Κύκλος της Ιστορίας. Από τον Οδυσσέα Νασιόπουλο

Οδυσσέας Νασιόπουλος
Πηγή εικόνας: http://www.forallworld.com/138084-acropolis-of-athens.html

[punica-dropcap]Ε[/punica-dropcap]λλάδα, 478 π.Χ. Bρισκόμαστε προς το τέλος των νικηφόρων για τους Έλληνες Μηδικών πολέμων (Μαραθώνας, Θερμοπύλες, Σαλαμίνα, Πλαταιές). Υπο την κηδεμονία της Αθήνας δημιουργείται η πρώτη Αθηναϊκή Συμμαχία η επονομαζόμενη «Συμμαχία της Δήλου» (Αθήνα, Νησια του Αιγαίου, Σαμοθράκη, παράλια της Μ. Ασίας, μέχρι τα στενά του Βυζαντίου και άλλα). Κατά τον πατέρα της ιστορίας Θουκυδίδη, επίσημος σκοπός της Συμμαχίας ήταν να «εκδικηθούν τα δεινά που υπέφεραν λεηλατώντας την επικράτεια του (Πέρση) βασιλέως». Υποχρέωση των μελών γενικά ήταν η πολεμική συνεισφορά σε πλοία και άντρες για την υποστήριξη των επιχειρήσεων από τις μεγαλύτερες πόλεις, ενώ οι μικρές πόλεις πλήρωναν χρήματα. Δεν άργησε η συμμαχία να καταλήξει να γίνει οργάνο της Αθηναϊκης ηγεμονίας και η αλαζονική της συμπεριφορά να προκαλέσει αποστασίες μεταξύ των συμμάχων. Κατέληξε να ελέγχει τις πόλεις και να επιβάλλει σε όλους την πολιτική της, τοποθετώντας ανδρείκελα, μαριονέτες πολιτικούς. Να προκαλεί διχασμούς μεταξύ τους, και να έρχεται μετά ως «σωτήρας» τους, ευνοώντας πότε τον ένα και πότε τον άλλο, προωθώντας τα συμφέροντα της.

Ελλάδα, 2018 μ.Χ. Όπου Αθήνα βάλτε Αμερική, όπου Συμμαχία της Δήλου βάλτε ΝΑΤΟ, όπου Πέρσες βάλτε Ρωσία-Κίνα. Μερικές, δύο συγκεκριμένα χώρες του ΝΑΤΟ, είναι η Ελλάδα και η Τουρκία. Η Αμερική, σαν άλλη άδοξη Αθήνα της εποχής, αντιγράφει τα ίδια. Ως «υπερδύναμη» επιβάλλει την απόλυτη κυριαρχία της, ελέγχει την εξουσία, οικονομία (Δ.Ν.Τ.), στα κράτη της συμμαχίας κατά περίπτωση. Εν προκειμένω, το βλέπουμε σε εμάς, η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβικό ενεργειακό σημείο διελεύσεως αγωγών – τα κοιτάσματα του Αιγαίου, του Ιονίου, της Κύπρου και άλλα, αποτελούν το απόλυτο δέλεαρ. Η Αμερική ελέγχει στον μέγιστο βαθμό την εξουσία και την πολιτική ζωή της χώρας συνεπικουρούμενη της Γερμανίας. Και απλά προωθεί τα συμφέροντα της. Στην Τουρκία απ΄ την άλλη, τα βρήκαν λίγο σκούρα με τον Ερντογάν, που παίζει παιχνίδια μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας. Ο οποίος, για να μείνει στο ΝΑΤΟ, -όντας ο δεύτερος πολυπληθέστερος στρατός-, που θέλουν οι Αμερικάνοι, θέλει ανταλλάγματα. Κι αυτά είναι το μισό Αιγαίο και η Κύπρος, δηλαδή τα πετρέλαια που θα τον καταστήσουν «Σουλτάνο». Έτσι λοιπόν, διαφαίνεται το σχέδιο: τους βάζουμε, λοιπόν, να σκοτωθούν μεταξύ τους, κι ερχόμαστε ως «σωτήρες» εμείς με τις πολυεθνικές μας,  και  κάνουμε την «δίκαιη» μοιρασιά. Δηλαδή τους τα παίρνουμε όλα κοψοχρονιά. Και πάπαλα Αιγαίο. Παπάλα Ελλάδα. Είμαστε μόνοι λοιπόν, ούτε Ευρώπη, ούτε τίποτα. Το καταλάβαμε, πάμε παρακάτω.

Απ’ την άλλη μια προσφιλής τακτική των εκάστοτε δυναστών αυτοκρατόρων κάθε εποχής, από τους Πέρσες, τους Βυζαντινούς, τους Ρωμαίους μέχρι σήμερα είναι το «διαίρει και βασίλευε». Παράδειγμα, σπέρνω διχασμό μέσω προπαγάνδας, ιδεολογίας, θρησκείας, οπαδισμού, (Βορράς – Νότος)· πάντα θα βρίσκονται οι χρήσιμοι «ηλίθιοι» για να κάνουν την δουλειά τους. Αυτή μοιραία οδηγεί σε εμφύλιο. Ίσως και κάποιο άλλο κράτος που απειλεί ως μέσω πίεσης και φόβου, βοηθάει (Τουρκία και οι άλλοι). Και έτοιμη η συνταγή. Μη γελιέστε, το πέτυχαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Το πέτυχαν στην Μέση Ανατολή, στο Ιράκ, στη Συρία (παρά την επέμβαση της Ρωσίας να τους χαλάει την σούπα),  κι ο χάρτης εκεί αλλάζει. Τι θα τους εμποδίσει να το κάνουν και σε εμας προς όφελος της Αλβανίας (Μ.Αλβανία) και των Σκοπίων (Σκοπιανό); Και πάπαλα Ελλάδα. Αυτό θέλουν και επιδιώκουν. Δηλαδή, μικρά κρατίδια, εύκολα ελεγχόμενα και διαχειρίσημα. Ως ανάχωμα στην Ρωσική επέκταση, με το βλέμμα στην Κίνα. Το σχέδιο τους, τα σχέδια τους. Ο απώτερος σκοπός τους, η καταστροφή μας, η εξάφανισή μας; Τους ενοχλούμε, πάντα τους ενοχλούσαμε. Αλλά, είπαμε, ασκός εμείς, αντέχουμε κι αρμενίζουμε. Μέχρι να βρούμε στεριά και να ξεσπάσουμε Ελλήνων Ελευθερία. Θα τους αφήσουμε… Εσείς τι λέτε;

…κι η ιστορία φέρει αμείλικτο το βλέμμα
στον κύκλο της δεν συγχωρεί ατοπήματα,
αλαζονεία, απληστεία, αλύγιστη στο συμφέρον καθενός,
κρατάει σπαθί και ζυγαριά, με το ένα χέρι ζυγίζει
τα δίκαια και τ’ άδικα, δικάζει, καταδικάζει,
με το άλλο μιας γκρεμίζει κράτορες
κι αυτοκράτορες, κοσμοκράτορες
υψωμένους επι πτωμάτων
μεθυσμένους απ’ το αίμα των λαών…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;