Μαθήματα ζωής. Από τη Βούλα Γεωργούλα

Το πιο δύσκολο για να βελτιώσουμε την ζωή μας είναι, να θυμόμαστε να “υιοθετήσουμε” αυτά που μάθαμε σε “στιγμές” αδυναμίας, σύγχυσης και δυσκολίας. Όλοι μας είμαστε “μανούλες” στο να διαβάζουμε στρατηγικές στο “χαρτί”, αλλά για να θυμόμαστε να τiς ακολουθήσουμε στην καθημερινότητα της ζωής, είναι δύσκολο.
Εδώ έρχονται οι ιστορίες άλλων ανθρώπων να μας βοηθήσουν. Βλέπεις όσες έρευνες και να βάλεις μπροστά μας, δύσκολα θα τις θυμάστε. Ενώ τα ισχυρά δείγματα άλλων ανθρώπων μένουν στην μνήμη μας.
Μία τέτοια ιστορία είναι και το Pablo Picasso, αυτήν την ευφυΐα της τέχνης που θα μπορούσε να διδάξει πολλά.
Η Αυτογνωσία είναι πολύ σημαντική σε κάθε υπόθεση.
Διάβαζα ένα άρθρο με έναν διάσημο ποιητή Ρώσο που εξορίστηκε από την πατρίδα του την Ρωσία, που τον επέβαλε να αφήσει πίσω ότι αγαπούσε και ήταν πολύτιμα στην ζωή του και να μην έχει την επιλογή να ξανά γυρίσει ποτέ. Δίνει μαθήματα στο πως αντιμετώπισε της κριτικές άλλων και πάει λέγοντας.
Η πιο συγκινητική και απλή περίπτωση που διάβασα πρόσφατα, ήταν από μια 116 ετών γυναίκα σε όλον τον κόσμο, ρωτήθηκε από μια δημοσιογράφο: “Ποιο είναι το μυστικό το να ζεις πολλά χρόνια;” και έδωσε δύο συμβουλές : “κοιτάω την δουλειά μου και δεν τρώω τροφές, τοξικές για τον οργανισμό μου “. Τόσο εύκολο.

Πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που μας δίνουν μαθήματα ζωής. Αλλά να σας πω και τρία πράγματα που εγώ “υιοθετώ” στη ζωή μου, ως μια απλή γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει. Όταν πιάνω τον εαυτό μου να θέλει να τα παρατήσει, σκέφτομαι, αυτή είναι μια στιγμή της ζωής σού, δεν είναι να την πετάς έτσι. Δεν είναι πρόβα, είναι παράσταση, χρησιμοποίησε την με έναν τρόπο που θα σε κάνει περήφανη. Δεύτερη συμβουλή που δίνω στον εαυτό μου είναι να μην κρίνω τον εαυτό μου από λάθη που έχω κάνει στο παρελθόν και έτσι λειτουργώ σε ένα ανώτερο επίπεδο.

Και την πιο σημαντική συμβουλή που δίνω στον εαυτό μου, είναι να λέω ευχαριστώ, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι η λιγότερη χρησιμοποιημένη και υποτιμημένη λέξη σε όλον τον πλανήτη και όμως είναι η πιο αποδεκτή σε όλες τις υποθέσεις.
Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός με τα δικά του βιώματα, με τα δικά του θέλω, έτσι και θα πρέπει να μαθαίνουμε και να υιοθετούμε τον τρόπο, τον δικό μας, τον μοναδικό, και ας είναι λάθος για τους άλλους, είναι σωστός για εμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;