Ο έρωτας στα χρόνια του Κορωναιού-Aπό την Ζουμπούλη Χριστίνα

Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη; Τι είναι αυτό; Τι είναι αυτό; Μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να ξεκινήσω τα γλυκανάλατα ‘’Τι είναι ο έρωτας; Τι είναι αυτό που κάνει στους ανθρώπους να ερωτεύονται; Και τα σχετικά…’’ Πολλοί από εμάς είναι αυτοί οι ρομαντικοί αιθεροβάμονες που ονειρεύονται να συναντήσουν τον απόλυτο έρωτα ένα βροχερό πρωινό στην διασταύρωση δυο οδών, όπου ένα στιγμιαίο βλέμμα αρκεί για να καταλάβεις ότι είναι το άλλο σου μισό. Εντάξει… το παραδέχομαι, η αγαπημένη μου ταινία είναι Μια βραδιά στο Notting Hill. Ας επιστέψουμε στο θέμα μας όμως… Αμετανόητοι και ανυπότακτοι αρνητές των διαδικτυακών γνωριμιών και του απρόσωπου φλερτ, οι  αιθεροβάμονες ρομαντικοί έρχονται τώρα αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα του Κορωναιού.

Ο Κορωναιός έφερε ριζικές αλλαγές  στο τρόπου που αντιλαμβανόμαστε, τόσο τα απλά ζητήματα της καθημερινότητας όσο και την ύπαρξη μας σ΄ αυτόν τον κόσμο. Σε μια ήδη ψυχρή τεχνοκρατική κοινωνία, ο κορωναιός έρχεται να ενισχύσει την αποπροσωποποίηση και την κοινωνική και φυσική απόσταση. Ένα ανυπέρβλητο  τροχοπέδη για τους αυτούς τους ρομαντικούς που επιδίδονται σε έναν αέναο κυνήγι της αγάπης. Η μοναξιά, η ανάγκη εύρεσης συναισθηματικού ερείσματος και λόγου ύπαρξης σε μια γκρίζα και αβέβαιη πραγματικότητα οδήγησε πολλούς από τους αδιάλλακτους αιθεροβάμονες να αναθεωρήσουν, να αποδεχτούν τις επιταγές των καιρών και να στραφούν στην τεχνολογία για την αναζήτηση του έρωτα.

Πώς γίνεται αυτό; Μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης φυσικά… Μέσα από αυτές ο κάθε επιδέξιος εραστής βρίσκει το διάβημα να εκφράσει το ερωτικό του κάλεσμα. Κάποιες από αυτές μάλιστα έχουν την αναζήτηση ερωτικού συντρόφου ως άμεσο και δεδηλωμένο στόχο της λειτουργίας τους. Έλα παραδέξου το… Πόσες ώρες πέρασες χαζεύοντας το προφίλ του λεγόμενου crush σου (για όσους δεν ξέρουν, το άτομο επικέντρωσης του ερωτικού ενδιαφέροντος); Πόσες φορές τσέκαρες την λίστα των ατόμων που είδαν την ιστορία σου για να βεβαιωθείς ότι την είδε ο εκλεκτός/ή της καρδιάς σου; Πόσες ήταν οι φορές που ανέβασες μουσική ή στιχάκια ανεκπλήρωτου έρωτα με την μάταια ελπίδα ότι θα βρεις ανταπόκριση από το crush σου; Πόσες ώρες περίμενες να απαντήσει σε μήνυμα αφότου συγκέντρωσες όλο το ψυχικό σου απόθεμα και το κουράγιο και έστειλες ένα κομμάτι από την καρδιά σου εκδηλώνοντας απροκάλυπτα το ενδιαφέρον σου; Αχ… Σημαντικό και καθοριστικό ρόλο σ’ αυτήν την διαδικασία έχει το προφίλ και η εικόνα που προσπαθεί ο επιδέξιος εραστής να προβάλλει σ’ όλους αυτούς τους πιθανούς συντρόφους. Αμέτρητες ώρες προσπαθώντας να βρουν την τέλεια γωνία, το ιδανικό φίλτρο, το ‘’φιλοσοφημένο’’ στιχάκι που θα συνοδεύσει την ανάρτηση, με λίγα λόγια  όλα τα στοιχεία αυτά που θα συναπαρτίσουν αυτήν την φωτογραφία  που θα θαμπώσει το αντικείμενο του πόθου τους. ‘Έτσι, το φλερτ από μια απλή, άμεση και face to face προσέγγιση εξελίχθηκε σε μια σύνθετη και ανώνυμη διαδικασία.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι η πρωτόγνωρη εμπειρία του Κορωναιού εγκαθίδρυσε για τα καλά την αναζήτηση ερωτικού συντρόφου πίσω από τα pixels μιας οθόνης. Τελικά, ευτυχώς ή δυστυχώς, η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ από τους αμερικάνικους ρομαντισμούς που προβάλλει η μεγάλη οθόνη. Ερχόμενοι στην πραγματικότητα του σήμερα, αν κάποιος έπεφτε τυχαία πάνω σε κάποιον/α και έχυνε το καφέ που βαστούσε όπως και ο Χίου Γκραντ στην ταινία, στην καλύτερη περίπτωση θα δεχόταν μόνο το μπινελίκι και όχι τα βέλη του φτερωτού θεού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;