Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Από την Ευαγγελία Μουτούση

Εκείνη, έχοντας αποφασίσει ήδη από καιρό ότι οι άντρες δεν χωρούν πια στη ζωή της, έβαλε προτεραιότητα να ακολουθήσει το όνειρό της και να πάρει μέρος σ’ ένα κάστινγκ για νέους ηθοποιούς που γινόταν 14 Φεβρουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και ώρα 19:00. Πέρασε όλο το πρωινό της κάνοντας πρόβα το μονόλογο που θα παρουσίαζε.

Εκείνος, απογοητευμένος από την τελευταία του σχέση, έκλεισε εκείνο το απόγευμα ένα ραντεβού στα τυφλά. Έχοντας χωρίσει από την προηγούμενη κοπέλα του έξι μήνες νωρίτερα, θέλησε να κάνει πράγματα που yp;o από άλλες συνθήκες δεν θα τολμούσε. Έτσι μέσω ενός site έκλεισε ραντεβού με μία άγνωστη. Το ραντεβού τους ήταν 14 Φεβρουαρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης και ώρα 19:00.

Στο ασανσέρ έφτασαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτός θαύμασε την όμορφη κοπέλα και αυτή κολακεύτηκε από το βλέμμα του. Τον βρήκε πολύ ευγενικό, καθώς της άνοιξε την πόρτα του ασανσέρ, την άφησε να περάσει και την ρώτησε σε ποιόν όροφο πήγαινε. Αυτή πήγαινε στον πέμπτο και αυτός στον έκτο. Για μία στιγμή του πέρασε από το μυαλό μήπως ήταν το ραντεβού του, πολύ θα το ήθελε, αλλά μετά έδιωξε αυτή τη σκέψη από το μυαλό του. Άλλωστε πήγαιναν σε διαφορετικό όροφο.

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα και ενώ το ασανσέρ ανέβαινε σταμάτησε ξαφνικά και τα φώτα έσβησαν. Με μία μηχανική κίνηση και οι δύο έβγαλαν τα κινητά τους και χρησιμοποίησαν το φακό. Αυτός κατευθύνθηκε προς τα κουμπιά του ασανσέρ και πάτησε το κουμπί εκτάκτου ανάγκης. Έξω άκουγαν φωνές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σίγουρα θα είναι διακοπή ρεύματος» είπε αυτός.

«Έτσι φαίνεται» απάντησε η κοπέλα.

Μετά από λίγο κατάλαβαν ότι δεν είχαν ούτε σήμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Κάθισαν κάτω και μάζεψαν και οι δύο τα πόδια.

«Και τώρα τι γίνεται;» είπε αυτή.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρά να περιμένουμε να έρθει η πυροσβεστική» είπε αυτός.

Ξαφνικά το ασανσέρ μετακινήθηκε λίγο. Όπως ήταν και οι δύο καθισμένοι αυτή έγειρε από το ταρακούνημα και βρέθηκε πάνω του να μυρίζει το ακριβό του άρωμα. Αυτός βρέθηκε χωμένος με το πρόσωπο στα εβένινα μαλλιά της. Όλο αυτό ήταν αρκετό για να ταράξει και τους δύο.

Η κοπέλα έφυγε γρήγορα και γύρισε στη μεριά της. Ήταν πολύ αναστατωμένη για να πει οτιδήποτε.  Και αυτός το ίδιο.

Μετά από λίγο και θέλοντας να σπάσει τη σιωπή  της είπε:

«Με λένε Οδυσσέα Εσένα;»

Απάντηση δεν πήρε. Παραξενεύτηκε γιατί συνήθως οι γυναίκες εντυπωσιάζονταν από το όνομά του. Του έλεγαν ότι είναι ασυνήθιστο.

Αυτή δεν έβγαλε λέξη παρά ξαφνικά άρχισε να γελάει δυνατά λες και της είχαν πει το πιο ξεκαρδιστικό αστείο στον κόσμο.

Ο Οδυσσέας νευρίασε και της είπε:

«Δεσποινίς, αν ήσασταν άνδρας θα σας είχα ήδη χτυπήσει. Τι το αστείο βρίσκεται με το όνομά μου ;» είπε ο Οδυσσέας.

Η κοπέλα σταμάτησε αμέσως να γελάει. Τον ρώτησε ευγενικά αν μπορούσε να σηκωθεί.

Ένιωθε τη φωνή της να τον μαγεύει. Ο τρόπος που του ζήτησε να σηκωθεί τον έκανε να ξεχάσει το θυμό του. Πραγματικά τον είχε μαγέψει αυτή η γυναίκα.

Όταν σηκώθηκαν και άναψαν τους φακούς αντιλήφθηκαν ότι βρίσκονταν στο ίδιο ύψος. Χαμογέλασαν ο ένας στον άλλο.

Αυτή έριξε για λίγο το φακό στα μάτια του. Ο Οδυσσέας με μία κίνηση κάλυψε τα μάτια του γιατί τον τύφλωνε το φως.

Αυτή όμως συνέχισε να έχει το φακό στα μάτια του.

«Κίρκη. Με λένε Κίρκη» του απάντησε και τον κοίταξε στα μάτια.

Ο Οδυσσέας δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι μέσα στο ασανσέρ θα συναντούσε μία Κίρκη. Την Κίρκη του.

Από κει και μετά δεν ήξεραν αν αυτό που ζούσαν ήταν αλήθεια ή όνειρο. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν πόσες ώρες είχαν περάσει όταν οι πυροσβέστες τους άνοιξαν την πόρτα.

Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου βγήκαν από το ασανσέρ.

Ήταν η πιο όμορφη μέρα της ζωής τους.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;