Η ανάγκη να εκφράζουμε την δική μας οπτική συμβάλλει στην αυτοβελτίωσή μας! Από τη Στέλλα Σιμωνίδου

Όταν όλοι σε κατηγορούν και σου αποδίδουν ευθύνες όταν γίνεσαι σκληρός και ωμός μαζί τους θα σκέφτεσαι πως εσύ κάνεις κάτι λάθος επειδή δεν έλεγξες τον εαυτό σου, ξεπέρασες κάποια όρια ή ακόμα δεν επικρότησες για ακόμα μια φορά μια συμπεριφορά που σε στεναχωρεί. Έχεις όμως αναρωτηθεί εσύ ο ίδιος αν αυτό τελικά ήταν το σωστό και το να κρύβεις την δυσαρέσκεια σου σε καθιστούσε πιο αδύναμο;

Η έντονη συσσώρευση ενέργειας είτε αποτελείται από συναισθήματα λύπης, απογοήτευσης, αδικίας και ότι άλλο αισθάνεται ο καθένας από εσάς σας μεταβάλλει σε κινούμενες βόμβες που κάποια στιγμή θα εκραγούν. Οπότε να είστε έτοιμοι πως αν αισθανθείτε το “μπαμ” μέσα σας να έρχεται είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Ποιος άνθρωπος άραγε αντέχει να ζει με βάρος στην συνείδηση του, αρνητικά συναισθήματα και άγχος; Ακόμα και οι πιο “αναίσθητοι” με κάποιο τρόπο θα το εκδηλώσουν.

Μήπως για αυτό είναι καλύτερα κάθε φορά που κάτι σας στεναχωρεί ή σας κάνει να νιώθετε αδικημένοι και δυσαρεστημένοι να το εκδηλώνετε; Παρά μία μεγάλη και ανώφελη έκρηξη που ίσως δεν οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα η εκδήλωση κάθε φορά του προβλήματος που προκύπτει ίσως τελικά να σας βοηθήσει να γίνετε πιο διαλλακτικοί και να εντοπίζετε πρακτικές λύσεις. Το να εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας όταν κάποιος δεν μας φέρεται καλά δεν είναι ντροπή! Ίσα ίσα αποτελεί τιμή για εσάς να υπερασπίζετε τα θέλω σας και να καλλιεργείτε έναν υγιή εγωισμό που θα σας συνεισφέρει ψυχική ηρεμία και ευεξία. Πολλές φορές ακούμε από άτομα να δυσκολεύονται να μιλήσουν, να φοβούνται μην στεναχωρήσουν ή φέρουν σε δύσκολη θέση τα άτομα γύρω τους με αποτέλεσμα να γίνονται δέκτες μιας κατάστασης που τους φθείρει. Έχει όμως σημασία να προστατεύεις τους άλλους όταν ο δικός σου εαυτός βρίσκεται εκτεθειμένος σε τοξικές και μη παραγωγικές συμπεριφορές; Όπως θα έχετε ακούσει από πολλά άτομα ο εαυτός μας πρέπει να είναι πάνω από όλα, φράση που δυστυχώς δεν τίθεται σε εφαρμογή από αρκετούς.

Η φύση για αυτόν ακριβώς τον λόγο έδωσε στον άνθρωπο την δυνατότητα να μιλάει και να μπορεί να δείχνει τα συναισθήματά του για αυτό και τα άτομα τα πιο ευσυνείδητα που σκέφτονται λιγάκι παραπάνω το πώς θα πράξουν ώστε να μην πληγώσουν τους άλλους πολύ καλά κάνουν αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν που να θέτουν όρια ώστε να μην πληγωθούν οι ίδιοι σε αυτή την προσπάθεια. Είναι πολύ σημαντικό στο τέλος της ημέρας να αναγνωρίζουμε πως έχουμε αναδείξει ποιοι είμαστε και τι προσδοκίες είχαμε από τους άλλους παρά να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που θα μας απομακρύνει από τις επιθυμίες και τους στόχους μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;