Άσε το ένστικτο να σε οδηγήσει! Aπό τη Νικολέτα Γεωργάκη

Όσο πίσω και να στέλνω το νου μου, όσο περισσότερες στιγμές θυμάμαι να έπρεπε να πάρω μια καίρια απόφαση πάντα καταλήγω στο ίδιο-εμπιστοσύνη στο ένστικτο ή αλλιώς διαίσθηση. Αυτό το κλικ, αυτή η τελευταία αλλαγή στροφής που αποφασίζεις να πάρεις.

Ένα συναίσθημα τόσο έντονο, τόσο δυνατό που πολλές φορές πεισματικά δεν του δίνουμε σημασία. Μα γιατί;

Κατά βάθος το ξέρουμε πότε δεν σφάλλει ,είναι αλάνθαστο. Πόσες φορές παρατήρησες τον εαυτό σου πως σε μια κρίσιμη στιγμή που πρέπει να πάρεις μια απόφαση που θα καθορίσει την πορεία σου-το μέλλον σου υπάρχει μια φωνή που ουρλιάζει μέσα σου αλλά εσύ δεν της δίνεις σημασία; Την πατάς, την στραγγαλίζεις και αναρωτιέμαι γιατί. Ακόμη και κάτι πιο απλό στις εξετάσεις του σχολείου η του πανεπιστημίου  πόσες φορές  αυτή η απάντηση που σκέφτηκες πρώτη αλλά ποτέ δεν απάντησες ήταν η σωστή; Άσε να απαντήσω εγώ για σένα. Πολλές! Σίγουρα γύρισες σπίτι και όταν έμαθες τα αποτελέσματα ήθελες να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο γιατί δεν άκουσες αυτό το παράξενο μήνυμα που σου έδινε ο εαυτός  σου εκείνη τη στιγμή εκείνη την τόσο δα φευγαλέα σε κλάσματα δευτερολέπτου στιγμή και εν συνεχεία να θες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω για να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία να πιστέψεις λίγο πιο πολύ σε αυτό που αυθόρμητα έβγαινε πρώτο στη σκέψη σου ν’ απαντήσεις…Γιατί ενώ ξέρουμε την απάντηση, την σωστή απάντηση αυτό που θα οδηγήσει στην επιτυχία είτε για τις εξετάσεις είτε για μια καλή δουλειά είτε για μια όμορφη σχέση δεν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας αλλά αντιθέτως υπεραναλυουμε τα πάντα και καταλήγουμε στο άκρως αντίθετο;

Πόσο κακό να κουράζουμε το μυαλό μας με ατελείωτες σκέψεις και εκδοχές.. αυτοκαταστροφικό θα έλεγα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλήθεια πηγάζει από μέσα σου…πίστεψε λίγο παραπάνω στον εαυτό σου και συμφιλιώσου μαζί του! Σίγουρα θέλει το καλό σου.

Άραγε έχεις σκεφτεί μια ζωή καθοδηγούμενη από το ένστικτο;το να ακολουθείς την διαίσθηση σου συνδέεται άρρηκτα και με την καθαρή συνείδηση. Πόσο ταιριαστός συνδυασμός, πόσο ιδανικός! Να ξαπλώνεις το βράδυ στο κρεβάτι σου και να νιώθεις ανακουφισμένος που άκουσες το μέσα σου και είσαι ευχαριστημένος με αυτό. Ποσο υπέροχο! Ευτυχία!

Και να ξέρεις το ένστικτο σου δείχνει αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις δίχως ενδοιασμούς, αναστολές, δείκτες ηθικής.

Αυτό που είναι σωστό και καλό για σένα εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή. Ίσως τελικά είναι και αυτός ένας λόγος που δεν το ακολουθούμε πιστά γιατί έχουμε ενδοιασμούς και φοβίες γι’ αυτά που  νιώθουμε,γι’αυτά που βαθιά μέσα μας θεωρούμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε, γιατί όλοι έχουμε κάποιες φιλοδοξίες είτε μεγαλύτερες είτε μικρότερες, αλλά ένας διάβολος σου λέει όλα τα αντίθετα και σου γεννά τον φόβο, το άγχος με αποτέλεσμα όλα αυτά να παγώνουν τις κινήσεις που θα έκανες..

Αν το καλοσκεφτεί κάνεις η διαίσθηση είναι κάτι που ασυνείδητα πιστεύουμε η θέλουμε να κάνουμε…Γιατί να μην το αφήσουμε να μετατραπεί σε [ευσυνείδητα]; Να δώσουμε επιτέλους αυτήν την ηρωική άδεια στο ένστικτο. Να του εμπιστευτούμε τη ζωή μας! Μια ευκαιρία μονάχα. Το ξέρεις και εσύ ο ίδιος ότι όλοι ψάχνουμε μια ευκαιρία ή και μια δεύτερη ευκαιρία γιατί χωρίς αυτή δεν μπορεί να αποδειχθεί κάτι! Αν δεν δώσεις την ευκαιρία πως θα καταλάβεις ;πως θα πιστέψεις; Δώσε λοιπόν απλόχερα και με το χέρι στην καρδιά την ευκαιρία στο ένστικτο σου να σου δείξει τι πρέπει να ακολουθήσεις όταν έρχεται αυτό το ρημάδι δίλημμα.

Έχε λοιπόν πίστη στον εαυτό σου, σε αυτή την πρώτη σκέψη γιατί αυτή ακριβώς είναι που θα σε κάνει ευτυχισμένο …Έχε πίστη στη ζωή ξέρει τι κάνει!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;