Γλυκιά έχθρα της Πελαγιάς Χατζηγεωργιού

SHARE

Μια φορά κι ενα καιρό… ή μάλλον… πάμε πίσω, πολύ πίσω στο χρονο,σε ένα μαγικό μέρος! Σε αυτό το μέρος υπήρχε ενα μικρο βασιλειο ονόματι Sirona που δεν το κυβερνούσαν μητε βασιλιάδες μητε πρίγκιπες. Μια μικρή, όμορφη γύρω στα 18 πριγκίπισσα, ορφανή από μανα και πατέρα ήταν η κεφαλή εκείνου του μικρού βασιλειου και το όνομα της Righirinn!

Όμως μια τρομερή ασθένεια έπεσε στο μικρο αυτό βασίλειο και το διέλυσε τόσο οικονομικά όσο και ηθικά. Πολλά παιδιά πέθαναν από την αρρώστια, πολλοί γονείς τα θρήνησαν και όλοι μαζί οι εναπομείναντες βυθίστηκαν στο πένθος. Το βασιλειο ήταν σε δύσκολη κατασταση και η πριγκίπισσα Righirinn, έπειτα από πολλές συζητήσεις με τους συμβούλους της, ήξερε καλά τι έπρεπε να κάνει. Έπρεπε να αναζητήσει συμμαχία από κάποιο γειτονικό βασιλειο και αυτό θα γινόταν μόνο με την θυσία της. Έπρεπε να παντρευτει! Έτσι γράμματα στάλθηκαν σε όλους τους ελεύθερους βασιλιάδες των γειτονικών περιοχών, προσκαλώντας τους στους αγώνες ,που διοργάνωνε η Serona, για την ανάδειξη του μέλλοντα συζύγου αλλά και συμμάχου της Righirrin.

Η μέρα των αγώνων είχε φτάσει. Οι δρόμοι της Sirona ήταν γεμάτοι κόσμο, εμπόρους και πάγκους να υποδεχτούν ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Βασιλιάδες  απ’ όλες τις περιοχές  μαζεύτηκαν για να πάρουν μέρος στους  αγώνες, να διεκδικήσουν έπαθλα, φήμη αλλά και το χέρι της πριγκίπισσας.

Ο ήλιος είχε φτάσει στην κορυφή, ήταν πλέον μεσημέρι.Ο κόσμος είχε πάρει θέση για να παρακολουθήσει την κονταρομαχία, αγώνισμα που πάντα άναβε τα αίματα και άφηνε τον κόσμο σ’ αγωνία.

Δυο ιππείς προχώρησαν καθώς αναφωνούσαν τα ονόματά τους.Δυο από τους πιο σπουδαίους βασιλιάδες, για τους οποίους όλοι είχαν να λένε για την ανδρεία και την καλοκάγαθη καρδια τους. «Ο βασιλιάς Scale απ’ το βασιλειο της Valhalla»και ένας άντρας με μαύρη πανοπλία και μαύρο άλογο πέρασε μπροστά απ’ την πριγκίπισσα κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση, «θα αντιμετωπίσει τον Βασιλιά του Nill, Erald». Και περασε και αυτος με την σειρά του μπροστά από την πριγκίπισσα και υποκλίθηκε. Οι δυο αγωνιζόμενοι πήραν τις θέσεις τους και με το που έπεσε η σημαία, έδωσαν ένα χτύπημα στα άλογα τους και εκείνα άρχισαν να τρέχουν.Κονταροχτυπήθηκαν ίσα με τρεις φορές όταν τελικά νικητής από αυτό το αγώνισμα βγήκε ο βασιλιάς Scale και το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Ο Scale σιγουρος πως,πέρα από τον αγώνα, κέρδισε και το χέρι της πριγκίπισσας, πλησιασε στην εξέδρα όπου καθόταν εκείνη, γεμάτος αυτοπεποίθηση. Ξαφνικά όμως, όλοι σώπασαν και οπλές αλόγου ακούστηκαν να πλησιάζουν. Τότε οι πύλες άνοιξαν και ένας άνδρας πάνω στο άλογο του έκανε μια θεαματική εισοδο. Ψίθυροι και επιφωνήματα ακουγοταν από το κοινό όταν αυτός ο μυστηριώδης άνδρας έβγαλε την περικεφαλαία του και αποκάλυψε την ταυτότητα του. «Ο Argi Vanakar, ο βασιλιάς του Blue rose!» Φώναξε ένας ιππότης. Ο Vanakar δεν ήταν ούτε από γειτονικό βασιλειο μα ούτε και επιθυμητός στη Sirona. Έχθρες μεταξύ των προγόνων αυτών των δυο βασιλείων, τον καθιστούσαν μισητό και κακοδεχουμενο στα μέρη της Sirona.

