Ο χρόνος που δεν γυρίζει πίσω και δεν αναπληρώνεται. Από τη Σοφία Δάσιου

“Βαριέμαι”, “Θα βρω τρόπο να σκοτώσω τον χρόνο μου”: Τι άσχημες φράσεις. Και εσύ δεν τις έχεις πει; Δεν έχεις νιώσει κάποιες στιγμές σαν να έχεις βάλει τη ζωή σου στον αυτόματο πιλότο; Έρχεται το τέλος της ημέρας, λίγο πριν κοιμηθείς, και αισθάνεσαι ότι δεν έκανες κάτι ουσιαστικό σήμερα. Είναι εντάξει να το νιώθουμε αυτό κάποιες φορές; Λοιπόν, δεν είναι καθόλου εντάξει!

Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή μπορείς να τα αγοράσεις να τα διορθώσεις, να τα επαναφέρεις. Ο χρόνος είναι από τα λίγα πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Εκεί έγκειται η αξία του. Η αξιοποίηση του είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε. Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το νόημα της ζωής. Υποθέτω ότι διαφέρει για τον καθένα από εμάς. Εάν έπρεπε όμως να το ορίσω, θα έλεγα ότι είναι η χρήση των λεπτών της ημέρας με τέτοιον τρόπο ώστε να αισθάνεσαι γεμάτος. Η αίσθηση αυτή έρχεται όταν αφιερώνεις τις ώρες σε αυτό που σ’ αρέσει και αγαπάς πραγματικά. Και αυτό μπορεί να είναι τα πρόσωπα , τα χόμπι σου, η δουλειά σου, το κατοικίδιο σου, ένα ταξίδι. Κάθε τι που σε ευχαριστεί, σε εμπνέει και σε εκφράζει. Γενικά, όλα εκείνα τα πράγματα που δίνεις όλη σου την ενέργεια και το “είναι” σου, γιατί αισθάνεσαι ότι σε κάνουν να νιώθεις ζωντανό. Εκείνα τα άτομα που απολαμβάνεις να μοιράζεσαι τον χρόνο σου μαζί τους.

Δεν έχεις χρόνο για εκείνη τη παρέα που δεν σε ευχαριστεί, δεν έχεις χρόνο να ξοδεύεις υπερβολικό χρόνο στην τηλεόραση, στο ίντερνετ και σε άλλα ανούσια πράγματα, δεν έχεις χρόνο να αναβάλλεις πράγματα που μπορείς να τα κάνεις αυτή τη στιγμή, δεν έχεις χρόνο για εγωισμούς. Μη μετανιώνεις για πράξεις που έκανες, μάθε από αυτές και κοίτα τι θα κάνεις τώρα. Το ξέρω ότι φαίνεται σαν να έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας.  Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τόσος χρόνος. Δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβιβασμούς  και αναβλητικότητα. Ο χρόνος περνάει γρήγορα μόνο αν δεν τον γεμίζουμε με όσα αξίζουν. Συνειδητοποίησε το!

Βρες το πάθος σου, ανακάλυψε τι είναι σημαντικό για σένα. Έτσι θα βρεις τον εαυτό σου. Όσο είναι δυνατόν, απλοποίησε τη ζωή σου εξαλείφοντας τα πράγματα που δεν είναι στη λίστα σου ή τουλάχιστον περιορίζοντας τα. Μάθε να ανοίγεις την καρδιά σου και να δίνεις αγάπη άνευ όρων. Γέλα με την ψυχή σου. Άδραξε την στιγμή. Κάνε τώρα την αγκαλιά που θέλεις, πες τώρα αυτό που σκέφτεσαι, κάνε αυτό που αισθάνεσαι. Μη φοβάσαι, γιατί ακόμα και αν κάνεις λάθος κάτι θα αποκομίσεις από αυτό ή θα καταλήξει σε μια αστεία ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χρόνος σου ανήκει και είσαι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ουσιαστική χρήση του. Πρόκειται να χρησιμοποιήσεις  αρκετές φορές ακόμα τη λέξη “βαριέμαι”;


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;