Ένα βήμα μακριά από το όνειρο…-Από τη Σοφία Σιδέρη

Πόσο μακριά ή κοντά είμαστε από το να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα; Μας κρατάει κάτι πίσω ; Ο τίτλος θα μπορούσε να δοθεί και ως εξής  «Ένα βήμα μακριά από το στόχο », ώστε να αναφέρεται περισσότερο επί του πρακτέου. Η λέξη όνειρο όμως εδώ αντιπροσωπεύει το ιδανικό που έχει στο μυαλό του ο καθένας από εμάς. Ενικός αριθμός όμως . Ιδανικό και όχι ιδανικά. Τα τελευταία είναι οι αξίες που καθορίζουν το πρώτο, ενώ το πρώτο είναι αυτό που επιδιώκουμε. Θα ήθελα να υπογραμμίσω πως δεν είμαι ειδικός αλλά θα μιλήσω μέσα από τα συναισθήματα και την έως τώρα εμπειρία μου για το πως πλησιάζουμε και εν τέλει πραγματοποιούμε τους στόχους μας. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας για να το κατακτήσουμε το όνειρο μας , τον στόχο μας.

Χρειάζεται να ορίσουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά το να βάλουμε σε τάξη και σειρά τη σκέψη μας πολλές φορές φαντάζει εύκολο, αλλά δεν είναι πάντα ξεκάθαρο. Ορίζοντας το, έχει ήδη γίνει το πρώτο αλλά και το πιο σημαντικό βήμα. Στη συνέχεια γράψε  σε ένα χαρτί τι νομίζεις ότι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις εκεί που θες. Μικροί στόχοι και  το «ένα βήμα τη φορά» θα σε οδηγήσουν σ΄αυτό το μεγάλο που επιδιώκεις. Συμβουλέψου και συζήτησε με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι, εάν αυτό που θεωρείς ότι πρέπει να κάνεις  είναι πράγματι αυτό που  θα σε βοηθήσει να πετύχεις. Η θετική σκέψη είναι η αφετηρία αλλά χωρίς τη δράση ο στόχος θα φαντάζει μακρινός. Η δουλειά και η προσπάθεια θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε τελικά στο στόχο. Να μην φοβόμαστε να αποτύχουμε. Αν φοβόμαστε να αποτύχουμε, τότε μάλλον δεν θα πλησιάσουμε εκεί που θέλουμε.

Η συνταγή είναι απλή και μεθοδική. Ο καθένας βέβαια μπορεί να προσθέσει και τα δικά του συστατικά ανάλογα το στόχο που επιδιώκει. Είναι κρίσιμο να έχουμε συμφωνήσει εξαρχής ότι ο στόχος είναι ρεαλιστικός και έτσι μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αν μάλιστα δεσμευτούμε ώστε να οριοθετηθεί χρονικά , ακόμα καλύτερα. Κάνοντας όλα αυτά  κάνουμε και μία δήλωση στον εαυτό μας, του υπενθυμίζουμε το στόχο και του λέμε ότι θα τα καταφέρει.Ένα βήμα τη φορά … Ένα βήμα μακριά από το όνειρο μας. Αυτό λέγαμε λίγο πριν το κατακτήσουμε. Και το κατακτήσαμε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;