Advertisement

Ο Vanakar με έναν αλαζονικό αέρα διέσχισε την αρένα και έφτασε μπροστά απ’ την εξέδρα, πάνω στο λευκό του άλογο. Η πριγκίπισσα τότε, φανερα περίεργη να γνωρίσει εκείνον τον αγνωστο εχθρός της σηκώθηκε και  ρώτησε με σαρκαστικό ύφος.

«Δεν είστε μακριά απ’ το βασίλειο σας βασιλιά μου;»

«Τα αγωνίσματα είναι η λατρεία μου πριγκιπισσα Righirinn.Τέτοιες γιορτές δεν υπολογίζουν έχθρες»απάντησε χαμογελώντας.

«Βασιλιά Argi απ’ όσο γνωρίζω είστε παντοτινός εχθρός της Sirona και δεν μπορείτε να αγωνιστείτε για το χέρι της πριγκίπισσας»είπε ο εκφωνητής του αγωνίσματος.

Ο Argi έμεινε για λίγο σκεπτικός και ευθύς του απάντησε. «Ναι είναι αλήθεια αυτο»και τότε έβγαλε  απ’ την πανοπλία του ένα μπλε τριαντάφυλλο προσφέροντάς το στην πριγκίπισσα. «Ένα απ’ τα πιο σπάνια λουλούδια που φυτρώνουν μόνο στα βουνά του Blue rose». Η πριγκίπισσα πηρέ το λουλούδι,το κρατησε σφιχτά στα χέρια της και είπε «Αφήστε τον να αγωνιστεί»

Ο Scale που τόση ώρα παρακολουθούσε αυτό το απρόσμενο γεγονός, πήρε πάλι την θέση του για να αγωνιστεί στον τελικό αγώνα που θα τον έφερνε πιο κοντά στην Righirinn.

Οι δυο άντρες ήταν έτοιμοι και περίμεναν το σημα για να ξεκινήσουν. Η πράσινη σημαία κατέβηκε και τα δυο άλογα αρχίσαν να τρέχουν με μανία. Τα κοντάρια κατέβηκαν και οι ιππείς συγκρουστήκαν μεταξύ τους. Η ατμόσφαιρα γέμισε θραυσματα ξύλου και σκόνης. Όταν το σύννεφο έφυγε ο Argi στεκόταν όρθιος στο άλογο του ενώ οι βοηθοί, σήκωναν τον άρχοντα Scale. Το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φωνές, άλλοι πάλι αποχώρησαν δυσαρεστημένοι εξαιτίας της νικης του εχθρού τους. Ο Argi πανηγύριζε για την νίκη του και σήκωσε την προσωπίδα κλείνοντας το μάτι του στην πριγκίπισσα.

«Νικητής του αγωνίσματος ο Βασιλιάς του Blue Rose, Vanakar.»

«Βασιλιά Argi , τιμή μας που παρευρεθηκατε στους αγώνες και συγχαρητήρια για την νίκη σας.Το έπαθλό σας, που δίκαια κερδίσατε, ένα άλογο του τάγματος των ιππέων της Sirona», του είπε με τα μαλλιά της να ανεμίζουν στο ελαφρό αεράκι.

Advertisement

«Τυχεροί οι άλλοι άρχοντες που θα διεκδικήσουν το χέρι σας. Με τιμάει το έπαθλο αλλά δεν μπορώ να αποχωριστώ το άλογό μου που με ακολουθεί τόσα χρόνια και με έχει συνοδεύσει σε πολλές μάχες. Το έπαθλο λοιπόν το δωρίζω με την σειρά μου σε σας πριγκίπισσά μου» και το κοινό μουρμούριζε και να ψιθύριζε.

«Τότε ποιο είναι το έπαθλο που θέλετε» τον ρώτησε με απορία.

«Όπως είπα δεν το κάνω για το έπαθλο αλλά για την αγάπη προς το αγώνισμα. Για έπαθλο τι θα λεγατε για μια βόλτα; Με το καινούργιο σας άλογο», της χαμογέλασε κλείνοντάς της το μάτι.Κι έτσι έγινε. Η Righirinn δέχτηκε την πρόταση του και προγραμμάτισε την βόλτα τους για το πρωί της επόμενης μέρας.

Η ώρα ήταν μόλις εξι το χάραμα… Όλα ήταν ήσυχα, σχεδόν τίποτα δεν ακουγόταν εκτος από το κελαϊδισμα των πουλιών που σηματοδοτούσε το ξεκίνημα μιας καινούργιας μέρας. Η πριγκίπισσα σηκώθηκε πολύ νωρίς, ετοιμάστηκε και δίχως να χάσει χρονο βγήκε από το δωμάτιο της και αθόρυβα προσπάθησε να κατέβει την σκάλα ωστε να βρεθει στην πίσω αυλή του παλατιού. Εκεί την περίμενε ενα κατάλευκο άλογο, δώρο του βασιλιά Argi , και λίγο πιο πίσω από αυτό στέκονταν πάνω στο δικό του άλογο ο ίδιος ο Argi.Στην αρχή φαινόταν σκεπτικός, σαν κάτι να τον βασάνιζε αλλά όταν αντίκρισε την πριγκίπισσα έκανε έναν γλυκό μορφασμό και χαμογέλασε ελαφρά. Για λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε η απόλυτη ησυχία ανάμεσα τους, αλλά ο Argi πήρε το θάρρος και την έσπασε.

