“Ανάγκη”. Από τη Χαρά Σίνου

SHARE

Είχα την ανάγκη να γεμίσω το κενό. Το κενό εκείνο που άφησες όταν έφυγες. Όταν αποφάσισες πως δεν ήμουν αρκετά καλή για σένα. Όταν ένα πρωινό μάζεψες όλα σου τα πράγματα, άνοιξες την πόρτα κοίταξες πίσω και άφησες ένα δάκρυ να κυλήσει στα μάγουλα σου. Εκείνα τα δάκρυα κράτησα να θυμάμαι από εσένα. Εκείνο το πρωινό που για πρώτη φορά με πλήγωσες που για πρώτη φορά με άφησες μόνη μέσα σε αυτόν  τον κόσμο. Φύλαξα καλά εκείνη την εικόνα σου όσο κι αν με πονούσε. Δεν μπορούσα να σε ξεχάσω είχες αφήσει πίσω σου πράγματα, εικόνες, συναισθήματα, στιγμές που όσο κι αν ήθελα ή όσο κι αν προσπάθησα να ξεχάσω δεν τα κατάφερα. Είχες αφήσει καλά το σημάδι σου πάνω μου, μέσα μου. Κράτησα καλά εκείνο το πρωινό,εκείνο το βλέμμα εκείνο το δάκρυ. Δεν ήθελα να τα ξεχάσω.

Μία ανάγκη υπήρχε πάντα. Μία ανάγκη που δεν κατάφερα ποτέ να ικανοποιήσω. Δεν μπορούσα άλλωστε. Ήσουν μακριά πια. Δεν ήσουν εδώ. Και εγώ έμενα εδώ να περιμένω. Να σε περιμένω να γυρίσεις. Ήθελα πραγματικά να γυρίσεις πίσω σε έμενα και εγώ απλά θα σε αγκάλιαζα δεν θα σε ρωτούσα ούτε γιατί έφυγες ούτε γιατί γύρισες. Θα σε αγκάλιαζα σφιχτά όπως την πρώτη φορά που σε αγκάλιασα,θα σου χαμογελούσα γεμάτη δάκρυα από χαρά που κατάφερες να γυρίσεις. Θα σου κρατούσα το χέρι ακόμα κι αν ήρθες για δεύτερη να με πληγώσεις, για δεύτερη φορά να με αφήσεις μόνη. Τουλάχιστον θα ήξερα πως την πρώτη φορά που με πλήγωσες το λάθος ήταν δικό σου ενώ την δεύτερη φορά το λάθος θα ήταν δικό μου. Εσένα όμως θα σε συγχωρούσα όπως έκανα πάντα.

Ήξερα πως ήσουν δύσκολος άνθρωπος πως δύσκολα εμπιστεύεσαι κάποιον. Ήξερα πως είχες πληγωθεί πολύ από τους ανθρώπους που είχες γνωρίσει, ήξερα πως σε είχαν πονέσει πολύ και οι δικοί σου, η οικογένεια σου. Ήξερα πως η ζωή σε χτύπαγε αλύπητα καθημερινά. Ήξερα πως είχες δεθεί μαζί μου και φοβόσουν να μην σε πληγώσω και εγώ. Ήξερα πως πάντα έφευγες πρώτος για να μην πληγωθείς. Ήθελα όμως να έμενες δίπλα μου, να έμενες και να προσπαθούσαμε μαζί για να μην πληγωθεί κανείς μας. Ήθελα να προσπαθούσαμε περισσότερο. Και περίμενα να γυρίσεις ήξερα πως μία μέρα θα χτυπήσεις την πόρτα μου. Την πόρτα μας. Θυμάσαι; Θυμάσαι πως ήταν όταν πρωτομείναμε μαζί; Θυμάσαι τα γέλια μας; Τις πλάκες μας; Τα όνειρα μας; Θυμάσαι;

Advertisement

Γύρισες! Σε αγκάλιασα σφιχτά και μου υποσχέθηκες να μην με αφήσεις ξανά μόνη. Και τήρησες μία ακόμη υπόσχεση σου!

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG