Κερδίστε ένα αντίτυπο του βιβλίου Πέρα από την Αφρική της Κάρεν Μπλίξεν

Το MAXMAG και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση ένα αντίτυπο του βιβλίου Πέρα από την Αφρική της Κάρεν Μπλίξεν σε pocket μέγεθος.

Για να λάβεις μέρος στην κλήρωση το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα συμμετοχής.

Έναρξη Διαγωνισμού: 27/8

Λήξη Διαγωνισμού: 1/9

Η νικήτρια του διαγωνισμού είναι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστασία Ελευθεριάδου

Μέσα από τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μόνο το e-mail θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων του περιοδικού από όπου θα λαμβάνετε ενημερωτικά e-mail μια φορά την εβδομάδα μέσα από το newsletter μας. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να τα λαμβάνετε, θα μπορείτε να διαγραφείτε από τη λίστα μας οποιαδήποτε στιγμή εσείς.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο καταγράφει την εμπειρία της Κάρεν Μπλίξεν στη Βρετανική Ανατολική Αφρική πριν από το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Πνεύμα αντισυμβατικό και ελεύθερο, η δανέζα Μπλίξεν καταφέρνει ξεπερνώντας τις αποικιοκρατικές και ρατσιστικές αντιλήψεις που επικρατούσαν την εποχή εκείνη, να διεισδύσει στον πυρήνα των πραγμάτων και να μας δώσει ένα απολαυστικό πορτρέτο ενός χαμένου παραδείσου.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΙΝΤΝΕΪ ΠΟΛΑΚ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ
ΜΕΡΙΛ ΣΤΡΙΠ ΚΑΙ ΡΟΜΠΕΡΤ ΡΕΝΤΦΟΡΝΤ

Είχα ένα αγρόκτημα στην Αφρική, στους πρόποδες των λόφων Νγκονγκ. Ο ισημερινός περνά εκατόν εξήντα χιλιόμετρα βόρεια απ’ αυτούς τους ορεινούς όγκους, και το αγρόκτημα απλώνεται σε υψόμετρο πάνω από χίλια οκτακόσια είκοσι μέτρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ένιωθες ότι ανέβηκες ψηλά, ότι πλησίασες τον ήλιο, νωρίς όμως το πρωί και το σούρουπο η ατμόσφαιρα ήταν διαυγής και γαλήνια, και οι νύχτες κρύες.
Γεωγραφική θέση και υψόμετρο συντελούσαν στη δημιουργία ενός τοπίου που όμοιό του δεν υπήρχε σε ολόκληρο τον κόσμο. Πλούτος και αφθονία πουθενά. Ήταν η Αφρική διυλισμένη στα χίλια οκτακόσια είκοσι μέτρα, σαν τη δυνατή και καθάρια ουσία μιας ηπείρου.
απόσπασμα από το βιβλίο

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Η Κάρεν Μπλίξεν (1885-1962) γεννήθηκε και πέθανε στη ∆ανία. Το 1913 πήγε στην Κένια για ν’ αναλάβει μια φυτεία καφέ, ως το 1931, που μια κρίση της αγοράς την ανάγκασε να επιστρέψει στη ∆ανία. Λίγα χρόνια αργότερα άρχισε να γράφει και να δημοσιεύει τα έργα της συνήθως με το ανδρικό καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Isak Dinesen, ταυτόχρονα στα αγγλικά και στα δανέζικα. Μεταξύ άλλων εξέδωσε: Ανέκδοτα του πεπρωμένου, Επτά γοτθικές ιστορίες, Ιστορίες του χειμώνα κ.ά. Για να διαβάσετε περισσότερα για τη συγγραφέα και το βιβλίο: www.metaixmio.gr και www.karenblixen.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

MAX MAGAZINE

Το MAXMAG είναι το διαδικτυακό περιοδικό που συνδυάζει την υπεύθυνη ενημέρωση με την ψυχαγωγία, την αγάπη για το κλασικό με την ανάγκη για πρωτοπορία.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;