«Καλημέρα πριγκίπισσα! Ελπίζω ο ύπνος σας να ήταν γλυκός και ήρεμος σαν το άλογο που σας προσφέρω για δώρο.»

«Καλημέρα και σε εσάς βασιλιά Vanakar.Σας ευχαριστώ πολύ για το δώρο! Ναι ο ύπνος μου ήταν πράγματι ήρεμος.»Αποκρίθηκε εκείνη και με μια ανάλαφρη κίνηση ανέβηκε πάνω στο άλογο της.

«Λοιπόν. Που θα πάμε;» Ρώτησε γεμάτη περιέργεια

Advertisement

«Αυτό σας το κρατάω για έκπληξη αγαπητή Righirinn! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να με εμπιστευτείτε και να με ακολουθήσετε.»

Το δυο άλογα κάλπαζαν κόντρα στον αέρα με μεγάλη ταχύτητα ενώ ο Argi και η Righirinn έδειχναν να μην έχουν την αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Έπειτα από λίγα λεπτά οι δυο νέοι είχανε φτάσει στον προορισμό τους. Η πριγκίπισσα φανερά μαγεμένη από την ομορφιά του τοπίου που αντίκριζε είπε

«Ομολογώ ότι παρότι γεννήθηκα και μεγάλωσα σε αυτά εδώ τα μέρη, πρώτη φορά βλέπω κάτι τόσο όμορφο και ζωντανό!»

«Μα αγαπητή μου Righirinn όλα τα μέρη του κόσμου όσες φορές και να τα έχουμε δει φαντάζουν τελείως διαφορετικά όταν είμαστε με καλή παρέα!»

Η ώρα περνούσε πολύ γρήγορα, κανεις από τους δυο δεν είχε καταλαβει ποτε έφτασε κιόλας το απόγευμα.

Η πριγκίπισσα,βλέποντας σιγά σιγά τον ήλιο να δύει με τις λαμπρές ακτίνες του να χάνονται από τον ουρανό δίνοντας την θέση τους στα αστέρια και στο σκοτάδι, κατέβασε το βλέμμα της και έμεινε λυπημένη να κοιτάει το γρασίδι που και αυτό με την σειρά του υποδεχόταν το σκοτεινό αυτό μελαγχολικό χρωμα.

Ο Argi αμέσως κατάλαβε ότι κάτι την προβλημάτιζε και χωρίς δεύτερη σκέψη την ρώτησε. «Καλή μου πριγκίπισσα γιατί δείχνεις λυπημένη; Αν είναι επειδή τελείωσε η μέρα τούτη,τότε σου έχω καλά νέα, αύριο θα ξημερώσει μια καλύτερη!»

«Όχι δεν είναι γι αυτό!» Τον διέκοψε απότομα η Righirinn! «Ο λόγος που ηθελα να σε συναντησω σήμερα ήταν για να σου ανακοινώσω κάτι… Είσαι εχθρός της Sirona και αυτό δύσκολα αλλάζει! Όσο καλός και αν είσαι μαζί μου δυστυχώς δεν μπορώ να σε ξανασυναντήσω αλλά ούτε να ξανά πάω βόλτα μαζί σου! Και όχι γιατί δεν το θέλω, αλλά για όλα αυτά που προανάφερα. Αλλά και για άλλον ένα λόγο.»

Η πριγκίπισσα σταμάτησε να μιλάει για λίγο και ο Argi έμεινε να την κοιτάει κρεμασμενος από τα χείλη της για να ακούσει την συνεχεια. Η πριγκίπισσα αφού πήρε μια βαθιά ανάσα και μάζεψε όσο θάρρος μπορούσε συνέχισε.

«Πλέον η απόφαση για τον μέλλοντα σύζυγο μου παρθηκε και είναι οριστική! Συγγνώμη Argi.»

Αυτά είχε να πει η Righirinn και χωρίς να αφησει χρονο στον Argi να αντιδρασει ανέβηκε πάνω στο λευκό της άλογο και εξαφανίστηκε μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης.

Ο Argi χαμογελασε με πίκρα βλέποντας την πριγκίπισσα να χάνεται στο βάθος και ψιθύρισε «Οι δρόμοι μας ευχομαι να ξανά συναντηθούν πριγκίπισσα»

Έπειτα φόρεσε τον μανδυα του,έβαλε την κουκούλα του και αφού ανέβηκε στο άλογο του πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το Blue rose.

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG