Για όλους αυτούς που μας φτιάχνουν την ημέρα. Από την Κωνσταντίνα – Παρασκεύη Δουβόγιαννη

χαμογελάστε, είναι μεταδοτικό
Πηγή εικόνας: https://especialsaude.com.br/promed/

[punica-dropcap]Ε[/punica-dropcap]ίναι κάποιες κινήσεις που ο καθένας μας κάνει καθημερινά μηχανικά, χωρίς να τις σκέφτεται, απλά τις κάνει. Ακούς το ξυπνητήρι και εύχεσαι να είχες ακόμα λίγα λεπτά να χουζουρέψεις, σηκώνεσαι από το κρεβάτι, το στρώνεις,  πλένεις τα δόντια σου και ετοιμάζεσαι για τη δουλειά.

Όταν κλείνεις την πόρτα του σπιτιού, πορεύεσαι να ζήσεις μία καινούργια μέρα. Το θέμα είναι ότι έχεις να αντιμετωπίσεις μια καθημερινότητα, που στην εποχή μας έχει γίνει σκληρή. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι περισσότεροι προσπαθούμε να επιβιώσουμε και έχουμε πάψει να ζούμε αληθινά. Οι συνηθισμένοι και διαρκείς προβληματισμοί είναι σχετικά με την πληρωμή λογαριασμών, οφειλών, δανείων και αν θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Είμαστε τόσο απασχολημένοι με όλα αυτά, που ξεχνούμε την ουσία της ζωής. Δεν ξέρω ποια είναι η ουσία για τον καθέναν, γιατί έχω καταλάβει ότι διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για εμένα η ουσία είναι στην ένωση. Όσο πιο κοντά έρχεσαι με τους ανθρώπους, τόσο πιο πολύ ανακαλύπτεις τον εαυτό σου.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σου δίνουν δύναμη να περάσεις πιο ευχάριστα την ημέρα σου. Είναι δίπλα σου, αρκεί να τους αναγνωρίσεις και κυρίως να τους εκτιμήσεις. Είναι η φουρνάρισσα, η Αγγελική, η οποία όταν σε βλέπει καταλαβαίνεις ότι χαίρεται που πήγες. Είναι η καταστηματάρχης, η Αιμιλία, η οποία με ένα πλατύ χαμόγελο σου βάζει άρωμα για να αφυπνίσει τις αισθήσεις σου. Είναι τα παιδιά που σου φτιάχνουν τον καφέ, ο Βασίλης, ο Κώστας και ο Βαγγέλης. Παρόλο που έχουν ξυπνήσει χαράματα, είναι ευδιάθετοι ώρες αργότερα για να σε καλημερίσουν και να σε καλοδεχτούν. Είναι πολλοί ακόμα άνθρωποι που συναντάς καθημερινά και σε επηρεάζουν θετικά. Δεν τους βλέπεις περισσότερο από πέντε λεπτά την ημέρα, αλλά αυτά τα λίγα λεπτά αρκούν για να κάνουν το θαύμα τους.

Είναι όλοι αυτοί που καταφέρνουν να σου ομορφαίνουν την ρουτίνα σου. Έχουν απίστευτη δύναμη στη ζωή σου. Μπορεί να κουβαλούν πολλά προβλήματα, αλλά δεν παύουν να χαμογελούν. Για όλους λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους, που μας φτιάχνουν την ημέρα…

Έχουμε και εμείς την απίστευτη δύναμη να ομορφύνουμε την ημέρα των γύρω μας. Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά πράγματα, απλά ένα χαμόγελο, το ουσιαστικό ενδιαφέρον αν είναι καλά ο διπλανός μας, ένα χτύπημα στην πλάτη, ένα φιλί στο μάγουλο. Η έκφραση «χαμογελάστε, είναι μεταδοτικό» τόσο τετριμμένη, αλλά τόσο αγαπημένη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέβαια, το πιο εύκολο είναι να μας επηρεάζουν τα προβλήματά μας και να μας προκαλούν δυσκολία στο να έχουμε καλή διάθεση. Είναι κάποιες μέρες που δεν μπορείς ούτε να χαμογελάσεις. Αυτές τις μέρες πρέπει να εκτιμάς ακόμα πιο πολύ αυτούς τους ανθρώπους που νοιάζονται για να σου φτιάξουν τη διάθεση. Μην τους αγνοείς, είναι πολύτιμοι!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;