Άτιμο πράγμα οι στιγμές-Από την Αντωνία Σ.

Άτιμο πράγμα οι στιγμές. Πως στα αλήθεια περνάει ο χρόνος; Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα μονάχα δευτερόλεπτα είτε για να φτιάξουν όλα είτε για να γκρεμιστούν.

Και αν ανήκεις στην δεύτερη περίπτωση; Πως μπορείς να έχεις προσδοκίες πως ένα κάστρο που φτιάχνεις πάνω στην άμμο και δίπλα στην θάλασσα δεν θα το πάρει το κύμα; Μπορεί στην αρχή κάθε μέρα να μην έχει κύματα. Τι θα συμβεί όμως μόλις ξεσπάσει η πρώτη φουσκοθαλασσιά ή φουρτούνα; Μπορεί αυτό το κάστρο όσο μεγάλο και αν είναι είτε να πέσει αμέσως είτε να αρχίσει να διαλύεται σιγά-σιγά. Ίσως την πρώτη φορά να μην πέσει απευθείας και την επόμενη μέρα να μην έχει κύματα, αργά ή γρήγορα όμως η φουρτούνα θα γυρίσει. ‘Ίσως όχι αύριο αλλά σε μία βδομάδα, έναν μήνα ή και μήνες μετά. Και τότε πάλι θα δεις το κάστρο σου να πέφτει.

Έτσι μάλλον τελικά είναι και οι ανθρώπινες σχέσεις. Όμως εκεί επιλέγεις που θα χτίσεις το κάστρο σου. Ψηλά στο βουνό και πάνω στα βράχια ή δίπλα στην θάλασσα και πάνω στην άμμο.

Σίγουρα έχει συμβεί στον καθέναν να ερωτευτεί. Να ερωτευτεί τρελά. Να κάνεις τις μεγαλύτερες τρέλες,πράγματα που ποτέ δεν είχε σκεφτεί για έναν άλλον άνθρωπο που μπορεί πριν από λίγες μέρες ή ώρες να μην γνώριζε καν. Νιώθεις τόσα πολλά γι’ αυτόν τον άνθρωπο που οτιδήποτε και να σου λένε φίλοι, γνωστοί, η οικογένεια σου εσύ κλείνεις τα αυτιά και λες θέλω να το ζήσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίγουρα όταν ο έρωτας είναι αμοιβαίος το μόνο πράγμα που σε ενδιαφέρει είναι αυτός ο άνθρωπος. Το άλλο σου μισό. Που μαζί έχετε κάνει τόσα όνειρα για την κοινή σας ζωή μέχρι τα βαθιά γεράματα. Θα μου πεις βέβαια εσύ φταις. Κάθε φορά τα ίδια λάθη κάνεις και στο τέλος πάλι πληγώνεσαι και μένεις μόνος σου να προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να ξανά ξεκινήσεις και πάλι από το μηδέν. Τελικά δεν φταίνε οι άλλοι που γινόμαστε κομμάτια. Αλλά εμείς οι ίδιοι. Ναι. Ο καθένας ξεχωριστά για τον εαυτό του που έχει τόσο υψηλές προσδοκίες.

Κάνεις λοιπόν τόσα πράγματα, τόσες αλλαγές στην ζωή σου, φέρνεις τα πάνω κάτω στις σχέσεις σου (οικογένεια,φίλοι), βασίζεις την ζωή σου ολόκληρη στον «άνθρωπο σου» και τελικά φτάνει μια μέρα που μένεις μόνος σου. Χωρίς κανέναν και τίποτα. Τότε καταλαβαίνεις πως πολλές επιλογές σου ήταν απλά για να δεις τον «δικό σου άνθρωπο» το δικό σου «πάντα» να χαμογελά, ή απλά και μόνο να μην υπάρχει γκρίνια.

Όλο αυτό φυσικά δεν συμβαίνει ξαφνικά από την μία μέρα στην άλλη. Υπάρχουν μικρές ενδείξεις και καμπανάκια που λόγω των τόσο έντονων συναισθημάτων που βιώνεις γι’ αυτό το άτομο αρνείσαι να τα δεις. Δέχεσαι συμπεριφορές που κατέκρινες, συγχωρείς φαινομενικά λάθη, κάνεις πράγματα πέρα από εσένα απλά πιστεύοντας πως την επόμενη φορά τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Ίσως και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος σε κάθε σχέση. Κανείς δεν αλλάζει αν πραγματικά δεν το θέλει ο ίδιος. Αργά ή γρήγορα πάλι θα συμβούν τα ίδια και εσύ θα είσαι πάλι εκεί να προσπαθείς να δικαιολογήσεις όλα τα παραπάνω γιατί αυτός ο άνθρωπος σημαίνει τόσα γι’ εσένα.

Και μέσα σε όλα αυτά μπαίνεις στην διαδικασία μονίμως να τα ρίχνεις στον εαυτό σου, να θεωρείς πως για κάθε τι που συμβαίνει φταις εσύ και η συμπεριφορά σου που έγιναν όσα έγιναν.  Είναι όμως αλήθεια έτσι;

Κάθε σχέση αποτελείται από δύο τουλάχιστον ανθρώπους. Πως γίνεται να φταίει μόνο ο ένας; Όχι λοιπόν. Φταίνε και οι δύο. Μπορεί σε διαφορετικό βαθμό αλλά φταίνε.

Μάθε να ρίχνεις τον εγωισμό σου. Ο έρωτας και η αγάπη είναι συναισθήματα των άκρων. Πρέπει να φτάσεις στο μηδέν, να εξαντλείς όλες τις πιθανότητες,να δίνεις χωρίς να περιμένεις και το μόνο που θα πρέπει να σκέφτεσαι είναι πως θα κερδίσεις κάθε μέρα ξανά και ξανά τον άνθρωπο σου δείχνοντας του την αγάπη σου.

Δεν υπάρχει δεν μπορώ,δεν μας βγήκε. Υπάρχει μόνο δεν προσπαθήσαμε πολύ. Φανήκαμε δειλοί να παλέψουμε για όσα νιώθαμε και όσα ζήσαμε. Κρυβόμαστε πίσω από τον εγωισμό μας για να μην παραδεχτούμε τις αδυναμίες μας.

Στο τέλος όμως; Μετά από καιρό, αργά ή γρήγορα καταλαβαίνεις πως έχασες από δίπλα σου ανθρώπους που πραγματικά άξιζαν πολλά αλλά τότε έβαζες πάνω από όλα τον εγωισμό σου. Μα όταν θα πας να ζητήσεις συγνώμη θα είναι ήδη αργά. Θα έχεις χάσει για πάντα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;