Η συγχώρεση μέσα από την γαλήνη. Από την Ειρήνη Πυλαρινού

Αν έπρεπε να βάλω τα λάθη μου στην σειρά, θα ήταν τόσο δύσκολο σαν να ανεβαίνεις όλα τα βουνά του κόσμου.
Κάποιες φορές κάθεσαι και σκέφτεσαι λάθη, πολλά λάθη που έχεις κάνεις, και μπαίνει και το μικρόβιο της απογοήτευσης το να μην έπρεπε να τα κάνω έτσι, και ανεβαίνει και ο ψυχολογικός σου πυρετός. Καίγεσαι και είσαι ένας μόνιμος αθεράπευτα ψυχολογικά ασθενής!
Όλα κάπως έτσι αρχίζουν…
Ας το πάρουμε όμως από την αρχή, έχω κάνει λάθη, έχεις κάνει λάθη, που τότε νόμιζες ότι ήταν σωστά, οπότε καταλήγουμε στο τώρα, ότι δεν ήταν και τόσο λάθος όλα.
Η μία σκέψη είναι αυτή για τα λάθη σου που σε βαραίνουν, και αυτομάτως τώρα που διαβάζεις ένιωσες κάπως καλύτερα.
Η δεύτερη σκέψη είναι ότι όλοι μα όλοι μας έχουμε κάνει λάθη, κριτής ο ένας του άλλου δεν πρόκειται να γίνουμε, υπάρχει ανώτερη δυναμη που θα μας κρίνει όλους μας.
Η τρίτη σκέψη είναι ότι το δεύτερο λάθος ξανά και ξανά είναι επιπολαιότητα, οπότε αυτό πρέπει να το ψάξεις!
Υπάρχει όμως και μια λύτρωση που κάποιοι την καταφέρνουν, κάποιοι όχι, η συγχώρεση, και στα λάθη σου, και όσοι έκαναν λάθη ως προς εσένα.
Το να συγχωρείς δεν σημαίνει πάντα ότι θα συνεχίσεις μια σχέση από εκεί που σταμάτησε, ούτε να δικαιολογήσεις τα γεγονότα, απλά να συγχωρέσεις εσύ μέσα σου, και το τι θα επιλέξεις είναι δικό σου φορτίο!!
Συγχώρεσε πρώτα τον εαυτό σου, ξεκίνα την δουλειά με το δικό σου εαυτό, μάζεψε όσο μπορείς το χάος μέσα σου, και έπειτα συγχώρεσε για την δική σου θεραπεία!!
Είναι το αντίδοτο γιατί γίνεσαι καλά με την συγχώρεση γιατί μέσα από αυτήν έρχεται η γαλήνη!!
Η συγχώρεση δεν είναι για όσους μας πλήγωσα, είναι για εμάς!
Η λέξη συγχωρώ προέρχεται από την λέξη Συν+χωρώ, που σημαίνει δίνω χώρο!!
Δίνω χώρο στον εαυτό μου, να επανέλθει στην φυσιολογική ψυχολογική του κατάσταση, απαλλαγμένος από μίσος, κακία και εκδίκηση.
Η λέξη συγχώρεση δημιουργεί θέματα κατωτερότητας και αδυναμίας, διότι στην εποχή που ζούμε υπάρχει εγωισμός και αλαζονεία!!
Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει γιατί σου ξαναλέω εσύ δίνεις χώρο στον εαυτό σου!
Κάποια γεγονότα έγιναν, πέρασε η καταιγίδα και έσβησε κάθε ίχνος επανόρθωσης, γιατί οι άνθρωποι μάτια μου εύκολα φεύγουν και δύσκολα συγχωρούν!!
Γίνε η Εξαίρεση!!

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;