Ένα ταξίδι είναι η ζωή… Από την katia_las

 

katia_las
Πηγή εικόνας: http://longwallpapers.com/travel-wallpaper-desktop-background/

[punica-dropcap]Έ[/punica-dropcap]χεις νιώσει ποτέ μια σχέση ή ένας έρωτας να σου γίνεται εμμονή; Να μην μπορείς να σκεφτείς ή να κάνεις τίποτα χωρίς αυτόν/ αυτήν; Γιατί συμβαίνει αυτό; Πώς μπορείς να το αποτρέψεις;

Συνεχώς περνούν αυτές και άλλες σκέψεις από το μυαλό σου…Ότι μπορεί να χάσεις μια φιλία, μια σχέση, έναν έρωτα, για κάτι το διαφορετικό, το καινούργιο. Γιατί δεν μπορούν οι σχέσεις να είναι ήρεμες και αγνές, δίχως τέτοιες σκέψεις και προβληματισμούς;

Η απάντηση σ’ όλα αυτά είναι απλή. Νιώθεις ανασφάλεια· η λέξη – κλειδί στα προβλήματα που σε ταλανίζουν όλον αυτόν τον καιρό. Δεν μπορείς να ανοιχτείς, να γνωρίσεις κάτι καινούργιο, γιατί φοβάσαι.

Όμως κάνεις λάθος. Άνοιξε τα μάτια σου, και κυρίως, το μυαλό σου. Κοίτα γύρω σου και συνειδητοποίησε ότι στον κόσμο αυτό υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που περιμένουν μια σου λέξη, μια σου κουβέντα. Ο κόσμος είναι εκεί έξω για σένα, ανοιχτός, γεμάτος περιπέτειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γνώρισε καινούργια άτομα, συναναστρέψου με αυτά και το πιο σημαντικό από όλα: ταξίδευε! Η ζωή από μόνη της είναι ένα ταξίδι γεμάτο διάφορες ‘’στάσεις’’ και ποικίλες ‘’διαδρομές’’. Ο κάθε άνθρωπος και η σχέση που έχουμε με αυτόν είναι μια διαδρομή που αποτυπώνεται στο δικό μας χάρτη.

Αλλά να θυμάσαι: μη μένεις στάσιμος σε έναν προορισμό. Σίγουρα, κάποιες ‘’διαδρομές’’ θα σου μείνουν αξέχαστες και χαραγμένες στη μνήμη σου. Πώς άλλωστε να μη μείνουν; Τις πιο ωραίες από αυτές θα τις κουβαλάμε πάντα μαζί μας.

Ίσως, κάποια μέρα, μετά απο χρόνια, κουραστείς να ταξιδεύεις και ίσως να θες να κατασταλάξεις σε ένα τόπο που σου προσφέρει γαλήνη. Ίσως καταλάβεις ότι αυτός ο τόπος είναι ο μοναδικός σου προορισμός. Ο προορισμός που πάντα ονειρευόσουν. Αλλά, μέχρι να έρθει αυτή η ώρα, προχώρα… μη σταματάς.

Η ζωή από μόνη της είναι ένα ταξίδι και η εμμονή με κάποια πρόσωπα ή καταστάσεις είναι η καθυστέρηση μιας πτήσης ή οι χαλασμένες ράγες ενός τραίνου. Παρόλα αυτά, προχώρα… Ξεπέρασε τα εμπόδια και βρες άλλο μέσο να συνεχίσεις το ταξίδι σου. Το ταξίδι που εσύ ορίζεις πώς θα γίνει· η ίδια σου η ζωή.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;