Ευτυχισμένος αυτός που επιλέγει ότι αγαπά. Από τη Νικολέτα Γεωργάκη

Έρχεται λοιπόν εκείνη η μέρα που με τη σειρά σου και συ καταφθάνεις στον κόσμο! Χαρούμενοι γονείς, συγγενείς και φίλοι! Έτσι σιγά σιγά αρχίζει η ανάπτυξη, η εξέλιξη και γενικά όλο το πακέτο που λέγεται  «ανατροφή» και όπως όλοι γνωρίζουμε αυτή καθορίζεται σε πρώτη φάση μέσα από την οικογένεια!

Το παιδί μεγαλώνει αρχίζει το δημοτικό, γυμνάσιο και πάει λέγοντας!

Οι γονείς ,αν όχι όλοι, οι περισσότεροι τουλάχιστον δίνουν τα πάντα για να δουν τα παιδιά τους χαρούμενα και επιτυχημένα στη ζωή τους…διπλές δουλειές, περικοπές σε προσωπικά τους έξοδα-ζωτικά μεν για τους ίδιους, ωστόσο από τη στιγμή που έγιναν γονείς τα παιδιά τους είναι πάνω από τον εαυτό τους ,μια υπέρτατη ευθύνη!

Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά πάντα τους γίνεται η εξής ερώτηση «τι θα ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;». Τι να απαντήσει ένα παιδί σε αυτήν την ερώτηση, που να ξέρει τι θέλει να γίνει στη ζωή του άλλο θα σου πει στα 8,άλλο στα 15…και σίγουρη όχι και με τόση ωριμότητα! Και ξαφνικά έρχεται η μαγική στιγμή της 3ης λυκείου που θα πρέπει να καθορισθεί το μέλλον του παιδιού από κάποιες εξετάσεις, τις πανελλαδικές..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμφωνείτε με αυτό; τι λάθος μήνυμα που περνάνε στα παιδιά; είναι δυνατόν αυτές και μόνο οι εξετάσεις να πουν στο παιδί τι θέλει να κάνει στην υπόλοιπη ζωή του επαγγελματικά ;μπορεί στα 18 χρόνια του να είναι σίγουρο, να το γνωρίζει; δε νομίζω! Άλλωστε ποιος ξέρει πόσο καιρό, χρόνια μπορεί να περάσουν μέχρι ένας άνθρωπος να αντιληφθεί τι πραγματικά θέλει να συνεχίσει να κάνει, να τον γεμίζει ουσιαστικά! Όμως  αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά: ευτυχισμένος αυτός που κυρίως αγαπά αυτό που διάλεξε να κάνει!

Αφήστε τα παιδιά ελεύθερα να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, διότι μόνο αν το αγαπούν θα το πετύχουν και θα είναι ευτυχισμένα!

Αφήστε να βρουν τον δρόμο τους, να παιδευτούν,να αποκτήσουν εμπειρίες και αυτό σίγουρα θα τους οδηγήσει στο σωστό γι’ αυτά δρόμο! Χωρίς πίεση …

Χωρίς στερεότυπα και κλειστά μυαλά! Δώστε τους βάσεις και εφόδια μέσα από την συμβουλευτική σας να ανοίξουν τους ορίζοντες τους, τα μάτια τους, τα αυτιά τους σε ευκαιρίες που ίσως είναι άκρως σημαντικές γι’ αυτά!

Επίσης κάτι ακόμη, δεν είναι απαραίτητο το επάγγελμα των γονιών να διαιωνίζεται μέσα από τα παιδιά! Φτάνει πια με αυτό!Έχει κουράσει…Να συμβουλεύετε τα παιδιά σας, να τα υποστηρίζετε κατά βάθος αυτό ζητάνε, την υποστήριξη σας! Να ξέρουν ότι σας έχουν δίπλα τους και σέβεστε τις επιλογές τους. Μην προσπαθείτε να «ζήσετε» ή να εκπληρώσετε μέσω των παιδιών σας δικές σας ανεκπλήρωτες επιθυμίες, στόχους όνειρα κλπ.

Δεν είναι εύκολο μια ζωή να κάνεις κάτι για το οποίο δεν νιώθεις ότι γι’ αυτό έχεις γεννηθεί! Για ό,τι αγαπάς θα κοπιάσεις, για ό,τι αξίζει θα κάνεις υπερβάσεις και αν αξίζει θα το έχεις καταλάβει ήδη από το πρώτο λεπτό!

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;