Αυτοί που σε πλήγωσαν. Από την Ειρήνη Πυλαρινού

Το χειρότερο ποιο είναι ξέρεις;

Να νιώθεις κενός.

Να μην νιώθεις ούτε στεναχωρημένος ούτε θυμωμένος να μην μισείς ούτε να αγαπάς.

Το κενό αυτό έγινε από κάποιον που σε γέμισε κάποτε πάρα πολύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε βρήκε σε εποχή που πεινούσες πολύ, ήσουν νηστικός πολλές μέρες ίσως και χρόνια, και άνοιξες το στόμα σου και έλεγες και ευχαριστώ.

Γλυκό ήταν το φαγητό του ξαφνικά όμως ένιωσες γεύση πίκρας ,και έμεινες άπραγος, σάστισες, αναρωτιόσουν τις νύχτες οδηγώντας το αυτοκίνητο σου, μα πόσο δηλητήριο είχε βάλει μέσα;

Πείναγες πολύ, πείναγες και  δεν ήταν η κοιλιά σου ήταν η καρδιά σου. Την ταλαιπώρησες πολύ τότε.

Και έτσι δημιουργήθηκε το κενό σου.

Δεν μισείς, δεν αγαπάς, δεν πονάς, δεν θυμώνεις.

Δεν φταις εσύ, σε καταλαβαίνω.

Αναρωτήσου όμως αξίζει;

Εσύ να είσαι κενός και να χάνεις τόσες όμορφες γεύσεις;

Γεύσεις καλoμαγειρεμένες δίχως δηλητήριο. Δεν σου δίνω συμβουλές, δεν είμαι ο ιδανικός άνθρωπος. Ένιωσα και εγώ κενός, σε καταλαβαίνω. Αν ένας άνθρωπος σου είχε πει σε καταλαβαίνω, ίσως πολλά να μην είχαν γίνει που σε πλήγωσαν.

Αυτοί που σε πλήγωσαν όμως, σου έκαναν καλό, εξαιτίας τους έβγαλες έναν άλλον δυνατό εαυτό, τώρα το ξέρεις και εσύ.

Θέλει χρόνο ο άνθρωπος να καταλάβει πως μέσα από κάτι κακό γεννιέται κάτι όμορφο.

Θέλει χρόνο ο άνθρωπος να καταλάβει πως με κάθε απώλεια έρχεται μια καινούρια γέννηση.

Θέλει χρόνο ο άνθρωπος να εκτιμήσει ό,τι έχει και να αγαπήσει ότι δημιούργησε.

Οι πληγωμένοι άνθρωποι είναι οι πιο γελαστοί και ευγενικοί.

Θα έλεγε κανείς ότι ο πόνος δίνει σε ορισμένες ψυχές ένα είδος συνειδήσεως. Είναι όπως το λεμόνι στα στρείδια.

Μπροστά σε ένα αληθινό και λαμπερό χαμόγελο, όταν γελάνε και τα μάτια-αυτό είναι το αληθινό- κρύβεται ο πόνος.

Οι άνθρωποι που έχουν πονέσει είναι οι πιο καλοί, οι πιο ευγενικοί, γιατί ξέρουν πως είναι να πονάς, να κλαις, να στερείσαι, γιατί έχουν βγει χρονάκια πριν από το μαγικό κ πουπουλένιο κουτάκι τους και έχουν νιώσει το κρύο, όχι αυτό με το χιονάκι, αλλά της ψυχής, που συνήθως στο φέρνουν κάποιοι που αγαπούσες πολύ. Αυτοί που σε ζέσταναν, ξαφνικά σε πάγωσαν!

Και μπράβο σου που στάθηκες στα πόδια σου και δεν άφησες την καρδιά σου παγωμένη, που δεν μετ έφερες αυτό το κρύο σε άλλες καρδιές, που μέσα από όλα αυτά έγινες το πιο γελαστό και ευγενικό άτομο!

Τέλος, το πιο εύκολο μέσα από τις δυσκολίες είναι να γίνεις αρνητικός, κακός και μίζερος!! Η ευγένεια, η καλοσύνη και η αγάπη είναι ο δύσκολος δρόμος, θα πρέπει να πολεμήσεις, να πληγωθείς, και να βγεις πιο δυνατός! Η επιλογή είναι δική σου!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;