Να χαμογελάς-Από την Αθανασία Κιφοκέρη

Ακόμα κι όταν χαμογελάμε χωρίς  να υπάρχει κάποια αιτία αμέσως η αυτοπεποίθησή μας τονώνεται!  Πόσο μάλλον όταν το χαμόγελό μας συνδέεται με κάποιες θετικές σκέψεις και εμπειρίες που βιώνουμε εκείνη την συγκεκριμένη περίοδο.  Άλλο θετικό του να χαμογελάς είναι ότι μέσω του χαμόγελου αυξάνεται  η ικανότητά μας να εστιάζουμε την προσοχή μας σε συγκεκριμένες καταστάσεις  και να σκεφτόμαστε ολιστικά. Επίσης, συμβάλλει στο να αποφεύγουμε τις αρνητικές σκέψεις και να μην σκεφτόμαστε καταστάσεις που μας στεναχωρούν. Τέλος, μειώνεται το άγχος και με το να χαμογελάμε νικάμε την κατάθλιψη και τις δύσκολες καταστάσεις

Για να είσαι χαρούμενος και να ελαττώσεις το άγχος  πρέπει να περιορίσεις τις μακρινές καθημερινές διαδρομές για παράδειγμα για να πας στην δουλειά σου. Η διαδρομή που χρειάζεται να κάνεις για να φτάσεις κάθε μέρα στη δουλειά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το δικαίωμά σου στην ευτυχία και σε μια ζωή χωρίς πίεση και άγχος. Εάν κάθε μέρα χρειάζεσαι να περνάς από κεντρικά σημεία όπου υπάρχει φασαρία και εάν πρέπει να αφιερώνεις ένα δίωρο για να καταφέρεις να πας στην εργασία σου τότε η καθημερινότητά σου θα είναι γεμάτη πίεση συνεπώς προτίμησε εάν είναι εφικτό να μένεις κοντά στον χώρο εργασίας σου και να μετακινείσαι με τα πόδια ή ακόμα και όταν ο καιρός το επιτρέπει με ποδήλατο αμέσως θα δεις πως θα εξοικονομήσεις χρόνο και θα είσαι πιο ήρεμος.

Τέλος, κάποιοι λένε πως η ζωή είναι ένα πεδίο μάχης, άλλοι λένε πως είναι λαβύρινθος, άλλοι πως είναι καμβάς! Μοιάζει με ένα μεγάλο τελάρο, που περιμένει να πάρεις τις   δικές σου πρωτοβουλίες και να το μετατρέψεις  σε ένα μεγάλο πίνακα με ωραία χρώματα  και παραστατικές εικόνες. Αν αφήνεις τον χρόνο να περνάει χωρίς να σχεδιάζεις κάτι, ο πίνακάς σου θα έχει πολύ γκρι και θα σου προκαλεί κατάθλιψη. Αν, όμως, πάρεις το πινέλο στα χέρια σου ο πίνακάς σου θα γίνει όπως τον έχεις ονειρευτεί. Θα έχει χρώμα, ζωή, πνοή και πεταλούδες!

Να θυμάσαι πως η ζωή είναι ένας καμβάς! Στην παλέτα σου έχεις όλα τα χρώματα που μπορείς να φανταστείς και στο μυαλό σου όλα τα σχήματα που μπορείς να σχεδιάσεις και να του δώσεις πνοή και ζωντάνια. Σκέψου λοιπόν τι χρώμα θέλεις να έχει η ζωή σου και ξεκίνα αμέσως δουλειά. Να θυμάσαι πως κάθε μέρα πρέπει να φοράς διαφορετικά χρώματα καθώς και η ίδια η ζωή αποτελείται από διαφορετικά χρώματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;