Ο παρεξηγημένος κοινωνικός ως ” έτερος άλλος”. Από την Αντωνία Β.

Είμαι βέβαιη πως όλοι μας κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής μας και ειδικά στο δρόμο έχουμε συναντήσει αυτόν τον ιδιαίτερο τύπου ανθρώπου, που βαφτίζουμε κοινωνικό.
Βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του αποτελούν το συνεχές χαμόγελο, η διαχυτικότητα του, το ευθυτενές περπάτημα, το δυνατό γέλιο, η ηχηρή ομιλία και η επαφή του με τους ανθρώπους που συναντά.
 Είναι αυτός ο κατά τ αλλά κοινωνικός τύπος ανθρώπου, που προχωρά και σχεδόν ξεχνιέται όταν σταματά για να μάθει τα νέα των ανθρώπων που συναντά. Είναι εκεί και ακούει με κάθε λεπτομέρεια, ντύνοντας τον λόγο με αυτοσαρκασμό ή ακόμα αφουγκραζόμενος τα προβλήματα των ανθρώπων του κατά τις συναναστροφές του.
 Σου δίνει χειραψία, σε αγκαλιάζει σφιχτά και σε σφίγγει. Μια αγκαλιά που αναζωογονεί αμφότερες πλευρές.
 Πάρτε λίγο χρόνο και ανακαλέστε στην μνήμη σας αυτόν τον ιδιαίτερο τύπο κοινωνικού ανθρώπου. Και βέβαια είναι αυτός που δεν φοβάται, ούτε διστάζει να ταυτιστεί με τον διαχυτικό.
Διαχέει χαρά και αγάπη ούτως ή άλλως αλλά προς θεού δεν ζει σε φούσκα ή ροζ συννεφάκι.
Κάθε νόμισμα όμως έχει δύο πλευρές. Πώς αυτός ο κοινωνικός άνθρωπος παρερμηνεύεται και μάλιστα σε μια εποχή που υπάρχει έντονη η καχυποψία;
 Ο κοινωνικός “έτερος άλλος” στιγματίζεται από την σκέψη πως εξυπηρετεί ίδιον όφελος. Επιδιώκει λένε να είναι επιτηδευμένα αγαπητός η συγκαλυμμένα αρεστός.
 Είναι η συχνή η φράση και συγκεκριμένα προς τις γυναίκες ” αυτή, ναι μάλιστα ψάχνεται”. Ότι προκειμένου να στρέψουν τα βλέμματα πάνω της είναι αρκετά θορυβώδης για να γίνει κλέφτης η κυνηγός εντυπώσεων. Πόσο ματαιόδοξη οπτική γωνία ελλείψη ενσυναίσθησης.
 Αν και εσείς έχετε συναντήσει και εσείς αυτόν τον τύπο ανθρώπου, να σας διαβεβαιώσω πως δεν επιδιώκει τίποτα, πόσο μάλλον μακροπρόθεσμα οφέλη. Είναι απλώς μια ζωηρή και άναρχη φύση. Αν και πάλι δεν μπορείτε να τους αποδεχτείτε, απλώς δώστε χώρο για ενδεχόμενο κριτική.
Η χαρά είναι γένους θηλυκού και σίγουρα δεν μπορεί να αποτελεί δείγμα καχυποψίας .
Ο έτερος άλλος κοινωνικός είναι και αυτός κομμάτι της κοινωνίας , απόλυτα ηχηρό και δυναμικό.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;