραγματοποιούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;