Ανασφάλεια. Από την Κατερίνα Φούκα

Οι ανασφάλειες  σχετίζονται με τις φοβίες μας. Για να αντιμετωπίσουμε τις ανασφάλειες υπάρχουν τρεις ιδέες που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να τα καταφέρουμε .

Η αυτοπεποίθηση συνδέεται με την επάρκεια , δηλαδή αν δεν γίνεις αρκετά καλός δεν θα έχεις ποτέ την αυτοπεποίθηση που θα ήθελες να έχεις , όλες οι φοβίες και οι ανασφάλειες προκύπτουν από την αίσθηση ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρω και αυτό είναι που μας κρατά πίσω. Αυτό μπορεί να καταπολεμηθεί αν καταβάλεις προσπάθεια σε εκείνα που είσαι λιγότερο καλός , η εξάσκηση είναι αυτή που μας βοηθά να γίνουμε κάλοι σε κάτι που μας αφορά , η γνώση είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση.

Οι γνώμες των άλλων είναι πηγή γνώσεις για εμάς , μπορεί να εμπεριέχονται χρήσιμες πληροφορίες , να μας δώσει ιδέες , να μας κεντρίσει τον ενδιαφέρον για κάτι , να μας δώσει έναυσμα για να κάνουμε κάτι διαφορετικό , ουσιαστικά είναι μια ανατροφοδότηση των πραγμάτων που κάνουμε. Οι γνώμες των άλλων δεν χρησιμεύουν όλες  στο να στηριζόμαστε πάνω τους γιατί δεν είναι όλες χρήσιμες και αξιόλογες  καθώς μπορεί να υπάρχει ένα μικρό ποσοστό που να μας ενδιαφέρει σε σχέση με εκείνο που  μπορεί να ειπωθεί . Συνεπώς κρατάμε ότι μας βοηθά  για να γίνουμε καλύτεροι. Αυτή η έκθεση είναι που μας φοβίζει και μας γεμίζει ανασφάλειες άλλα αν δεν εκτεθείς δεν θα βελτιωθείς ,έτσι αν δεν εκτεθείς και δεν ακούσεις αυτά που σου λένε και δεν πάρεις το έναυσμα πότε θα τα καταφέρεις ; Μέσα από την κριτική των υπολοίπων , δυναμώνουμε και γινόμαστε καλύτεροι .

Επίσης υπάρχει και ο «μύθος» της απόρριψης , δεν ασχολείται όλος ο κόσμος μαζί μας , είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ο κόσμος ασχολείται μαζί μας , δεν νοιάζονται , δε τους αφορά , κι αν το κάνουν είναι για να μας συγκρίνουν δεν  θα μας το αναφέρουν άλλα μας συγκρίνουν. Έρευνες λένε , ότι απ όλα τα πράγματα που θα ακούσουμε γενικά στη ζωή μας θα εγκρίνουμε τα περισσότερα από αυτά. Στην καθημερινότητα μας λένε περισσότερα ναι απ’ότι όχι κι αυτό είναι μια μορφή αποδοχής, μη φοβάστε ότι θα σας απορρίψουν . Ακόμη, αναφέρονται σε έρευνες πως οι άνθρωποι που θα μας απορρίψουν σε όλη μας τη ζωή είναι περίπου 5 με 7 συνεπώς όλοι οι υπόλοιποι μας αποδέχονται έτσι όπως είμαστε. Το πρόβλημα ξεκινά από εμάς που νομίζουμε ότι επειδή νιώσαμε την απόρριψη από τα συγκεκριμένα άτομα νιώθουμε ανασφαλείς και αφήνουμε  να μας καθαρίζουν τη ζωή μας χωρίς να είμαστε ο εαυτός μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θυμηθείτε λοιπόν , πως δεν ασχολούνται όλοι με εσάς όπως και σεις δεν ασχολείστε με όλους , μην φοβάστε την απόρριψη είναι απλώς ένας μύθος , οι ανασφάλειες κυρίως πηγάζουν από μύθους. Είναι μια νοητική διαδικασία που πρέπει να σκεφτείτε αν τα πράγμα είναι όντως έτσι , μήπως φοβάστε κάτι που μπορεί και  να μη συμβεί; Ενενήντα εννέα τις εκατό των πραγμάτων που φοβόμαστε δεν θα συμβούν ποτέ , άρα αναλογιστείτε που βρίσκεστε με τις ανασφάλειες σας , τι έχει προκληθεί από εσάς κατ επιλογή και τι έχετε ακούσει από άλλους ανθρώπους το οποίο έχετε υιοθετήσει και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;