3+1 πράγματα που εμπέδωσα στη καραντίνα. Από τη Μαρία Γαϊτανίδη

Η υποχρεωτική απομόνωση, εν συντομία καραντίνα, εκτός από το γεγονός πως μας έχει αναγκάσει να απομακρυνθούμε από τον έξω κόσμο, ίσως καταφέρει τελικά να μας κάνει να τον αντιληφθούμε καλύτερα. Άλλωστε, λένε πως όταν απομακρύνεσαι από μια κατάσταση μπορείς να την κρίνεις πιο αντικειμενικά. Έτσι και εγώ, αποκομμένη για λίγο απ’τους γρήγορους ρυθμούς της ποιοτικής και πολυτάραχης καθημερινότητάς μου ως πρωτοετούς φοιτήτριας (μιλώντας για σχολή-καφέδες-νυχτερινές εξόδους) και περνώντας πολύ χρόνο στο ίντερνετ εδώ και δύο εβδομάδες, κατέληξα σε ορισμένα αυτονόητα για λίγους συμπεράσματα που τώρα θα αρχίσω να απαριθμώ.

1.Φέρουμε περισσότερα κοινά μεταξύ μας απ’ όσα νομίζουμε. Σκέψεις, συναισθήματα και καταστάσεις συχνά επαναλαμβάνονται σ’αυτή τη ζωή. Φέρε στον νου σου έναν άνθρωπο που θαυμάζεις απεριόριστα να χαίρεται για μια προσωπική επιτυχία του. Τώρα βάλε στο νου σου εσένα να πετυχαίνεις και να χαίρεσαι. Μήπως προηγήθηκε επανάληψη συναισθήματος; Αν δεν είναι τρανή απόδειξη αυτή για να πειστούμε πως μοιάζουμε τότε τι είναι; Κατάλαβα, εν ολίγοις, για τα καλά στη καραντίνα μου πως όλοι είμαστε από την ίδια πάστα. Και σκέψου ότι σε μια πάστα φτιαγμένη και επικαλυμμένη με τα ίδια υλικά ολότελα δύσκολα ένα κομμάτι είναι καλύτερο απ’ το άλλο. Βέβαια δεν συγκρίνονται ακριβώς οι ανθρώπινες ζωές με πάστες, αλλά κατάλαβες, εννοώ πως είμαστε αδιαμφισβήτητα ισάξιοι. 

2.Είναι απίστευτο το πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις κλεισμένος σε τέσσερις τοίχους στη σημερινή εποχή. Δεν σκοπεύω να αναφερθώ σε ιδέες αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου εν καιρώ καραντίνας. Θα πω, όμως, πως αν είσαι σπίτι σου και οι υποχρεώσεις σου είναι διαβασματάκι ή λίγη δουλειά και ο χρόνος που σου περισσεύει είναι πολύς, μη περιοριστείς σε καμία συσκευή με στόχο μοναδικό μέχρι να βγεις από το σπίτι σου να έχεις αυξήσει τις ώρες αποβλακομάρας σου στη ζωή σου. Κάνε αυτό που πάντα έλεγες στον εαυτό σου πως δεν το προλαβαίνεις. Τώρα τόλμα να του το ξαναπείς, γιατί αν είναι ειλικρινής μαζί σου θα φας άγριο δούλεμα. 

3.Οι ανθρώπινες επαφές είναι σημαντικές.  Η οικογένεια και οι φίλοι που είναι πίσω από μια άλλη οθόνη τη στιγμή που είσαι και συ πίσω απ’ τη δική σου είναι αυτό που χρειάζεσαι. Η επικοινωνία μαζί τους αυτές τις μέρες είναι λυτρωτική. Μιλήστε,γελάστε και παίξτε ακόμα από απόσταση. Καλή η μοναχικότητα για λίγο αλλά είναι ανεκτίμητο να ανταλλάσσεις κουβέντες με ανθρώπους που εκτιμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

4.Η υγεία και η παγκόσμια ειρήνη είναι η καλύτερη ευχή που θα υπάρξει ποτέ. Μπράβο στις διαγωνιζόμενες καλλιστείων. 

Καλό υπόλοιπο καραντίνας.Προσπάθησε να απολαύσεις τον χρόνο που έχεις τώρα και εύχομαι  να ξεπερνάς γρήγορα την απελπισία που κατά διαστήματα νιώθεις. Όλα είναι εμπειρίες.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;