Ο κήπος σου είναι η ψυχή σου. Από την Ειρήνη Πυλαρινού

Η ψυχή μου είναι σαν κήπος, γεμάτος με λουλούδια που επιλέγω μόνο εγώ!

Οι άνθρωποι μπορεί να σε πληγώσουν, αλλά δεν πατάει κανένας μέσα στον κήπο σου αν δεν το επιτρέψεις εσύ!

Μέσα εκεί φυτρώνουν μόνο οι παράξενοι, οι τρελοί, αυτοί που είναι γεννημένοι για τα δύσκολα, και οι καρδιές που έχουν πονέσει, που ράγισαν αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν σε ξέφρενους ρυθμούς!

Μέσα στον κήπο αυτόν έχουμε ο ένας τον άλλον, μπορεί να έρχονται μέρες που νιώθουμε μαραμένοι, στεναχωρημένοι, κουρασμένοι, αλλά γρήγορα ζωντανεύουμε ξανά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί το λίπασμα μας, γράφει αγάπη ο ένας για τον άλλον!

Μπορείς να αγαπάς όποιον θες, να κάνεις παρέα με όποιον θες, να μιλάς σε όποιον θες, αλλά ποτέ μα ποτέ μην κολλήσεις ετικέτα στο τι είναι ο καθένας!!

Έχε την άποψη σου, τις αποδείξεις σου, αλλά μην του κολλάς ετικέτα σαν σακούλα που περιέχει τρόφιμο σε ένα ράφι.

Ποτέ μα ποτέ δεν ξέρεις ποιοι λόγοι τον έφτασαν εκεί που είναι τώρα.

Όσες φορές και να νευρίασα με κάποιον, και να του τα είπα κιόλας αυτά που ήθελα, αν δεν φάω, πιω, και δεν πάω βόλτα μαζί σου, πάντα θα κρατάω στην άκρη του μυαλού μου, το κάτι διαφορετικό ότι μπορεί να ισχύει για σένα!

Στην δική σου κρίση είναι από που θα ξεκινήσει κάτι, τι πορεία θα έχει, και που θα τελειώσει.

Ο κήπος σου είναι η ψυχή σου, εκεί ηρεμείς, εκεί σκέφτεσαι και εκεί ζεις!

Εκεί πρόσεχε τι θα βάλεις μέσα, εκεί και μόνο πρόσεχε πολύ, γιατί τα νεκρά λουλούδια, θα σου αφήσουν για πάντα μια θλίψη ζωγραφισμένη στα μάτια σου, και εκεί θα σου κολλήσουν ετικέτες, παράξενος, τρελός, γεννημένος για τα δύσκολα, αλλά με καρδιά ραγισμένη που δουλεύει σε ξέφρενους ρυθμούς, έτοιμοι να υποδεχθεί έναν καινούργιο Κήπο!

Έτσι κάπως βγαίνουν οι ετικέτες λοιπόν, που τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Άκουσα να με λένε τρελό, είδα αυτούς που εμπιστεύτηκα να φεύγουν, αυτούς που αγάπησα, να βλέπω τελικά ότι δεν ήταν για να τους αγαπήσω, άκουσα ψέμματα και έκανα ότι τα πίστευα, είδα με τα μάτια μου γυρίζοντας ξαφνικά πρόσωπα ειρωνικά, να με υποτιμούν και να με κοροϊδεύουν.

Είδα και τον δικό μου εαυτό να τα κάνει όλα αυτά..

Είδα, άκουσα, ένιωσα, διέγραψα, συνέχισα και έφτιαξα τον κήπο της ψυχής μου όπως ήθελα, με όποιον ήθελα, όσο παγωνιά και κρύο να έχει εκεί έξω, στον κόσμο που συνυπάρχουμε, στην πραγματικότητα, κατάφερα να μη με αγγίζει τίποτα από όλα αυτά.

Το αποτέλεσμα: υπέροχες μυρωδιές, γιατί το πιο όμορφο πράγμα είναι η ψυχή σου να μυρίζει λουλούδια!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;