Κρατά για φυλαχτό ένα όνειρο. Από τη Βιβή Κουμνίδου

Έρχεται κάποια στιγμή αργά η γρήγορα στη ζωή μας που ξυπνάμε ένα πρωί και συνειδητοποιούμε πως όλα μας έχουν κουράσει. Δεν βρίσκουμε ικανοποίηση πουθενά και νιώθουμε αποδυναμωμένοι. Μοιάζουμε σα να έχουμε χάσει το δρόμο μας στο μονοπάτι της ζωής. Ψάχνουμε απεγνωσμένα ένα παράθυρο στο χάος, την νεράιδα με το μαγικό ραβδί που θα λύσει τα ξόρκια της δυστυχίας. Αναρωτιόμαστε τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να μας δώσει ώθηση να ξανασηκωθούμε, να παλέψουμε, να αγωνιστούμε.

Κάπου εκεί είναι η στιγμή που ξεκινάμε μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν. Συνειδητοποιούμε πως για μας κινητήριος δύναμη αποτελούσαν τα όνειρα μας. Ήταν κάποτε κομμάτι του εαυτού μας μα όχι πια. Κάπου στη διαδρομή τα χάσαμε τα ξεχάσαμε μας τα πήραν. Χρειάζεται λοιπόν να τα ξεθάψουμε , να τς ξανά δημιουργήσουμε να τα ξαναβρούμε.

Θυμάσαι πως ξεκίνησες να τα φτιάχνεις από όταν ήσουν ακόμη παιδί με τα μάτια ορθάνοιχτα. Αυτά αποτελούσαν το αποκούμπι σου στις δυσκολίες.
Στη σκέψη τους και μόνο αντλούσε ανεξάντλητη δύναμη και ήταν αυτά που σε μεταμόρφωσαν σε σούπερ ήρωα με μια και μοναδική αποστολή, την υλοποίηση τους.

Αποτελεί κοινή παραδοχή πως τα όνειρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του ανθρώπου , ίσως το πιο σπουδαίο δώρο που του δόθηκε από τον δημιουργό. Ανήκουν σε όλους και δεν έχουν όρια. Όλοι κάποτε έχουμε φτιάξει έστω ένα και το έχουμε πασπαλίσει με χρυσόσκονη. Η σκέψη τους και μόνο ζωγραφίζει στο πρόσωπο μας ένα χαμόγελο και κάνει τα μάτια μας να λάμπουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όνειρα που μας κόβουν την ανάσα και μας συντροφεύουν στην πορεία της ζωής μας και το σημαντικότερο δεν μας εγκαταλείπουν ποτέ. Μοιάζουν με μια πατερίτσα που μας στηρίζει μας χαρίζουν ελπίδα και αισιοδοξία. Αποτελούν έναν πολύτιμο θησαυρό που χρειάζεται να μη χάσουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυτής της ζωής. Συμβαίνει όμως αρκετά συχνά να τα τς εγκαταλείπουμε να τα παραμελούμε να τα ξεχνάμε και να επιτρέπουμε να ξεθωριάζουν. Πόσες φορές οι άνθρωποι μιλούν για ξεχασμένα όνειρα και ποσά τραγούδια έχουν γραφτεί γι αυτά ;!

Μη γίνεις και συ ένας από αυτούς που στο πέρασμα του χρόνου τα σφήνωσε σε ένα τσουβάλι και τα άφησε πίσω του. Μην επιτρέψεις στη ζωή με τους γρήγορους ρυθμούς να σε παρασύρει. Γιατί να θυμάσαι πως τα ξεχασμένα όνειρα στοιχειώνουν τις ζωές μας. Πάλεψε γι αυτά και μην επιτρέψεις σε επίδοξους δολοφόνους ονείρων να στα σκοτώσουν.Δεν είναι ανώφελο. Αυτά είναι που θα σου δώσουν ζωή και φτερά για να πετάξεις. Τα χρειάζεσαι! Το ταξίδι προς αυτά μπορεί να είναι δύσκολο μα συνάμα θα είναι συναρπαστικό. Κλειστούς το μάτι πονηρά και κυνηγήσετε τα!!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;